Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.7.23

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα κρατήσει στάση αναμονής, καταψηφίζει μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση


Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα κρατήσει στάση αναμονής, καταψηφίζει μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση

«Οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική της θητεία η ΝΔ θα επιχειρήσει να "τρέξει" ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Επισήμανε ότι «όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε, προεκλογικά, το ΚΚΕ είναι εδώ: Τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, δηλαδή οι βαθιές αλλαγές που απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίες απλώνοντας σε όλους τους κρίσιμους τομείς της ζωής του ελληνικού λαού».

«Είναι εδώ όλα αυτά σε συνθήκες, μάλιστα. που απο τα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων ματωμένα πλεονάσματα επιστρέφουν με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, ενώ όπως όλα δείχνουν μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Είναι εδώ η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στην Ουκρανία και στους διάφορους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, είναι εδώ οι διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κάτω από την ομπρέλλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «δεν θα δείξει καμία στάση αναμονής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε θα δώσει κάποια περίοδο χάριτος. Το αντίθετο: οι 21 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ, έχουν ήδη πάρει τη θέση τους εκεί που είχαν υποσχεθεί, δίπλα στο λαό και στις διεκδικήσεις του».

Σημείωσε, επίσης, ότι το ΚΚΕ «το κυριότερο θα επιμένει να προβάλλει πως υπάρχει εναλλακτική για το λαό η οποία δεν βρίσκεται στο δρόμο που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο για τη χώρα και το λαό, που υπηρετεί τις πραγματικές δικές του ανάγκες».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «θα διαψευστεί πανηγυρικά όποιος εξακολουθεί να μιλάει για δήθεν παντοδυναμία της κυβέρνησης και να την αβαντάρει με αυτό τον τρόπο».

Συμπλήρωσε πως «η παντοδυναμία ή όχι μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται από την κοινοβουλευτική της δύναμη ή το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά από το αν υπάρχει δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα και δυνατό ΚΚΕ, και στην χώρα μας υπάρχει τέτοιο κίνημα παρά τα περισσότερα βήματα που πρέπει να γίνουν».

«Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ «θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δυσκολέψει το αντιλαϊκό της έργο, για να είναι μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση».

Σημείωσε ότι «αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επειδή ουσιαστικά ταυτίζονται στα προγραμματικά ζητήματα με τη ΝΔ».

«Ούτε μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα ασκήσει αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού το φασιστικό μόρφωμα ή άλλες αντιδραστικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στη νέα βουλή. Όσο ορισμένοι θα συνεχίζουν το ξέπλυμα αυτών των δυνάμεων, όπως άλλοι έκαναν και προεκλογικά, όσο τα διάφορα επιτελεία του συστήματος θα παρουσιάζουν ως δήθεν αντισυστημικούς τα δικά τους τσιράκια, εμείς θα πρωτοστατούμε μέσα στο λαό, στις γειτονιές και στις πόλεις, στους χώρους δουλειάς και στις σχολές, για να απομονωθούν, να πάνε από κει που ήρθαν αυτές οι δυνάμεις του σκότους» τόνισε.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ είπε ότι «υπόσχεστε ξανά οφέλη για όλους, "απ' την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ" και παρουσιάζετε τον στόχο κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, ως το σίγουρο δρόμο που θα οδηγήσει στη λαϊκή ευημερία», σημειώνοντας με παράθεση στοιχείων ότι παρά την ανάπτυξη το 2021 και το 2022 «οι εργαζόμενοι δεν γνώρισαν καλύτερες μέρες».

«Όπως παντού, ένα πράγμα αποδεικνύεται: Προϋπόθεση για να αυξάνονται τα κέρδη είναι να αυξάνεται το ξεζούμισμα, ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Κι αυτό σημαίνει πως οι ανισότητες αυξάνονται και δεν μειώνονται, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση σας. Τα ίδια βέβαια υποσχόταν και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα και ο ΣΥΡΙΖΑ...» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στα «μαντάτα» για οικονομική κρίση με συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης για τα υπερχρεωμένα κράτη και τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά.

Μίλησε για την επικείμενη κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης στους αυτοαπασχολούμενους και στους μικρούς επιχειρηματίες «για να προωθήσετε και μάλιστα επιθετικά και τη συγκέντρωση της πίτας στους μεγάλους ομίλους».

Είπε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης «για δήθεν καλύτερους μισθούς, έχουν πάντα ένα "εάν"... Εάν και εφόσον έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη».

«Πώς ορίζονται, λοιπόν, οι καλύτεροι μισθοί, όταν έχουμε δραστική μείωση του ονομαστικού μέσου μισθού, πάνω από 25%, την τελευταία 15ετία; Όταν η εκτίναξη της φορολογίας, με τους άμεσους και κυρίως τους έμμεσους φόρους, και ο πληθωρισμός έχει τελικά αφανίσει σχεδόν το 30% του εργατικού λαϊκού εισοδήματος; Και εσείς υπόσχεστε «αυξήσεις» χωρίς καν να λέτε πότε και πόσο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα pass, τα χαρακτήρισε ως την «μεγαλύτερη πρόκληση», σημειώνοντας πως «η ΕΕ ζητά πλέον σιδερένια εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων και διαμηνύει pass τέλος» και προσθέτοντας πως αυτό η κυβέρνηση δεν το είπε.

«Ο πληθωρισμός έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών, τιμές που δεν πρόκειται να μειωθούν, ακόμα και αν ο πληθωρισμός πέσει. Το πολύ - πολύ να σταματήσουν οι τιμές να αυξάνονται. Παρόλα αυτά, εσείς ξεχειλίζετε από ψεύτικη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας... Αισιόδοξοι όμως, μπορούν να είναι μόνον οι όμιλοι που προσδοκούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια, και όχι οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός, που πληρώνουν μόνιμα την λυπητερή» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε στην ομιλία του, αφού ανέλυσε τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς ότι «το ΚΚΕ θα συνεχίσει και μέσα και έξω από τη βουλή να αντιπαλεύει την πολιτική που θέτει τη χώρα και το λαό μας στις "μυλόπετρες" των πολέμων και επεμβάσεων. Για να επιστρέψουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται σε διάφορες αποστολές εκτός συνόρων, όπου δεν έχουν καμιά δουλειά για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της πατρίδας. Για να κλείσουν οι ξενόφερτες βάσεις και να αποδεσμευτεί η χώρα από τους σχεδιασμούς και τους οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για να επικρατήσει τελικά και οριστικά η ειρήνη, η φιλία, η συνεργασία ανάμεσα στους λαούς, κόντρα στα συμφέροντα εκείνων που κερδίζουν από τους πολέμους και την δήθεν «ειρήνη» με το «πιστόλι στον κρόταφο» των λαών».

«Εμείς, κύριοι της ΝΔ, δεν σας κατηγορούμε ότι δεν έχετε πρόγραμμα, όπως κάνουν άλλα κόμματα. Έχετε και παραέχετε και πρόγραμμα και συγκεκριμένες στοχεύσεις. Μόνο που αυτό, είναι κομμένο και ραμμένο, κοστολογημένο, για να μιλήσω στη γλώσσα σας, στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, στο οποίο φυσικά δεν χωράνε οι ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, γιατί αποτελούν "κόστος". Επιβαρύνουν, όπως λέτε, την οικονομία σας που υπηρετεί τους λίγους, τους επιχειρηματικούς ομίλους... Η δική μας πρόταση είναι στην αντίπερα όχθη, εκεί που οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας θα είναι πραγματικά στο επίκεντρο... Κατά συνέπεια, μάλλον είναι περιττό να πω το αυτονόητο:

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση. Μια ακόμα, από αυτές που έχει γνωρίσει ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ