Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.7.23

Β. Βιλιάρδος: Μια κυβέρνηση δεν κρίνεται από τα «θα» αλλά από το παρελθόν της

 


Β. Βιλιάρδος: Μια κυβέρνηση δεν κρίνεται από τα «θα» αλλά από το παρελθόν της

Μια κυβέρνηση δεν κρίνεται από τα «θα» αλλά από το παρελθόν της, υπογράμμισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης και αντιπρόεδρος της Βουλής Βασίλης Βιλιάρδος, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο Βασίλης Βιλιάρδος αναφέρθηκε κυρίως στα οικονομικά αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ σημειώνοντας ότι:

-η ΝΔ «μας κόστισε» 50 δισ. ευρώ, τα τελευταία τρία χρόνια.

-το κρατικό χρέος αυξήθηκε κατά 44 δισ. ευρώ, μέσα σε τρία μόλις χρόνια.

-η ανάπτυξη ήταν της τάξης των 9 δισ. ή 4,5% σε σχέση με το 2019, με τη διαφορά ότι δόθηκαν πάνω από 50 δισ., με δανεικά, στη στήριξη της κατανάλωσης, εξαιτίας της λανθασμένης πολιτικής του lock down.

-οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 6,7% μόνο το 2022, σύμφωνα με τη Eurostat.

-το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε πάνω από 40 δισ. την ίδια χρονική περίοδο.

-το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος αυξήθηκε κατά 137 δισ. σε αυτά χρόνια, φτάνοντας τα 547 δισ. ευρώ συνολικά.

-το εμπορικό έλλειμμα εκτοξεύτηκε στα 38,3 δισ. και χωρίς τα καύσιμα στα 25,8 δισ., στο χειρότερο επίπεδο δηλαδή, από το 2008

-το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκτοξεύτηκε στα 20,1 δισ. και σύμφωνα με το ΔΝΤ ήταν το χειρότερο σε σχέση με το ΑΕΠ, τόσο στην ανεπτυγμένη όσο και στην αναπτυσσόμενη Ευρώπη.

-όλοι οι οικονομικοί δείκτες, χωρίς καμία εξαίρεση, είναι στο βαθύ κόκκινο και είναι μύθος τα περί μεγάλης ανόδου των εξαγωγών.

-μύθος είναι και η άνοδος των άμεσων ξένων επενδύσεων ενώ ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίων κεφαλαίων δεν καλύπτει καν τις αποσβέσεις.

-η υπερφορoλόγηση των πολιτών είναι στο 39% έναντι 34% του μέσου όρου του ΟΟΣΑ, με την ακρίβεια στα τρόφιμα να είναι εκτός ελέγχου και ενώ ο δομικός πληθωρισμός συνεχίζει να αυξάνεται.

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ