Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.4.10

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αθήνα, 30 Απριλίου 2010

Στην σημερινή του ομιλία κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον κ. Πρωθυπουργό με θέμα την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ερντογάν, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, ανέφερε τα εξής:


Γ. Καρατζαφέρης (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
«Χαίρομαι για τη διευκρίνιση του κ. Πρωθυπουργού ότι ο κ. Ερντογάν δεν θα πάει στη Θράκη. Όλα ξεκίνησαν από μία δήλωση του πάντα προσεχτικού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος, ερωτώμενος σχετικά από δημοσιογράφο, είπε ότι εάν θέλει να πάει, ας πάει στη Θράκη, συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό. Και, βεβαίως, αυτό δεν ήταν μια τυχαία ερώτηση. Προήλθε από διαρροές, οι οποίες ξεκίνησαν από την Άγκυρα και υπήρξε αναπαραγωγή και σχολιασμός, καθημερινώς, από τον Τύπο και τα ραδιόφωνα της γείτονας χώρας. Εν πάση περιπτώσει, το ότι δεν πηγαίνει είναι ένα θέμα που εμένα τουλάχιστον με ικανοποιεί. Ας μην ξεχνάμε ότι, 14 Μαΐου, είναι η ημερομηνία ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελλάδα, το 1920, και θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να πάει ο Έλληνας Πρωθυπουργός ή κάποιος άλλος αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Δεν θα αισθάνονται και ιδιαίτερα ευτυχείς οι Πόντιοι, όταν, παραμονή της ημέρας της Γενοκτονίας, 19 Μαΐου, έρχεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην χώρα μας. Κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς ο ίδιος έχετε πει ότι ζούμε μία από τις χειρότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, είμαστε τραυματισμένοι.. Είναι άραγε η καλύτερη περίοδος τώρα για να έρθουμε σε μια κουβέντα και συνεννόηση με τον επελαύνοντα κ. Ερντογάν; Δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό σε 3 μήνες; Θα άλλαζε κάτι στην περιοχή; Να έχουμε προλάβει να ανεβούμε, έστω και ψυχολογικά, από αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα; Νομίζω ότι θα μπορούσε να έρθει λίγο αργότερα.
Και επιτέλους, εμείς επιθυμούμε, διακαώς να υπάρχει μια ειρήνη και μια συνύπαρξη, ποιος δεν το θέλει μέσα σ’ αυτήν την αίθουσα; Μόνο τρελός δεν θα το ήθελε αυτό! Το θέμα είναι το θέλει, πραγματικά, η άλλη πλευρά; Όταν έχουμε «βομβαρδισμό», καθημερινώς, όχι μόνο δηλώσεων αλλά και όλων αυτών των πτήσεων, των αναχαιτίσεων, όλα αυτά που κάνει η Τουρκία στον αέρα και στην θάλασσα… Όταν κάθε μέρα, σχεδόν, ένα πολεμικό πλοίο της Τουρκίας περνάει έξω από το Σούνιο... Αυτό τι καταδεικνύει; Καλή διάθεση;
Και έρχομαι, κ. Πρωθυπουργέ, σε ένα άλλο θέμα. Το ξέρετε ότι τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, γίνεται άσκηση της Τουρκίας πάνω στον Έβρο ταχείας ζεύξης υδάτινου κωλύματος. Δηλαδή, γεφύρωση του ποταμού του Έβρου. Δεν είναι μια επιθετική πράξη αυτή; Τώρα που μιλάμε, στην περιοχή της Ορεστιάδας! Προσπαθούν να περάσουν τον Έβρο και κάνουν άσκηση. Αυτά τι είναι; Ανάπτυξη ειρηνικού πνεύματος; Άρα, ας ξέρουμε ότι από την άλλη πλευρά δεν έχουν την αγνότητα των προθέσεων που επιδεικνύει η ελληνική Πολιτεία τόσο με τη δική σας πρωθυπουργία όσο και με του κ. Καραμανλή.. Ας το ξεκαθαρίσουμε! Άλλες είναι οι βλέψεις, μακάρι να ήταν όμοιες. Δε θα είχαμε ανάγκη τόσους εξοπλισμούς και δε θα ήμαστε σ’ αυτήν την κατάσταση.
Εάν βρισκόμαστε σήμερα στο ναδίρ της οικονομίας είναι γιατί η Τουρκία συντείνει προς αυτό. Κάνουμε καθημερινά τόσες αναχαιτίσεις -εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους τους άλλους πόσο κοστίζει καθημερινά μια πτήση πάνω από το Αιγαίο. Μια μέρα δεν έκαναν εκπαιδευτικές πτήσεις οι πιλότοι μας για τους λόγους τους οποίους αντιλαμβάνεστε, πως τους προσβάλατε βαναύσως, και κερδίσαμε 4 εκατ. ευρώ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν καθημερινώς πόσο μας κοστίζει αυτός ο γείτονας.
Και, επιτέλους, αφού έρχεται ο κ. Ερντογάν, γιατί δεν κάνει μια πράξη καλής θελήσεως; Να άρει το casus-belli! Θα καθίσετε εδώ 17 υπουργοί να μιλήσετε γύρω από ένα τραπέζι με το casus-belli ως απειλή σε μια ευρωπαϊκή χώρα; Θα μπορούσε ποτέ κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία να συνομιλεί ποτέ με μια χώρα που την απειλεί με πόλεμο; Ας μας δείξει μια τέτοια πράξη, ας δηλώσει ότι σταματάνε αυτές οι υπερπτήσεις.
Και, βεβαίως, στη Θράκη, κ. Πρωθυπουργέ, ξέρετε ότι έχει μεταφερθεί από την Κωνσταντινούπολη η πάλη μεταξύ Κεμαλικών, δηλαδή «βαθέως κράτους» και των Ισλαμιστών του κ. Ερντογάν; Εκεί είναι πλέον ο αγώνας, εκεί είναι το θέατρο των αναμετρήσεών τους. Κι εμείς είμαστε απαθείς παρατηρητές των πραγμάτων! Θα δείτε ότι θα οδηγηθείτε σε άλλο τρόπο εκλογής των μουφτήδων. Κι εδώ είμαστε, σε αυτήν την αίθουσα, για να το ξανασυζητήσουμε.
Θα έλεγα, λοιπόν, ότι χρειάζεται μια εξαιρετική προσοχή στην αντιμετώπιση της Τουρκίας. Τα δίνουμε όλα, χωρίς να παίρνουμε τίποτα. Έχουν διεκδικήσεις από την δική τους πλευρά, ενώ εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα. Είπαμε και συνηγορήσαμε να γίνει αυτό το τζαμί που λέτε. Με ποια αντιπαροχή, ποια είναι η ομόλογος σχέση; Και σας λέω το λιγότερο κ. Πρωθυπουργέ: Δεν λέω να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της 24 Νοεμβρίου του 1981, όπου λέει σαφώς: «οι χώροι λατρείας επιστρέφουν στον σκοπό για τον οποίον ανεγέρθησαν», δηλαδή με άλλα λόγια η Αγία Σοφία να ξαναγίνει πάλι ναός της Ορθοδοξίας. Σας λέω τουλάχιστον, ζητήστε του, ως αντιπαροχή, του Τούρκου ηγέτη, μια ημέρα: την ημέρα της εορτής της Αγίας Σοφίας να μπορεί να λειτουργεί ορθόδοξα ο ναός. Μια ημέρα στις 365. Ας δείξουν και αυτοί την ίδια καλή θέληση που επιδεικνύουμε εμείς απ’ την δική μας πλευρά.
Όμως ο κ. Ερντογάν, η Τουρκία, η πολιτική του Νεοοθωμανισμού, είναι μόνο απαιτήσεις και όχι παραχωρήσεις. Θέλω να πιστεύω κ. Πρωθυπουργέ, ότι θα δείξετε την δέουσα ευαισθησία αλλά και την δέουσα προσοχή, σε αυτά που πιθανώς να έρχονται.»

Παρεμβαίνοντας, ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε τα εξής:

Κ. Πρόεδρε, όταν ακούγεται από το στόμα του αξιότιμου αρχηγού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι “θέλουμε να πιούμε το αίμα του λαού”, -νομίζω είναι σκληρή φράση και θα έλεγα ότι δεν είναι επιπόλαια, ούτε παρορμητισμός. Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει ο κ. Τσίπρας. «Βαμπίρ» σ’ αυτή την αίθουσα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν στις συνιστώσες εκείνες, οι οποίες φέρνουν σε επαφή τους τρομοκράτες με το οργανωμένο έγκλημα. Αυτές δημιουργούν συνθήκες «αίματος» και σας καλώ να φύγετε από την ιδέα και την λογική του χάους, όπως την έχετε αναπτύξει, γιατί το χάος δεν οδηγεί πουθενά. Επομένως, ας σοβαρευτούν όλοι μπροστά στην κρίση που υπάρχει στην πατρίδα. Δεν είναι ευχάριστο ούτε γι’ αυτούς να πάρουν αυτά τα μέτρα, ούτε και εμείς να δώσουμε την οποιαδήποτε συνηγορία γι’ αυτά τα μέτρα. Περιμένω τη δική σας πρόταση και αν κρίνουμε πως η δική σας πρόταση για να φύγουμε από την κρίση είναι καλύτερη, να είστε σίγουρος ότι παρ’ ότι έρχεται από εσάς, εμείς θα την στηρίξουμε. Πρόταση δεν ακούμε πως θα φύγουμε από την κρίση! Επιτέλους, περισσότερη σοβαρότητα δεν βλάπτει μέσα στην αίθουσα!»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ