Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

20.1.10

Αιχμηρή τοποθέτηση Ροντούλη για φορολόγηση ακινήτων


«Ακίνητος στόχος τα ακίνητα. Τα πυροβολείτε διαρκώς, με αποτέλεσμα οι φόροι και τα τέλη επί των ακινήτων να έχουν φτάσει τον αριθμό σαράντα. Βεβαίως οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορούν να συμπεριφερθούν όπως συμπεριφέρθηκαν προσφάτως οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που έδιναν τις πινακίδες τους πίσω.
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Τι να σας δώσουν πίσω; Τη διεύθυνση του ακινήτου; Και γι’ αυτό κάνετε ανερυθρίαστα αυτά που κάνετε».
Αυτά είπε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας, κ. Αστέριος Ροντούλης, στηλιτεύοντας την τακτική υπεροφορολόγησης των ακινήτων που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑ.ΣΟ.Κ όσο και της Ν.Δ.
Στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών ο κ. Ροντούλης μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Οι φόροι δεν προαναγγέλλονται. Οι φόροι εφαρμόζονται. Με τον ερασιτεχνισμό σας καταστήσατε το μέτρο αναποτελεσματικό. Δηλαδή ούτε χρήματα δεν μπορείτε να μαζέψετε, που είναι ο μείζων στόχος του νομοσχεδίου σας. Διότι το μεγάλο ψάρι σάς έφυγε το προηγούμενο τρίμηνο. Έγιναν οι μεταβιβάσεις και τώρα έμεινε η μαρίδα.
Κανείς δεν απαγόρευσε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να νομοθετήσει στο προηγούμενο τρίμηνο. Προς τι, λοιπόν, η διαδικασία του κατεπείγοντος; Με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης σ' αυτό το νομοσχέδιο που συζητάμε τώρα, πέφτει και η ιδεολογική μάσκα περί προοδευτικότητας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ, ξεχνώντας τις βαρύγδουπες εκφράσεις περί συμμετοχικής δημοκρατίας και δημόσιας διαβούλευσης, απλώνει ψυχρά το χέρι στην τσέπη των ιδιοκτητών προφανώς για να αποκομίσει δήθεν έσοδα για το κράτος, διότι έσοδα δεν έρχονται.
Αυτή τη στιγμή χτυπιέται η μεσαία τάξη στην Ελλάδα, η τάξη των μικροϊδιοκτητών, διότι αυτοί, οι πατεράδες και οι παππούδες μας, επένδυσαν σε ακίνητα. Δεν επένδυσε σε ακίνητο ο μεγαλοτραπεζίτης, ο μεγαλέμπορος, ο μεγαλοβιομήχανος που έβαζαν τα λεφτά τους στις τράπεζες και τα γύριζαν στις επιχειρήσεις τους για να αποκομίζουν κέρδη. Ο μικρός, ο μεσαίος Έλληνας ήθελε μία ασφάλεια ζωής, μία ασφάλεια βιοτικού επιπέδου. Επένδυε λοιπόν σε ένα πάγιο αγαθό, στο ακίνητο προκειμένου είτε από την ιδία χρήση είτε από το προσδοκώμενο εισόδημα να αποκτήσει μία βεβαιότητα ζωής. Άρα, κτυπώντας το ακίνητο και φορτώνοντας το με σαράντα τέλη και φόρους χτυπάτε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη. Σύντομα θα σας εκδικηθεί».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ