Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.4.10

* Όπως ανέφερε στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., επικαλούμενος την επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, επικεφαλής των Σοσιαλιστών, κ. Μάρτεν Σούλτς, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, βάσει της «ρήτρας μη διάσωσης», ένα κράτος δεν υποχρεούται να αναλάβει τα χρέη ενός άλλου κράτους, αλλά και δεν έχει δικαίωμα να αποκομίζει κέρδη λόγω του χρέους ενός άλλου κράτους, κάνοντας ειδική αναφορά στη Γερμανία και τα κέρδη που θα αποκομίσει συμμετέχοντας στο δανεισμό με 5%, ενώ η ίδια δανείζεται με 3%. *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.,
Κ. Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»


Απαράδεκτη απόπειρα κερδοσκοπίας κατά της Ελλάδας, ακόμη και από ευρωπαϊκά κράτη κατήγγειλε κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησής του προς το Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης.

Όπως ανέφερε στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., επικαλούμενος την επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, επικεφαλής των Σοσιαλιστών, κ. Μάρτεν Σούλτς, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, βάσει της «ρήτρας μη διάσωσης», ένα κράτος δεν υποχρεούται να αναλάβει τα χρέη ενός άλλου κράτους, αλλά και δεν έχει δικαίωμα να αποκομίζει κέρδη λόγω του χρέους ενός άλλου κράτους, κάνοντας ειδική αναφορά στη Γερμανία και τα κέρδη που θα αποκομίσει συμμετέχοντας στο δανεισμό με 5%, ενώ η ίδια δανείζεται με 3%.

Η Γερμανία, σύμφωνα με τον Γερμανό Ευρωβουλευτή, θα κερδίσει περί τα 900 εκατ. ευρώ τα οποία προκύπτουν από το επιτόκιο του 3% με το οποίο θα αντλήσει χρήματα από την αγορά για να δανείσει την Ελλάδα με επιτόκιο της τάξεως του 5% για τρία χρόνια!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την απάντησή του στο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, κ. Σαχινίδης εξέπληξε δηλώνοντας ότι το (σταθερό) επιτόκιο δανεισμού της βοήθειας που θα χορηγηθεί στην Ελλάδα από το ευρωπαϊκό σκέλος του μηχανισμού στήριξης μπορεί να φτάσει ακόμη και το 6%!

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του στη Βουλή, ο κ. Αϊβαλιώτης υπογράμμισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
«Βρέθηκα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν συναντήθηκα εγώ και οι συνάδελφοί μου με εκπροσώπους της “τρόικας”. Επέμεναν μόνο στην περικοπή δαπανών και στην αύξηση φόρων. Ο Πόλσεν είπε, μάλιστα, πως το δημόσιο χρέος θα φτάσει το 150% του ΑΕΠ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ
«Την ίδια στιγμή όμως δεν δίνουν δεκάρα για το κόστος των εξοπλισμών που επωμίζεται η Ελλάδα, που μας έχει εξαντλήσει οικονομικά και που κατήγγειλε στην Ευρωβουλή ακόμη κι ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ - ο οποίος έχει τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη εναντίον μας»


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ
«Κατ’ αντίστοιχο τρόπο αγανάχτησε και ο Σουλτς. Φαίνεται, τελικά, ότι όλοι θα “βγάλουν κάτι” εις βάρος της Ελλάδας».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
«Εμείς “καιγόμαστε”, άραγε, για το ευρώ ή η Γερμανία;»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
«Και γιατί δεν καταγγέλλουμε τους Γερμανούς για τις τόσες, “αποικιακού” τύπου συμβάσεις εις βάρος της Ελλάδας; Κι ο Άγιος φοβέρα θέλει!. Πόσο, μάλλον, αν δεν είναι Άγιος και είναι η Μέρκελ!»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ
«Θα μάθουμε ποτέ, ποιο ήταν το “βαθύ λαρύγγι” της κυβέρνησης που τόσο ακριβά μας στοίχισε;»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ