Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

29.3.11

Ο Παντελής Ασπραδάκης εισηγητής του νομοσχεδίου περί οπλοκατοχής

Εισηγητής σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή, αλλά -το κυριότερο-, μέσα από τις διατάξεις του, προστατεύονται η ασφάλεια του πολίτη και η ευνομία της πολιτείας ήταν ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.



Πρόκειται για το νομοσχέδιο περί οπλοκατοχής, με το οποίο τίθενται δικλείδες ασφαλείας για την καταπολέμηση της παράνομης κατασκευής και διακίνησης όπλων και πυρομαχικών, ενώ ρυθμίζονται μια σειρά θεμάτων που αφορούν την αγορά, τη χρήση και την εμπορία των όπλων. Επίσης λαμβάνει μέριμνα για την ασφάλεια των αεροδρομίων από την πρόσκρουση πτηνών σε αεροσκάφη, με τη χρησιμοποίηση εξειδικευμένων όπλων, και για το όποιο κρίσιμο θέμα δεν είχε ληφθεί μέριμνα μέχρι σήμερα.
Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τα Μεσόγεια και την ασφάλεια των κατοίκων, μιας και φιλοξενεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τόσο κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όσο και στη βουλή, υπήρξε κλίμα συναίνεσης από τα κόμματα.
Ταυτόχρονα επειδή επρόκειτο για ένα σύνθετο νομοσχέδιο με πολλές παραμέτρους και ρυθμίσεις, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, υπήρξε η δυνατότητα σε πολίτες, φορείς και συλλόγους να εκθέσουν τις απόψεις τους και να κάνουν εποικοδομητικές προτάσεις, κάτι που μπορεί να αποτελέσει υλικό μιας ευρύτερης νομοθετικής μεταρρύθμισης του νόμου περί όπλων.
Τέλος στην εισήγησή του στην Βουλή, ο Παντελής Ασπραδάκης, αφού ανέδειξε τις ευεργετικές διατάξεις του νέου νόμου, αναλύοντας τα άρθρα και το περιεχόμενό τους, περιέγραψε την αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε μια σειρά από τομείς αλλά και τους στόχους, όπως την οργάνωση του οργανωμένου εγκλήματος, την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, την καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος, την αντιμετώπιση νέων μορφών βίας καθώς και την προσπάθεια για καλύτερη διαχείριση κρίσεων σε έκτακτες ανάγκες.
Μάλιστα ο Παντελής Ασπραδάκης εμφανίστηκε σε συζήτηση στο κανάλι της Βουλής, με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, όπου μίλησε για την ουσία του νομοσχεδίου και άλλα θέματα επικαιρότητας σχετικά με την δημόσια ασφάλεια.

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής:
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ