Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

27.11.09

Κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Βελεμίνης στην περιοχή Λόφο Αξιωματικών Περιστερίου

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ .Υπουργούς:
• Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
• Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: Κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Βελεμίνης στην περιοχή Λόφο Αξιωματικών Περιστερίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κάτοικοι της περιοχής Λόφου Αξιωματικού του Δήμου Περιστερίου διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση και τη λειτουργία πάνω σε τριώροφο κτίριο της οδού Βελεμίνης, πάροδο της οδού Γρεβενών, τριών κεραιών κινητής τηλεφωνίας και ζητούν τη διακοπή της λειτουργίας τους, καθώς και την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων από την περιοχή.
Και τούτο διότι, όπως επισημαίνουν, από στοιχεία –γνωμοδοτήσεις τα οποία ζητήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές για τον τρόπο λειτουργίας και εγκατάστασης των συγκεκριμένων κεραιών, προκύπτουν τα εξής:
• Για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των εν λόγω κεραιών ενώ διαπιστώθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις για αυθαίρετες κατασκευές και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 4.500€ ,αυτές συνεχίζουν και λειτουργούν.
• Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) αναφέρει ότι δεν έχει εκδοθεί άδεια για την τοποθέτηση κεραίας κινητή τηλεφωνίας επί της οδού Βελεμίνης.
• Η Γενική Διεύθυνση Περιφέρειας (Γραφείο Κεραιών) πιστοποιεί ότι δεν έχει προβεί στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ανωτέρω οδό.
Με βάση τα προαναφερόμενα και δεδομένου ότι η λειτουργία των κεραιών αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
• Ποια είναι η θέση τους αναφορικά με τις προαναφερόμενες διαπιστώσεις και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αφού λειτουργούν χωρίς να εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία;
27-11-2009
Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ