Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

9.12.09

Ομιλία Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή συζήτηση επί των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ομιλία του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ, κατά τη σημερινή συζήτηση επί των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ευτυχώς, αυτός ο χώρος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών δεν υπόκειται εις τη δουλεία των αντεξουσιαστών, όπως υπόκειται ένας άλλος ελεύθερος χώρος, τα πανεπιστήμια, και ο καθένας μπορεί να τοποθετείται υπέρ των εμπόρων ναρκωτικών, υπέρ των αντιεξουσιαστών, ό,τι θέλει μπορεί να λέει. Εμείς είμαστε τοποθετημένοι απέναντι. Εμείς είμαστε υπέρ της κοινωνίας. Γιατί ακούω εδώ για «επιείκεια, επιείκεια στους εγκληματίες». Βεβαίως η επιείκεια είναι αδερφή της δικαιοσύνης - αλλά δεν ακούω καμία συμπαράσταση εις τον παθόντα.

Χθες, κύριε Υπουργέ, ήρθε μία κυρία γύρω στα πενήντα πέντε, που θα μπορούσε να είναι αδερφή κάποιων ή και μητέρα των νεοτέρων. Το όνομά της Άννα -γιορτάζει σήμερα και πιστεύω να της κάνουμε ένα δώρο- ψηφοφόρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Μένει στο Περιστέρι, μου μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον αείμνηστο Βαγγέλη Γιαννόπουλο και ήρθε κλαίουσα. Μου λέει: Είμαι χήρα, έθαψα πριν από δύο χρόνια το ένα μου παιδί από ναρκωτικά, το άλλο έχει πέσει στα ναρκωτικά και προσπαθώ να σώσω το τρίτο που είναι στο λύκειο.

Και μου είπε ο δικηγόρος μου ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ βγάζει έξω τον έμπορο που μου έθαψε το παιδί. Αυτό μου είπε χθες. Kαι δεν είναι μια, δεν είναι δύο, δεν είναι τρεις οι περιπτώσεις. Αυτό το οποίο βγαίνει είναι ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ βγάζει έξω τους έμπορους ναρκωτικών. Αυτή είναι η διαδικασία.

Και επειδή νομίζω ότι δεν είχαμε μόνο την έκπληξη του πλέον εμπείρου κοινοβουλευτικού εδώ στην Αίθουσα, πρώην Προέδρου εχθές, αλλά νομίζω ότι την ίδια έκπληξη θα αισθανθεί και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς δεν ξέρει τι λέει αυτό το νομοσχέδιο, θα έλεγα κρατήστε το να ενημερωθεί, να ξέρει και εκείνος για ποιο πράγμα σήμερα συζητάμε. Συζητάμε εάν σε αυτήν την περίοδο της αυξημένης εγκληματικότητας στη χώρα, θα προσθέσουμε και άλλους εγκληματίες τους οποίους έχει κατορθώσει η πολιτεία και τους έχει συλλάβει. Αυτή είναι η ιστορία, αυτό είναι το θέμα. Θα αφήσουμε δηλαδή και άλλους εμπόρους ναρκωτικών έξω από τους ήδη υπάρχοντες και μη συλληφθέντες; Θα αφήσουμε να βγουν και άλλοι έξω; Θα αφήσουμε και άλλους βιαστές;

Για να καταλάβετε προχθές ήταν μια μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας, αυτού του αστυνόμου του Σφακιανάκη, ο οποίος πράγματι εντόπισε παιδόφιλους και έγιναν συλλήψεις. Συνελήφθη και κάποιος που εργαζόταν εδώ στη Βουλή. Τελικά, η πολιτεία δεν ξέρει ποιοι είναι, γιατί προστατεύονται, οι παιδόφιλοι, ποιοι είναι αυτοί οι αυριανοί βιαστές των παιδιών τους και ταυτοχρόνως θα είναι και ελεύθεροι, δεν θα μπορεί αύριο η δικαιοσύνη να τους κρατήσει μέσα, γιατί απαγορεύεται στη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της. Με άλλα λόγια βάζετε τη δικαιοσύνη σε ράγες για να μην πω κάπως την απαξιώνετε, γιατί μια φράση σας χθες, αξιότιμε κύριε Υπουργέ, ήταν ενοχλητική. «Σέρνει ο ανακριτής»! Δηλαδή σέρνει στις φυλακές ο ανακριτής. Έτσι το είπατε, δείτε τα Πρακτικά. Ο ανακριτής δεν σέρνει κανένα. Ο ανακριτής αποδίδει δικαιοσύνη. Όταν ξεκινάμε με αυτή την απαξίωση ...«σέρνει ο ανακριτής» αντιλαμβάνεστε ότι αισθάνεται μειωμένη η δικαιοσύνη με μειωμένο κύρος.

Είναι περιττό να θυμίσω ότι είναι μια εντελώς ανεξάρτητη εξουσία ισοϋψής με την εκτελεστική που είστε εσείς, ισοϋψής με τη νομοθετική που είμαστε εμείς. Τώρα τι κάνουμε; αφαιρούμε τη δυνατότητα από εκείνους τους οποίους εμείς εμπιστευόμεθα, εννοείται τους δικαστές, τους εισαγγελείς, να αποδώσουν δικαιοσύνη. Ομοειδείς περιπτώσεις.



Σας είπε πριν εμπεριστατωμένα ο εισηγητής μας πώς ακριβώς έχει το θέμα. Βιαστής βιάζει ένα παιδί. Έξω! Αμετάκλητη! Η αμετάκλητη τι σημαίνει, κύριε Υπουργέ, με τα σημερινά δεδομένα; Δέκα χρόνια; Τελειώνει καμία υπόθεση γρήγορα; Δεν τραβάει; Δεν ξέρετε ποινικές υποθέσεις που τραβάνε δέκα χρόνια για να γίνει αμετάκλητη; Δηλαδή, μέχρι τότε εάν ξανασυλληφθεί δεν μπορεί να κρατηθεί. Αυτό λέτε. Άρα, δίνετε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε εγκληματία να μπορεί να είναι έξω. Αυτό λέτε. Τώρα αποφασίζει ο ανακριτής. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον ανακριτή, στον εισαγγελέα; Συνεργάζονται και αποφασίζουν και αν συμφωνήσουν πηγαίνει μέσα. Εάν δεν συμφωνήσουν βγαίνει έξω. Τώρα εσείς τους βάζετε σε πολύ στενές ράγες. Άρα, λοιπόν, πάρτι οι εγκληματίες, σαμπάνιες, βγαίνουν έξω.

Ακούω ότι ο έμπορος ναρκωτικών είναι και εξαρτώμενος. Πολύ ωραία. Ακολουθήστε την πρόταση μας. Εμείς είπαμε ο οποιοσδήποτε εξαρτώμενος να μπορεί από τα νοσοκομεία της χώρας να παίρνει τη δόση του ώσπου να μπορέσει η πολιτεία να τον κάνει καλά, οπότε λοιπόν, δεν μπορεί να είναι έμπορος ναρκωτικών.

Δεν μπορεί να είναι έμπορος ναρκωτικών εφόσον τον εξασφαλίζει η Πολιτεία. Γιατί τώρα, ποια είναι η ουσία την διατάξεως; Ότι προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση του, πουλάει ναρκωτικά. Αυτό είναι. Όταν εμείς του αφαιρέσουμε αυτή τη δυνατότητα, έλα στο νοσοκομείο, στο τμήμα να κάνεις την ένεση που θέλεις, με μια ιατρική παρακολούθηση και μια προσπάθεια ιάσεως σε πρόοδο χρόνου, δεν θα μπορείς να είσαι έμπορος ναρκωτικών.

Και τώρα ρωτώ, ενδιαφέρει πολύ την κ. Άννα, η οποία έχασε ένα παιδί, αν ο έμπορος που της τα έδωσε, είναι εξαρτώμενος ή εξασφάλισε χαρτί που αποδεικνύει την εξάρτηση; Λες και δεν ξέρουμε τι γίνεται. Λες και δεν έχουμε παρακολουθήσει πόσοι ψυχίατροι έχουν πιαστεί να δίνουν τέτοια χαρτιά κούφια. Τα ξέρετε αυτά.

Επομένως, λοιπόν, αυτή τη στιγμή νομίζω ότι πηγαίνετε σε λάθος ατραπό. Είναι αδιανόητο με το επιχείρημα ότι δεν έχουμε κελιά να τους αφήσουμε όλους έξω. Να σας πω βέβαια ότι τα κελιά που έχει η χώρα φτάνουν για τους Έλληνες κρατούμενους, για τους εγκληματίες που έχει η Ελλάδα φτάνουν. Οι μισοί, μας έχουν έρθει απέξω. Και για αυτό υπάρχει αυτή η πλημμύρα.

Εν πάση περιπτώσει αυτό λέτε εσείς: εάν δηλαδή δεν έχουμε κρεβάτια στις εντατικές μονάδες να πετάμε έξω τους ασθενείς. Εφόσον δεν έχουμε κελιά ας βγάλουμε τους μισούς έξω.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι η κοινωνία το αντιλαμβάνεται και ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα κουραστεί να απολογείται στον ελληνικό λαό, γιατί σε αυτή την περίοδο της έξαρσης της εγκληματικότητας αφήνουμε τους ήδη φυλακισμένους εγκληματίες έξω. Ιδιαιτέρως δε τους εμπόρους ναρκωτικών.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ