Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.12.09

Ροντούλης στη Βουλή: «Να παύσει η ταλαιπωρία εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών στα δικαστήρια»

Τη δημιουργία ειδικών πτερύγων εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και την παύση της ποινικής δίωξης όσων ελευθέρων επαγγελματιών έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΑΕΕ εισηγήθηκε προς την Κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας, κ. Αστέριος Ροντούλης, δείχνοντας την κοινωνική ευαισθησία τόσο του κόμματος του όσο και του ιδίου προσωπικά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Κατά την ομιλία του ο κ. Ροντούλης είπε τα εξής:
«Τα άτομα με ειδικές ανάγκες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα προσβασιμότητας στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, αλλά δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη περίθαλψη. Λείπουν οι γιατροί, λείπουν οι νοσηλευτές. Αν η ελληνική πολιτεία θέλει να φανεί κοινωνικά ευαίσθητη θα πρέπει να δημιουργήσει ειδικές πτέρυγες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων προκειμένου να καλύπτουν οι φυλακισμένοι με προβλήματα αναπηρίας τις βασικές τους ανάγκες. Αυτό αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας έναντι πολιτών της μολονότι είναι φυλακισμένοι.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχει σχέση με την αγορά και απασχολεί τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους είναι η ποινική δίωξη που αντιμετωπίζει όποιος δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς τον ΟΑΕΕ μέσα σε ένα μήνα από τότε που αυτές καθίστανται απαιτητές.
Ο ρόλος των δικαστηρίων είναι να απονέμουν δικαιοσύνη και όχι να είναι εισπράκτορες των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΕ. Ο έμπορος, ο επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας που δεν μπόρεσε να καταβάλει τις εισφορές του στον ΟΑΕΕ το έπραξε γιατί έχει μία αντικειμενική οικονομική δυσπραγία για να ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωσή του. Δεν έκανε όμως κάποια αξιόποινη πράξη, βάσει του ποινικού κώδικα της χώρας. Δεν εξαπάτησε την ελληνική πολιτεία.
Συνεπώς πρέπει να προχωρήσουμε σε κατάργηση της ποινικής δίωξης όσων ελευθέρων επαγγελματιών οφείλουν στον ΟΑΕΕ, προκειμένου να παύσει και η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ