Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.2.10

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

• ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟΝ 14Ο ΜΙΣΘΟ

• ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ GREEK STATISTICS, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό, για την κατάργηση του 14ου μισθού και την αναστολή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε:

«Κύριε Υπουργέ, περίμενα από σας σήμερα μια καθαρή απάντηση, μια σταράτη απάντηση στο ερώτημα που σας θέσαμε διότι εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, για αξιοπρέπεια και όχι για στατιστικές. Και περιμέναμε από σας ξεκάθαρες κουβέντες. Διότι εδώ και πάρα πολύ καιρό αυτό που κάνετε είναι άλλα να λέτε και άλλα να πράττετε. Δεν είμαστε εμείς που μιλάμε για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού όλες οι εφημερίδες. Και ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι στα συρτάρια σας έχετε και plan c.

Κύριε Παπακωνσταντίνου, δεν περίμενα από σας να μιλήσετε για συναίσθηση ευθύνης απέναντί μας. Ποια είναι η συναίσθηση της ευθύνης κύριε Παπακωνσταντίνου; Όταν με δικές σας δηλώσεις περί χρεωκοπίας άρχισε το κερδοσκοπικό αυτό παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας; Όταν αντί να ζητήσετε βοήθεια και στήριξη πολιτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναζητούσατε στην Ασία επενδυτές για τα ομόλογα και όταν εσείς μιλήσατε για Τιτανικό για την ελληνική οικονομία.
Ξέρετε όμως ποια ήταν η κατάληξη του Τιτανικού. Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε είναι ότι στον Τιτανικό κάποιοι από τους επιβάτες σωθήκανε. Ξέρετε ποιοι; Η συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν επιβάτες της πρώτης θέσης.
Επιβάτες της πρώτης θέσης, όπως στην πρώτη θέση κάθονται όλοι όσοι κερδίζουν όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία. Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες .

Μιλάτε για τον 14ο μισθό και για αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Τι έχουν πληρώσει αυτοί που κερδίζανε όλα τα προηγούμενα χρόνια;
Τι έχουν πληρώσει οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, το κεφάλαιο.
Πήρατε τίποτε από τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές;
Πήρατε τίποτε από το μεγάλο κεφάλαιο;
Πήρατε τίποτε από τα 12 δις της φοροδιαφυγής;
Πήρατε τίποτε από τα 8 δις της φοροκλοπής ΦΠΑ;
Πήρατε τίποτε από τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο, που μόνο τα μερίσματα τους το 2008 έφτασαν τα 5,4 δις;

Και μιλάτε, παζαρεύετε τον 14ο μισθό και αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας που θα μειώσει την αγοραστική δύναμη του έλληνα εργαζόμενου;
Από ποιους θα κόψετε μισθούς;
Απ’ αυτούς που δουλεύουν περισσότερο και παίρνουν τα λιγότερα στην Ευρώπη; Ξέρετε ότι το 75% των εργαζομένων έχει μισθούς μεταξύ 500 και 1000 ευρώ.
Από αυτούς θα κόψετε μισθούς;

Είστε σοσιαλιστική κυβέρνηση εσείς που παζαρεύετε την μείωση της αγοραστικής δύναμης των ελλήνων πολιτών;
Μην διανοηθείτε να κόψετε 14ομισθό.
Δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία.
Και να σταματήσετε επιτέλους αυτό το παιχνίδι το ότι μας πιέζουν απ’ έξω και εμείς δεν θέλουμε αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε.
Να σταματήσετε αυτό το στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι. Τα ίδια που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση κάνετε και σεις. Έχετε διαχρονική ευθύνη από κοινού με τις πολιτικές σας επιλογές, έχετε βουλιάξει την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Ήρθαν οι προηγούμενοι και έκαναν απογραφή και μπήκαμε σε επιτήρηση. Έρχεστε εσείς κάνετε καταγραφή και μπαίνουμε σε τριμελή επιτροπεία.
Προσπαθείτε να ρίξετε τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, αλλά έχετε από κοινού την ευθύνη.
Και μη μας λέτε κύριε Υπουργέ, ότι πηγαίνετε στο εξωτερικό και σας ρωτάνε αν θα πάει ποτέ κανένας φυλακή σε αυτή τη χώρα;
Ξέρουν πάρα πολύ καλά, όπως το ξέρετε και σεις πάρα πολύ καλά ότι κανείς δεν πρόκειται να πάει φυλακή, όπως κανείς δεν πήγε φυλακή για το χρηματιστήριο που παίξατε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο, όπως κανείς δεν πήγε φυλακή για τα δομημένα ομόλογα, όπως κανείς δεν πήγε φυλακή για το έγκλημα εκποίησης του δημόσιου πλούτου, του ΟΤΕ της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης στην Deutsche Telecom, όπως κανείς δεν θα πάει φυλακή για τη Siemens. Μας είπατε που πήγε αυτό το εκατομμύριο του κ. Τσουκάτου και μιλάτε για το αν θα πάει κανείς φυλακή; Δεν μας είπατε.
Όπως κανείς δεν θα πάει φυλακή για το Βατοπέδι, όπως κανείς δεν πρόκειται να πληρώσει για τις λογιστικές αλχημείες.
Αλλά μη μας κάνετε και σεις τον ανήξερο ότι δεν ξέρετε τι θα πει δημιουργική λογιστική και Greek statistics; Εκτός αν ήταν άλλος, συνωνυμία σας, ο κ. Παπακωνσταντίνου που ήταν ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών, σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξέρετε εσείς πως γίνεται η δημιουργική στατιστική και την κάνανε μόνο οι προηγούμενοι .

Ακούστε κύριοι της Κυβέρνησης είναι πολύ κρίσιμη η κατάσταση και μην κάνετε τους ψύχραιμους. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Αν δεν μπορείτε αυτό να το διανοηθείτε σεις και να το κατανοήσετε, τότε πολύ σύντομα θα το λάβετε υπόψη σας από τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας και δεν μπορείτε σε αυτό το Κοινοβούλιο να μιλάτε για αίσθηση ευθύνης την οποία δεν έχει η Αριστερά και έχετε εσείς. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία και θα το καταλάβετε πολύ σύντομα την ερχόμενη Τετάρτη που θα μιλήσει ο λαός, θα μιλήσει η κοινωνία, θα μιλήσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι διότι δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία. Αν δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα πείτε το. Πείτε το καθαρά.»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ