Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.12.10

* ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ* NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σε παρέμβασή του κατά τη σημερινή συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, με θέμα: «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας», τόνισε τα εξής:

(Απευθυνόμενος προς την Υπουργό Εργασίας, κα Κατσέλη):
«κα Yπουργέ, είμαι κι εγώ εργοδότης και εμείς στο Τηλεάστυ δεν απολύσαμε κανέναν. Καλό θα ήταν και άλλα κομματικά και ιδιωτικά κανάλια να είχαν πράξει το ίδιο.
Επί της ουσίας: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παίρνουν 740 ευρώ και έχουν να πληρώσουν ενοίκιο, φως, νερό, να μεγαλώσουν παιδιά. Αυτό που ζουν είναι ένας μαραθώνιος, ένας Γολγοθάς. Και λέτε τώρα, ότι και αυτός που παίρνει 1000 να κατέβει στα 740. Είναι λεόντειος η σχέση των 1,5 εκατ. ανέργων και αυτοαπασχολούμενων με τον εργοδότη.
Ρυθμίστε το ως εξής: Να συμφωνούν εργοδότης και εργαζόμενος έτσι ώστε η μείωση του μισθού τους να τους δίνεται σε πόντους-μετοχές στην επιχείρηση. Έτσι, θα έχουν κίνητρο να δεχτούν και θα προσέχουν και την επιχείρηση. Κι αυτό διότι αύριο, όταν θα βγούμε από την κρίση, η μείωση του μισθού τους δεν θα έχει εξαφανιστεί. Θα την περιμένουν να τους επιστραφεί ως εξαγορά του ποσοστού τους είτε από τον εργοδότη είτε από κάποιον άλλο.
Τέλος, είναι δυνατόν σε ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο, έστω και με τον τρόπο που το φέρατε, να απουσιάζει ο πρωθυπουργός; Ο πρωθυπουργός που το θέλει αύριο να το πάρει μαζί του ως «προίκα» στην Ευρώπη που θα πάει; Είναι δυνατόν να μην είναι εδώ σήμερα να ενώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα που ήταν για άλλη μια φορά απείθαρχη;
Το ίδιο ισχύει και για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον κ. Σαμαρά. Έπρεπε να ήταν εδώ σήμερα να ενώσει τη φωνή του με την αντιπολίτευση, μαζί μας, να αντιταχθεί. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο καθένας επιλέγει πότε θα πάει τα ταξίδια του.
Να ξέρετε ότι αυτό το νομοσχέδιο χάνει την αξία του όταν ο πρωθυπουργός, όντας εδώ, δεν έρχεται στην Αίθουσα να σας στηρίξει».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ