Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

28.1.11

Απάντηση Βενιζέλου σε Ροντούλη για τους ΕΠ.ΟΠ. Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτή Λάρισας Αστέριο Ροντούλη, για το εργασιακό μέλλον των ΕΠ.ΟΠ.

Απάντηση Βενιζέλου σε Ροντούλη για τους ΕΠ.ΟΠ.
Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτή Λάρισας Αστέριο Ροντούλη, για το εργασιακό μέλλον των ΕΠ.ΟΠ.


Υπενθυμίζεται, ότι ο Λαρισαίος βουλευτής στην ερώτησή του έθετε το ζήτημα της επίμονης φημολογίας αναφορικά με το ενδεχόμενο απόλυσής των ΕΠ.ΟΠ. και ιδιαίτερα αυτών που έχουν βεβαρημένο υπηρεσιακό φάκελο, καθώς και αυτών που κατά την διάρκεια της θητείας τους έχουν κάνει χρήση αυξημένου αριθμού αναρρωτικών αδειών. Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν με την καθυστέρηση της ανανέωσης των συμβάσεων 700 περίπου ΕΠ.ΟΠ. του Πολεμικού Ναυτικού.
Απαντώντας από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει τα εξής:
«Όσοι υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με τη συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση. Η κρίση αυτή-όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης συνέντευξης-θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια.
Όσον αφορά στη διαδικασία μονιμοποίησης των ΕΠ.ΟΠ. του Π.Ν., αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο έκδοσης απόφασης του Α/ΓΕΝ. Τέλος, οι περιπτώσεις απόλυσης ΕΠ.ΟΠ. ορίζονται σαφώς στο άρθρο 13 του Ν.2936/2001 σε συνδυασμό με την από 12-11-2001 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄1610/01)».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ