Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

27.11.09

«Το τουριστικό κραχ»

Ερώτηση
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα: «Το τουριστικό κραχ»

Σε δεινή θέση βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα της οικονομίας, εξαιτίας της «στάσης πληρωμών» που έχουν κηρύξει εκατοντάδες επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Έτσι, σε τουλάχιστον 25.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους, εκατοντάδες ξενοδοχεία οφείλουν μισθούς δύο έως τεσσάρων μηνών, ενώ στους ανθρώπους αυτούς δεν έχουν καταβληθεί ού5τε καν οι αποζημιώσεις της απόλυσής τους.
Επιπροσθέτως, περίπου 15.000 εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, λόγω της συρρίκνωσης του χρόνου εργασίας, δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα 120 ένσημα, προκειμένου να εξασφαλίσουν εκτός από το Ταμείο Ανεργίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δικαιολογούν την ζοφερή αυτή πραγματικότητα, που θυμίζει εργασιακό Μεσαίωνα, επικαλούμενοι την μεγάλη υστέρηση αποπληρωμής των συμβολαίων που έχουν υπογράψει με τους operators, τα οποία έτσι κι αλλιώς ήταν σε χαμηλές τιμές, καθώς και την μείωση στις διανυκτερεύσεις των τουριστών που φιλοξένησαν, γεγονότα που έχουν προκαλέσει - όπως ισχυρίζονται – έμφραγμα στη ρευστότητα και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.
Σε ορισμένους προορισμούς, μάλιστα, πολλά ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να κλείσουν πολύ νωρίτερα από ότι άλλες χρονιές, αφού η λειτουργία τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά καθίστατο ασύμφορη.
Συνεπώς, στη βάση της διαμορφωμένης αυτής πραγματικότητας, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση το κραχ που σημειώνεται στον τουριστικό τομέα της οικονομίας;
2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να μειώσει στο ήμισυ τον συνολικό αριθμό των ενσήμων που απαιτούνται, για να αποκτήσει ένας ξενοδοχοϋπάλληλος πρόσβαση στο Ταμείο Ανεργίας και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ροντούλης Γ. Αστέριος
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ