Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

28.6.11

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2011



ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ & ΓΙΑ ΜΙΑ «ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ» ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ






Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής



Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):



ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ κ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Θα ήθελα να ξεκινήσω με αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος, στον οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Τσίπρας. Δίνεται μία πολύ καλή ευκαιρία σήμερα που είναι εδώ και ο συνταγματολόγος κ. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, να ρωτήσω εάν είναι συνταγματική η θέση του κ. Πάγκαλου ως Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, τη στιγμή που το Σύνταγμα της Ελλάδας στο 1ο Κεφάλαιο για τη συγκρότηση και αποστολή της κυβέρνησης λέει με απλά λόγια ότι πρέπει να τοποθετείται κάποιος από τους υπουργούς ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι υπουργός!



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ

Ακούστηκε από τα επίσημα χείλη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών ότι η μεταβίβαση που έγινε τότε των μετοχών του ΟΤΕ ούτε νόμιμη ήταν ούτε αρμόζουσα. Δεν άκουσα τίποτα όμως για το ποιος την έκανε. Ο κ. Βγενόπουλος! Να σταλούν λοιπόν τα στοιχεία και ο κ. Βγενόπουλος στον Εισαγγελέα να ελεγχθούν, όπως κάθε τι μη νόμιμο!



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ



Λειτουργεί άραγε η Δημοκρατία; Εξακολουθούμε να είμαστε κυρίαρχο κράτος;

Τι πρέπει να έχει ένα κυρίαρχο κράτος; 3 βασικά:

1. Νομοθετική Εξουσία που προκύπτει από τη θέληση του λαού για να νομοθετεί

2. Εκτελεστική Εξουσία, η οποία κάνει τη δουλειά της σύμφωνα με τους νόμους που ψηφίζει η σοφή ή λιγότερο σοφή νομοθετική εξουσία και

3. Δικαστική Εξουσία, η οποία δικάζει βάσει των νόμων αυτών.

Τα έχουμε;

Σήμερα η νομοθετική εξουσία έχει υστέρηση, αφού πάνω από το 60% των νομοθετημάτων είναι νόρμες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η εκτελεστική εξουσία είναι υπό τη ΕΕ και, σήμερα, τη τρόικα. Και πήγε ο κ. Υπουργός Οικονομικών και ο κ. Σαμαράς και «έφαγαν ξύλο» από την «ευρωπαϊκή κυβέρνηση»! Και τέλος η δικαστική εξουσία που πρέπει να είναι η πλέον ανεξάρτητη και μακριά από τα κόμματα, ό, τι δικάζει και τελεσιδικεί εδώ, πάει μετά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πολλές φορές ανατρέπεται.

Άρα, δεν είμαστε κράτος αλλά επαρχία! Μας έφεραν κάποιοι που κυβέρνησαν μεθοδευμένα σε αυτήν την κατάσταση! Και αυτοί έχουν και την ευθύνη για το ανεδαφικό Μάαστριχτ! Και σήμερα οι περισσότερες χώρες, όχι μόνο εμείς, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας δεν πληρούν τους όρους του!

Αυτά τα επιχειρήματα όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν επαρκώς ούτε από τον κ. Βενιζέλο ούτε από τον κ. Σαμαρά, και πήραν από την Ευρώπη ό,τι χειρότερο μπορούσαν, ομηρεία για την Ελλάδα!



ΓΙΑ ΜΙΑ «ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ» ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ



Αυτό που βγήκε σήμερα είναι η ανάγκη μίας συνεννόησης. Πού κολλάει η υπόθεση και δεν μπορούμε να φτιάξουμε μία «εθνική ομάδα»; Η Ελλάδα περιμένει!

Οι επαναλαμβανόμενες κοκορομαχίες έχουν βγάλει τον κόσμο στις πλατείες και δεν είμαι σίγουρος ότι θα φύγει όσο ειρηνικά ήρθε! Αυτή η «ομηρεία» βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας αν και έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από κάποια κόμματα.. (Θυμάμαι από μία τέτοια «ομηρεία» ψηφίστηκε ο Σαρτζετάκης το 1985 Πρόεδρος της Δημοκρατίας...)



ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ



Κλείνοντας να πω το εξής: Στον εφαρμοστικό νόμο στο Κεφάλαιο Β, άρθρο 11, παράγραφος Β αναφέρεται για τα δημόσια ακίνητα ότι μπορούν να δοθούν για τουρισμό, αναψυχή, επιχειρηματικά πάρκα, θεματικά πάρκα, εμπορικά κέντρα και δίνεται δυνατότητα να γίνουν και θρησκευτικοί χώροι..

Στον τόπο που ζούμε υπάρχουν ναοί! Τι πάτε να κάνετε; Ο κάθε Εμίρης του Κατάρ, που θα αγοράζει ένα χώρο, θα στήνει ένα, δύο και τρία τζαμιά;

Έχετε καταλάβει τι πάτε να ψηφίσετε, πέραν των οικονομικών αδικιών και ότι ακολουθείτε μία πολιτική ύφεσης που δεν θα βγει πέρα και το 2015 θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε και θα ξεπουλάμε τότε σε πολύ μικρότερη τιμή από σήμερα; Θα επιτρέψετε επιπλέον να γίνουν θρησκευτικοί χώροι, δηλαδή τζαμιά, ανεξέλεγκτα, πέρα από τον τρόπο που ορίζει ο νόμος; Νομίζω θα είναι μία πολύ επικίνδυνη ατραπός. Όταν το 2000 λέγαμε ότι είναι επικίνδυνη αυτή η πολιτική με τους λαθρομετανάστες, κάποιοι μας εγκαλούσαν για ακρότητες. Τώρα, όλα τα κόμματα μας ακολουθούν. Προσέχετε, μήπως, σε λίγο καιρό τα τζαμιά είναι περισσότερα από τις εκκλησίες!!

Μετά από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Αντιπροέδρου και υπ. Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης είπε:

Εάν και εφόσον οι προθέσεις σας για τους θρησκευτικούς χώρους είναι καλές, κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε!

Όσο για την επιχειρηματολογία σας σχετικά με την Συνταγματικότητα της θέσης του κ. Πάγκαλου, δεν με πείσατε! Άλλωστε, στη Βουλή δεν δέχονται ερωτήσεις για τον κ. Αντιπρόεδρο, όπερ σημαίνει δεν είναι υπουργός!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ