Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.12.10

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, με θέμα: «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας», τόνισε τα εξής:


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ:
«Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είναι μία δύσκολη κοινοβουλευτική ημέρα. Υπάρχει ένα μεγάλο βάρος πάνω από την Αίθουσα και τη μεγάλη ευθύνη την έχετε εσείς, κ. υπουργέ. Θεωρείτε ότι περιποιεί τιμή στο πρόσωπό σας το γεγονός ότι από τους 500 υπουργούς και πλέον της Μεταπολίτευσης έχει χρησιμοποιηθεί μόνο 11 φορές η διαδικασία του κατεπείγοντος και μόνο από έναν υπουργό -από εσάς- 7 φορές; Ποια είναι η ανασφάλειά σας, ποια τα φοβικά σας σύνδρομα και χρησιμοποιείτε αυτό το έσχατο κοινοβουλευτικό μέτρο;»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.:
κ. υπουργέ, στα θέματα της οικονομίας οι νοητικές σας διαδρομές είναι από το Ρ στο Δ, μετά στο Σ, για να γυρίσετε στο Β και να καταλήξετε στο Ω.. Αλαλούμ! Είπατε ότι δεν υπάρχουν προτάσεις. Προτάσεις υπάρχουν, αλλά εσείς έχετε μία στείρα αντίληψη και δεν διυλίζετε την ουσία των προτάσεών μας.
- Γιατί δεν έχετε φέρει τόσον καιρό ένα ενιαίο μισθολόγιο; Όποιος εργάζεται για το Δημόσιο να έχει ίδιες απολαβές για τον ίδιο χρόνο υπηρεσίας και τα ίδια πτυχία. Έτσι σήμερα δεν θα αντιμετωπίζατε αυτή τη δυσκολία να περικόψετε μισθούς από τις ΔΕΚΟ.
- Για την Οικοδομή: Λέτε, για 2 χρόνια αναστολή πόθεν έσχες για την α΄ κατοικία και για σπίτι μέχρι 200.000 ευρώ. Σας ερωτώ: Ποιος αγοράζει σήμερα σπίτι των 200.000 και μάλιστα για πρώτη φορά; Ο φουκαράς. Αυτός που έχει μαύρο χρήμα –πράσινο, μπλε, κόκκινο, δε με ενδιαφέρει- δε θα αγοράσει τώρα την ά του κατοικία. Εάν θέλετε λοιπόν να αποδώσει το μέτρο αφήστε για 2 χρόνια-δε σας λέω 5- ελεύθερο όποιον θέλει να επενδύσει στην οικοδομή. Θα πάρει έτσι το κράτος το 23% από χρήματα στα οποία δεν είχε καμία πρόσβαση. Είναι 300.000 διαμερίσματα απούλητα, σήμερα, από τα οποία εάν πουληθούν θα λάβετε πολλά 23%, έτοιμα, “καυτά” λεφτά, που δε μπορείτε να μαζέψετε από τον ανέντιμο και ανίκανο, εν πολλοίς, φοροεισπρακτικό μηχανισμό της Ελλάδας.
- Άλλη πρόταση: Σας έχουμε πει, επιμηκύνετε για 5-7 χρόνια τις συμβάσεις εκμετάλλευσης των διοδίων. Να πάνε οι κατασκευαστικές στην ΕΚΤ με τα συμβόλαια αυτά, να ζητήσουν δάνεια και να σας φτιάξουν έργα. Έτοιμα λεφτά, 15 δις σας προσφέρονται με αυτήν την πρόταση. Λεφτά για να ενώσουμε την Ελευσίνα με τη Θήβα, να γίνεται η διακίνηση των προϊόντων της χώρας πιο εύκολα και όχι μέσα από την πρωτεύουσα. Να ενώσουμε τη Λαμία με το Καρπενήσι και την Άρτα.
Κινείστε αντίθετα από τη λογική. Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας όταν είδε τα δύσκολα, μείωσε 3 μονάδες το ΦΠΑ. Σας έλεγα εδώ μέσα, όσο αυξάνετε το ΦΠΑ τόσο θα μειώνεται ο τζίρος. Έχετε ύφεση 4,6%, σχεδόν 5. Δεν έχετε όσφρηση και αντανακλαστικά της αγοράς και αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΤΙΣ ΔΕΚΟ
Το Δημόσιο έχει πράγματι πολλούς υπαλλήλους. Θα προσπεράσω φωνές που ακούστηκαν από άλλους, επί της υπουργείας σας, πρόσφατα, εδώ μέσα σε αυτήν την Αίθουσα για 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Πρόκειται για έσχατο λαϊκισμό που εάν γινόταν πράξη θα είχαμε βουλιάξει και το ΦΠΑ θα το φτάνατε στο 50%..!
Έχουμε τόσους δημοσίους υπαλλήλους όσους έχουν το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο μαζί. Τι θα κάνετε; Θα τους απολύσετε; Όχι, βέβαια. Είναι άνθρωποι που πίστεψαν στο κράτος, προσλήφθηκαν, έκαναν παιδιά, σύναψαν δάνεια, έφτιαξαν μια ζωή.. Αφήστε που, εάν το κάνατε αυτό, θα κόβατε αγοραστική δύναμη που έχουμε τόσο ανάγκη σήμερα.
Ποιοι φόρτωσαν το Δημόσιο “πελατειακά”; Τα δύο μεγάλα κόμματα! Ένας στους δύο στην Ολυμπιακή ήταν από τη Λειβαδιά, από το μέρος του υπουργού. Συνέπεια: Τη “χαρίσατε” μετά στον κ. Βγενόπουλο.
Αυτό συμβαίνει με όλες τις ΔΕΚΟ. Θα μπορούσα λόγω επαγγέλματος να λειτουργήσω την ΕΡΤ με το 1/5 των ανθρώπων που έχει. Τους άλλους 4.000 όμως που έχετε βάλει εκεί τι θα τους κάνετε;
Άλλο θέμα: Στις ΔΕΚΟ οι μισθοί είναι 2 φορές πάνω από το υπόλοιπο Δημόσιο. Ποιος τους έδωσε αυτούς τους μισθούς; Όλες οι κυβερνήσεις ως συνέχεια και συνέπεια του “Τσοβόλα δώστα όλα”. Τώρα λέτε να τους κόψετε τους μισθούς. Εύκολο και σωστό ακούγεται, όμως οι φταίχτες δεν είναι εκείνοι. Είστε εσείς!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ακούω για ανάπτυξη απ’ όλους. Πώς θα γίνει όμως η φορολογία από το 45% σήμερα να πέσει στο 15% για να προσελκύσετε επενδύσεις και να έρθει η ανάπτυξη; Όσα χρήματα και να μαζέψετε από φορολογία δε φτάνουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Ποιος θα απολογηθεί σήμερα στον ελληνικό λαό; Δανειζόσασταν, δίνατε αυξήσεις και πολλαπλασιάζατε το χρέος. Βέβαια, “ευφυώς” ο κ. Καραμανλής “την έκανε” την κατάλληλη στιγμή και άφησε την “καυτή πατάτα” σε εσάς, που δεν είστε ικανοί να διαχειριστείτε μια τέτοια κατάσταση.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
Εμείς ψηφίσαμε το άρθρο 1 του Μνημονίου για να περισωθούν οι μισθοί κι εσείς τους πετσοκόβετε. Είπα και σήμερα στον πρωθυπουργό: Εμείς ήμασταν οι σημαιοφόροι της συναίνεσης, αλλά όχι οι νεκροθάφτες της κοινωνίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ
Και ακούμε το παραμύθι της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δόσεων του δανείου των 110 δις. Έχετε μπροστά σας να πληρώσετε 71 δις το 2013 και 75 δις το 2014. Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό! Ο μόνος τρόπος είναι να μαζέψουμε όλα τα χρέη μας από το 2011 έως το 2019 και να τα μεταφέρουμε σε ένα ομόλογο το 2020. Αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος να βγούμε από το φαύλο κύκλο και να μειωθεί η φορολογία.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ
Η θλίψη του λαού σήμερα κ. υπουργέ θα γίνει οργή και θα λείπει μόνο μία σπίθα. Έχετε ευθύνη που δεν κατανοείτε. Αλλάξτε πολιτική αλλιώς να σηκωθείτε να φύγετε. Δεν μπορεί η Ελλάδα άλλο να παρακολουθήσει αυτά τα “τερτίπια” σας. Είναι λάθος, είναι θάνατος, είναι το μνημόσυνο της πατρίδας.»


Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Μία συμβουλή στον κ. Κεφαλογιάννη: “Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάμε για σχοινί”. Ξέρετε ότι το χρέος της χώρας μέχρι το 1990, ήταν 130 δις ευρώ, ακριβώς όσα προσέθεσε η ΝΔ στα 5,5 χρόνια που ήταν εξουσία; Ακριβώς αυτή είναι η αλήθεια και γι’ αυτό ο πρώην πρωθυπουργός τα παράτησε και έφυγε. Είδε το βάρος!
κ. Κεφαλαγιάννη, ποια οικονομία έκανε η ΝΔ; Ιδρύσατε 504 φορείς και επιτροπές στα 5 χρόνια, 100 φορείς το χρόνο. Η σπατάλη της σπατάλης. Επομένως, λοιπόν, μη μιλάτε για οικονομία εσείς. Από τα 36 χρόνια της Μεταπολίτευσης, τα 16 ήσασταν εσείς. Τι κάνατε 16 χρόνια για να τιθασεύσετε το χρέος και το έλλειμμα; Τι κάνατε; Από 3%, πήγε 15-16% το έλλειμμα, διότι εσείς δεν κάνατε σωστά την δουλειά σας, γιατί υπήρξατε κατώτεροι των περιστάσεων.
Είναι καιρός επιτέλους η ΝΔ να μας πει ποια άλλη λύση υπήρχε τότε, εκείνη την ημέρα, για το χρέος που εσείς παραδώσατε -το δυσβάσταχτο χρέος- και μετά, βεβαίως, από τις παλινωδίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τους πρώτους 8 μήνες.
Εκείνη, όμως, την «ρημάδα» ημέρα που πτώχευε η Ελλάδα, ποια άλλη εναλλακτική λύση υπήρχε; Και αν παραπέμπετε, κ. Κεφαλογιάννη, σε αυτό το Μνημόνιο και λέτε ότι “δεν μπορούμε”, να καταλάβετε καλά ότι όταν η χώρα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης -γιατί εκεί είμαστε και εκεί οδηγούμαστε μέρα την ημέρα- δεν υπάρχει τύπος, υπάρχει ουσία! Και η ουσία είναι μία: Αν δεν μεταθέσουμε το χρέος, δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε επάνω. Και αυτό το χρέος είναι μισή ευθύνη δική σας και μισή του ΠΑΣΟΚ».

Ύστερα από νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Η απολογία ενός κατηγορουμένου είναι ιερή. Ως εκ τούτου την άκουσα. Να αναζητά το κουστούμι του, όμως, ο πρώτος επιλαχών που θα αντικαταστήσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ (που θα χάσει την έδρα του, σύμφωνα με το στοίχημα που βάζει). Τα πράγματα είναι όπως τα είπα εγώ και όχι όπως τα λέει ο κ. Κεφαλογιάννης. Δεν ξέρω όμως ο επόμενος που έρχεται, θα πάει στη ΝΔ ή στη Δημοκρατική Συμμαχία της κας Μπακογιάννη;»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ