Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.7.10

ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ-ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ: Θυμάμαι το ’74 που έκανα κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, τον αξιότιμο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το Γεώργιο Μαύρο.. Δεν έβγαινε ποτέ από την Αίθουσα πριν ακούσει και τους άλλους αρχηγούς. Το ίδιο και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μπορεί να ερχόταν με ζιβάγκο, αλλά έμενε στην αίθουσα.. Το ίδιο και ο ευπατρίδης Ευαγγ. Αβέρωφ. Δεν έφευγε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν πάντα μέσα στην αίθουσα. Δεν μπορώ, λοιπόν, να καταλάβω τη στάση του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, μόλις μιλάει, φεύγει! Είναι, τουλάχιστον, ασέβεια προς τον υπουργό που θα απαντήσει, αλλά και προς τους υπόλοιπους αρχηγούς. Δεν προάγει τον κοινοβουλευτισμό. Δεν μπορεί να καταπατώνται έτσι, οι εθιμικοί κανόνες που έχουν θεσπιστεί τόσα χρόνια μέσα σε αυτή την αίθουσα».

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ




ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ-ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ:
Θυμάμαι το ’74 που έκανα κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, τον αξιότιμο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το Γεώργιο Μαύρο.. Δεν έβγαινε ποτέ από την Αίθουσα πριν ακούσει και τους άλλους αρχηγούς. Το ίδιο και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μπορεί να ερχόταν με ζιβάγκο, αλλά έμενε στην αίθουσα.. Το ίδιο και ο ευπατρίδης Ευαγγ. Αβέρωφ. Δεν έφευγε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν πάντα μέσα στην αίθουσα. Δεν μπορώ, λοιπόν, να καταλάβω τη στάση του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, μόλις μιλάει, φεύγει! Είναι, τουλάχιστον, ασέβεια προς τον υπουργό που θα απαντήσει, αλλά και προς τους υπόλοιπους αρχηγούς. Δεν προάγει τον κοινοβουλευτισμό. Δεν μπορεί να καταπατώνται έτσι, οι εθιμικοί κανόνες που έχουν θεσπιστεί τόσα χρόνια μέσα σε αυτή την αίθουσα».

ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ «ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ» ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;
κ. Υπουργέ, σας θεωρώ επιμελή και σοβαρό άνθρωπο. Όμως, ρωτώ: Είσαστε, άραγε, ανυποψίαστοι για το πόσο έχει “σαπίσει” όλο το σύστημα; Δεν καταλαβαίνατε τι ερχόταν και λέγατε άλλα αντί άλλων; Δηλαδή, θέλετε να μας πείτε ότι παρασύρθηκε ο Ελληνικός λαός και ψήφισε ανυποψίαστους ανθρώπους; Διότι δεν μπορώ και δεν θέλω να σκεφθώ ότι γνωρίζατε την κατάσταση και δεν τη γνωστοποιούσατε, διότι αυτό θα σήμαινε δόλο!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ» ΜΠΕΝΑΚΗ.
Μας είπατε ότι ακόμη και ο «Καλλικράτης» δεν θα είχε γίνει αν δεν υπήρχε το Μνημόνιο. Ουσιαστικά μας είπε ότι μία σειρά μεταρρυθμίσεων δεν θα είχαν γίνει εάν δεν υπήρχε το Μνημόνιο. Σήμερα είχαμε την κυνική ομολογία του Υπουργού ότι κυβερνά η τρόικα. Πρόκειται δηλ, για επιβεβαίωση της πρόβλεψης που είχε κάνει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κα Μπενάκη, η οποία είχε μιλήσει για μείωση εθνικής κυριαρχίας, μείωση συνόρων και αλλαγή στη μορφή διακυβέρνησης της χώρας.
Και τα τρία αυτά σήμερα πραγματώνονται:
Έχουμε την ομολογία του Υπουργού για διακυβέρνηση με βάση τη συμφωνία-οδηγία-εντολή της Τρόικας. Δεν είναι αυτό άλλη μορφή διακυβέρνησης;
Έχουμε μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας. Το ομολόγησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πολλές φορές και με συγκεκριμένα επιχειρήματα.
Έχουμε μείωση των συνόρων, όχι σε μέτρα γης, αλλά σε θαλάσσια σύνορα. Η ΑΟΖ, που οι Ελληνικές κυβερνήσεις δίστασαν να διεκδικήσουν, καταπατάται σήμερα, από τους Τούρκους. Την ώρα αυτή που μιλάμε, νοτίως του Καστελόριζου, στη δική μας περιοχή, οι Τούρκοι κάνουν έρευνες για πετρέλαιο.
Και σε όλα αυτά που επιβεβαιώνουν σήμερα την «Κασσάνδρα» - Πρόεδρο της Βουλής, εμείς, απλώς, δεν αντιδρούμε. Πορευόμαστε με μία αδύναμη κυβέρνηση που υποτάσσεται αμέσως στα κελεύσματα της Τρόικας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενώ το μείζον θέμα σήμερα είναι η οικονομία, η χώρα μας πορεύεται και με αμφισβητούμενο κεντρικό τραπεζίτη. Εάν υπήρχε δεδηλωμένη –διότι το αξίωμα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι εφάμιλλο αυτού ενός υπουργού- ο κεντρικός τραπεζίτης δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Σώματος: ούτε από τη ΝΔ, ούτε από την αριστερά, αλλά ούτε και από 15 βουλευτές της κυβέρνησης, οι οποίοι τον κατηγορούν –για να το πω λαϊκά- για «λαμογιά» υπέρ κερδοσκόπων.
Σας είχα ζητήσει να τον καλέσετε στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει, αλλά το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες. Έτσι, πρόσφατα, πήγε «γυμνός» στην Τουρκία, όπου συζητήθηκε ένα εξαιρετικά αποτυχημένο deal που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΗ «ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ» ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
Έχω μια απορία: Μα καλά, κανείς απ’ όλους τους υπουργούς Υγείας των τελευταίων ετών, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, δεν αναρωτήθηκε γιατί σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει μόνο Siemens; Και είναι απάντηση αυτή που εδόθη από τους υπουργούς Υγείας ότι “εμείς είμαστε αμέτοχοι, τις προμήθειες τις έκανε το Υπουργείο Εμπορίου”; Αυτό δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ότι πλήρωσε 3 και 4 φορές πάνω από την αξία.
Πρόταση: Καλέστε τις διοικήσεις των τριών μεγαλύτερων ιδιωτικών νοσοκομείων της χώρας να σας πουν πόσο αγόρασαν τους ίδιους αξονικούς τομογράφους. Πάρτε αυτά τα τιμολόγια, συγκρίνετέ τα και μετά «τραβήξτε το αυτί» στα δημόσια νοσοκομεία και σε αυτούς που υπέγραψαν για προμήθειες δύο και τα τρεις φορές πάνω από την αξία.
Όμως αυτό που θα γίνει είναι να περάσουν κάποιοι ακόμη από την επιτροπή του κ. Βαλυράκη και να βρούμε κάποια «πολιτικά πτώματα»…

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Σε 2-3 μήνες πάμε σε εκλογές με τον «Καλλικράτη». Φέρνετε κάποιες μειώσεις των εκλογικών δαπανών. Με «πείσατε» ότι δεν θα υπάρχει χορηγία στον υποψήφιο από πλευράς ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αθηναίων!
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε πώς πάμε στις εκλογές: πάμε με το 50% ή με το 42%; Ο αρμόδιος υπουργός, την τελευταία ημέρα συζήτησης του “Καλλικράτη” το άφησε ανοιχτό και είπε ότι θα το εξετάσει.. Φθάσαμε όμως στα θερινά τμήματα και ακόμη δεν το έχετε εξετάσει! Πότε θα γίνει αυτό; Εν μέσω θερινών τμημάτων ή τον Οκτώβριο, που θα ξανανοίξει η Ολομέλεια, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές;
Το αφήσατε κενό. Βέβαια, εάν θέλετε «δεύτερες Κυριακές» είναι δικό σας θέμα.. Εάν θεωρείτε ότι έχετε τόσο γεμάτα ταμεία, πάμε σε δεύτερες Κυριακές..

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ 8.000 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
Το νομοσχέδιό σας κατηγορείται για βάναυση αντιμετώπιση έναντι όλων, ακόμη και έναντι ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως μητέρων, πολυτέκνων κ.ά. Εκεί, όμως, που η βαναυσότητα περνάει κάθε όριο είναι στους ένστολους και γι’ αυτό ένας-ένας φεύγει.. Ακούστε κ. Υπουργέ και σημειώστε το: του χρόνου, τέτοια εποχή, δεν θα βρίσκετε διοικητή για μονάδα. Φεύγουν περίπου 8.000 αξιωματικοί. Το αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Θα αδειάσει ο Στρατός.
Τι είναι τα σχήματα αυτά τα οξύμωρα και τα αντιφατικά.; Λέτε ότι αν αποστρατευθείς αναγκαστικά, σου δίνουμε τη σύνταξη μετά τα 60. Όμως, διώχνετε τους αξιωματικούς! Ο άλλος θα πει “όχι, εγώ θέλω να μείνω!” Είμαι συνταγματάρχης και θέλω να μείνω. Μπορώ όμως να μείνω όταν προάγετε τον νεότερό μου; Όχι! Φέρτε πρώτα το νόμο για την επετηρίδα. Να μπορεί να γίνει ο Ταξίαρχος Αρχηγός του Στρατού ή του Σώματος, χωρίς να αλλάζει η ιεραρχία, χωρίς να πρέπει να αποστρατευτεί ο αντιστράτηγος, αλλά ο τελευταίος να πηγαίνει σε μια παράλληλη επετηρίδα. Όμως, τον διώχνουμε γιατί δεν είναι «ημέτερος» τις περισσότερες φορές ή δεν μας κάνει για κάποιο λόγο, αναγκαστικά στα 52 ή στα 53 του, και του κόβουμε το μισθό μέχρι τη σύνταξη, χωρίς να θέλει να φύγει. Μπορεί να πει δεν θέλω να φύγω; Γιατί λοιπόν όλα αυτά τα –«αλαλούμ»; Και πώς υπηρετείτε την πραγματικότητα με όλα αυτά που κάνετε;

ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Θέλω να δώσω και μια απάντηση.. Τα μαθηματικά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είναι σωστά. Είπε ότι τώρα βγαίνουν στη σύνταξη όλοι αυτοί που προσελήφθησαν από το ΠΑΣΟΚ. Να λέμε αλήθειες! Η αλήθεια είναι ότι και εκείνοι και εσείς δεν κάνατε τίποτα άλλο από το ’74 από το να «φορτώνετε» στο δημόσιο. Ασύστολα! Ιδίως, βέβαια, το ΠΑΣΟΚ. Απόδειξη ότι όλες οι κλαδικές πρωταγωνιστούν σε όλους τους δημόσιους φορείς. Εγκληματήσατε! Και είναι αλήθεια ότι εγκληματήσατε και θα πληρώσετε τον λογαριασμό. Αλλά δεν τον πληρώνετε εσείς, θα τον πληρώσει ο λαός.

ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Κι αν είστε στο σκόπευτρο του Ελληνικού λαού, κι εσείς και οι άλλοι, και τα ποσοστά σας και των δύο συμποσούνται σε ποσοστό μικρότερο από όσο πήρατε στις εκλογές, -για φανταστείτε ότι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. μαζί είναι μικρότερο απ’ ό,τι πήρατε στις εκλογές- γιατί άρχισε να βγαίνει η τσίμπλα από το μάτι και το κερί απ’ το αυτί. Και όσο ακούει και βλέπει ο ελληνικός λαός, τόσο πιο γρήγορα θα σας στείλει στην αποστρατεία για να σωθεί ο τόπος
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ