Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.6.11

Πέμπτη παρέμβαση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2011

Συζήτηση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012-2015"


«Καταρχάς να πω το εξής: Δεν με καλύπτει και δεν καλύπτει νομίζω και την Κυβέρνηση και τη Βουλή και την Αντιπολίτευση που θα μετέχει στο Ταμείο, γιατί είδα μεγάλη συναινετική διάθεση, αυτή η παραδοσιακή μέθοδος της κύρωσης δια νόμου.
Μπήκε αυτό γιατί, εν πάση περιπτώσει, έτσι συνηθίζεται αλλά όταν μελέτησα εις βάθος τα θέματα και άκουσα και τη συζήτηση, θεωρώ ότι αυτό το εδάφιο πρέπει να φύγει και να πάμε σε αυτό που σας είπα, στην τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής.
Κύριε Κεφαλογιάννη, εμπιστευτείτε με τεχνικά, δεν λέω να με εμπιστευτείτε πολιτικά, τεχνικά εμπιστευτείτε με, ειλικρινά σας μιλάω. Θα το εξηγήσουμε. Δεν θέλω να το εξηγήσω τώρα περαιτέρω.
Σε σχέση με το λεγόμενο αγροτικό πετρέλαιο. Δεν προβλέπεται στο νόμο ρύθμισης περί αγροτικού πετρελαίου. Θα προβλεφτεί. Μπορώ όμως να κάνω μια δήλωση ότι με ανάλογο τρόπο από αυτόν που προβλέπεται για το πετρέλαιο θέρμανσης θα ρυθμιστεί και το θέμα του αγροτικού πετρελαίου. Με ανάλογο τρόπο.
Διότι πολλοί συνάδελφοι, ο κ. Τζελέπης, ο κ. Μακρυπίδης, εσείς, η κα Αντωνίου θέσατε όλοι οι συνάδελφοι -συγνώμη για τη μη αναφορά όλων των ονομάτων- το θέμα αυτό. Λοιπόν, όπως θα ρυθμιστεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013 η σχέση πετρελαίου κίνησης - πετρελαίου θέρμανσης, θα ρυθμιστεί με ανάλογο μηχανισμό και το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες.
Σε σχέση με τη ΛΑΡΚΟ δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Θα συζητήσω με το Υπουργείο Ανάπτυξης που έχει τον τομέα της βιομηχανίας και θα σας πω κάποια στιγμή.
Ευχαριστώ πολύ».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ