Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

14.7.10

Δεν είναι θέμα βάρους, αλλά θάρρους, κ. υπουργέ. Και το θάρρος δεν το έχετε να πείτε όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Ομολογώ όμως, ότι σαν άνθρωπος της επικοινωνίας, είστε εκπληκτικός “πωλητής”, θα μπορούσατε να πουλούσατε ψυγεία σε Εσκιμώους! Μέχρι του σημείου να νομίσουν ότι τους δώσατε ηλεκτρική κουζίνα

Παρέμβαση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά την απογευματινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα το ασφαλιστικό του Δημοσίου.



Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
(Λαμβάνοντας το λόγο κατόπιν αγόρευσης του υπουργού Άμυνας, κ. Βενιζέλου)

«Δεν είναι θέμα βάρους, αλλά θάρρους, κ. υπουργέ. Και το θάρρος δεν το έχετε να πείτε όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Ομολογώ όμως, ότι σαν άνθρωπος της επικοινωνίας, είστε εκπληκτικός “πωλητής”, θα μπορούσατε να πουλούσατε ψυγεία σε Εσκιμώους! Μέχρι του σημείου να νομίσουν ότι τους δώσατε ηλεκτρική κουζίνα! Όλα αυτά τα “ωραία” που μας είπατε για τους ένστολους, δεν αντέχουν σε καμία λογική! Και δεν είναι επάγγελμα, είναι αξίωμα! Ενώ λέτε όλα αυτά, φεύγει ο ένας πίσω από τον άλλον! Εσείς μας είπατε ότι έχει σταματήσει το κύμα φυγής, οι ενώσεις όμως των αξιωματικών, που είναι στο γραφείο αυτή τη στιγμή, μας λένε ότι πρόκειται για κύματα και ότι θα φτάσουν στο τέλος του χρόνου τους 8.000. Εκπληκτικός αριθμός! Του χρόνου δεν θα έχετε διοικητές! Θα ψάχνετε διοικητές για ένα Σύνταγμα ή ένα Τάγμα.
Εκείνοι οι οποίοι αισθάνονται δυνατοί και ικανοί φεύγουν, κ. υπουργέ. Ερώτημα: πριν φέρετε αυτό το νομοσχέδιο, δεν φέρνατε ένα άλλο νομοσχέδιο για την επετηρίδα; Το έχετε στο μυαλό σας, το συζητάτε, το έχετε στο συρτάρι σας, γιατί δεν το φέρατε; Δηλαδή, θέλετε να κάνετε έναν Ταξίαρχο, το είπα και το πρωί, Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάντε το! Γιατί πρέπει να φύγουν οι από πάνω στην ιεραρχία; Γιατί πρέπει να φύγουν στα 48, στα 49 και στα 50; Είδατε τις αποστρατείες πέρυσι, επί Ν.Δ.; Έφυγαν άνθρωποι 47 και 48 ετών. Τους αναγκάζει το σύστημα να φύγουν, να βγουν στην αποστρατεία. Και τους αναγκάζει το σύστημα να μην πάρουν την πλήρη τους σύνταξη. Και ακούστηκε το σχήμα το οξύμωρο και το αντιφατικό, που φέρνει ο παρακείμενος υπουργός. Κάποιος, λοιπόν, ο οποίος αναγκάζεται από την Πολιτεία, φεύγει στην πιο παραγωγική του ηλικία γιατί δεν είναι “ημέτερος”, πάει και ανοίγει μια επιχείρηση.
Του παίρνετε τη σύνταξη. Για ποιο λόγο; Γιατί; Δε δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια; Δε δικαιούται μια σύνταξη; Από κει και πέρα γιατί πρέπει να κάτσει στο καφενείο να παίζει πρέφα; Γιατί δεν έχει το δικαίωμα να δραστηριοποιηθεί; Να αναπτύξει μία οικονομική δράση επ’ ωφελεία του έθνους, αφού θα φορολογηθεί γι’ αυτήν τη δραστηριότητα που θα αναπτύξει και θα καταβάλλει ΦΠΑ. Γιατί είναι καταδιωκόμενος εκείνος ο οποίος δεν θέλει να πάει να παίξει κολιτσίνα; Εξηγήστε μου ποια είναι η λογική; Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν είστε καλά μελετημένοι. Δεν περπατάτε σωστά και, εν πάση περιπτώσει κ. υπουργέ, δεν είναι δυνατόν να πείσετε σε βάθος με αυτή τη λεξιλαγνεία και τη λεξιμαγεία στην οποία επιδίδεστε και η οποία, πράγματι, είναι πλουσιοτάτη.




Κάποια στιγμή ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι αυτό που υπηρετείτε δεν είναι η αλήθεια και δεν είναι η προοπτική για το αύριο. Σας καλούμε λοιπόν, αν μη τι άλλο, όταν μιλάμε για τη ζωή του Έλληνα πολίτη, να είσαστε πιο υπεύθυνοι και πιο σοβαροί!»

Σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ως εξής:
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
«Κύριε Υπουργέ προσπαθώ να καταλάβω: συμφωνούμε διαφωνούντες ή διαφωνούμε συμφωνούντες; Γιατί αυτά που είπα…, είπατε! Χαίρομαι που τα είπατε στη δευτερολογία. Δεν τα είπατε στην πρωτολογία, αλλά στην δευτερολογία. Και, επιτέλους, θέλω να δω τι θα κάνουν ο παρακείμενος Υπουργός Οικονομικών με το θέμα των συνταξιούχων οι οποίοι έχουν μία δουλειά. Δεν είναι δυνατόν να τους παίρνουμε τη σύνταξη πίσω γι’ αυτό το λόγο. Και βεβαίως, από την άλλη πλευρά, μας είπατε ότι δεν φεύγουν πλέον αξιωματικοί, γιατί δεν έχουν που να πάνε. Αυτό μοιάζει με ομηρία. Είναι τέτοιο το περιβάλλον της αγοράς που δεν επιτρέπει να κάνουν όνειρα. Άρα λοιπόν αυτό λέγεται ομηρία. Ο στρατός και η πατρίδα είναι αξίωμα και τιμή σε αυτόν που το φέρει.
Θέλω μία ενημέρωση από εσάς πολύ σοβαρή, και νομίζω όλο το σώμα. Τι συμβαίνει, σας παρακαλώ, στο Καστελόριζο. Στα πόσα μίλια σήμερα οι Τούρκοι διεξαγάγουν έρευνες. Αν είναι μέσα στην ΑΟΖ και τι θα κάνετε προκειμένου να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ