Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

7.7.23

Β. Στίγκας: Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και τον φασισμό

 


Β. Στίγκας: Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και τον φασισμό

"Eμείς οι Σπαρτιάτες καταφέραμε τελικά να μπούμε στη Βουλή παρά την σύντομη προεκλογική περίοδο και παρά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και αναληθών πληροφοριών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ό,τι δήθεν είμαστε συνεχιστές ενός άλλου κόμματος. Εικασία, τόσο αβάσιμη όσο και παρελκυστική. Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν χαρακτηρισμούς συκοφαντικούς και υβριστικούς. Βιάστηκαν, γιατί έτσι τους βόλευε. Ο πανδαμάτωρ χρόνος θα αποδείξει του λόγου το αληθές. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και τον φασισμό και σε ο,τιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες προς εμάς ιδεολογίες", τόνισε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στη Βουλή.

"Ταυτόχρονα, όμως", προσέθεσε, "εκφράζουμε δίχως δισταγμό και με υπερηφάνεια ό,τι πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τις διδαχές των Ελλήνων προφητών και μαχητών του ευγενούς πνεύματος του ελληνικού εθνικισμού, όπως είναι ο Παύλος Μελάς, ο Ιων Δραγούμης, ο Περικλής Γιαννόπουλος, και πολλοί άλλοι άνθρωποι του πνεύματος".

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κάνοντας μια παρένθεση, ανέφερε: "Οι προλαλήσαντες αντί να μας κάνουν ως είθισται ένα καλωσόρισμα, μας είπαν φασίστες, ναζιστές και τα λοιπά. Εγώ επειδή και η κοινοβουλευτική μου ομάδα κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα έχουμε ακούσει πάρα πολλά πράγματα, έχουμε μπερδευτεί λιγάκι. Δεν ξέρουμε τι είναι φασισμός και τι είναι δημοκρατία".

Αμέσως μετά αναρωτήθηκε ο κ.Στίγκας:"Δηλαδή, δημοκρατία τι είναι; Να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια με ένα νόμο, ένα άρθρο και να κάνεις ακριβώς το αντίθετο; Δημοκρατία τι είναι; Να έχεις έναν πρωθυπουργό να δουλεύει δεκαέξι ώρες και στο τέλος με το πιστόλι στον κρόταφο να υπογράφεις ένα τρίτο μνημόνιο και να χρεώνεις την χώρα με 100 δισ.; Δημοκρατία τι είναι; Να παίρνεις ένα δημοψήφισμα του ελληνικού λαού και να το γυρίζεις ανάποδα; Και τέλος, να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας σου; Το ξεπούλημα της Μακεδονίας; Αυτό είναι δημοκρατία; Ή μήπως δημοκρατία είναι να είσαι αρχηγός ενός κόμματος το οποίο χρωστάει 300 εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό και στο τέλος να αλλάζει ΑΦΜ και όνομα για να γλιτώσει τις συνέπειες; Πολλούς ενδεχομένως ενοχλεί που αγαπάμε την πατρίδα μας, που σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες μας, που δακρύζουμε στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, που είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με κάθε τίμημα τα διαχρονικά ιδεώδη μας".

Όσον αφορά τον πρωταρχικό στόχο του κόμματος, επισήμανε:

"Είναι να μεταφέρουμε εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων τα αληθινά και μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τον μέσο Έλληνα και την μέση Ελληνίδα στην Ελλάδα του 2023. Στεκόμαστε εδώ μπροστά στο βήμα της Δημοκρατίας και είμαστε έτοιμοι να εκθέσουμε τα πιστεύω μας, προκειμένου να μας γνωρίσετε. Να μας ακούσετε και να καταστείτε κοινωνοί των βασικών μας πολιτικών και οικονομικών θέσεων, τις οποίες ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον να εφαρμόσουμε ως υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος. Αξιολογώντας πρώτα εμείς τον εαυτό μας ξέρουμε ότι είμαστε βαθιά δημοκράτες, πραγματικοί Έλληνες, με εθνική και θρησκευτική συνείδηση. Στοιχεία και δομικά χαρακτηριστικά της πολιτικής μας ταυτότητας και της εν γένει πολιτικής μας αποστολής. Οι Σπαρτιάτες είναι ο πολιτικός φορέας της αναγεννημένης εθνικής πατριωτικής δεξιάς που μέσα από το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών όπως τούτο επιτάσσει ο συνταγματικός πατριωτισμός. Η ιδέα του υγιούς πατριωτισμού, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο πλήρης σεβασμός στα ατομικά δικαιώματα μέσα στα πλαίσια της αυστηρής τήρησης του Συντάγματος και της διαφύλαξης της εθνικής μας ταυτότητας και εθνικής ιδεολογίας είναι τα ορμητήρια της πολιτικής μας δράσης".

Όσον αφορά την θέση των Σπαρτιατών για την Ευρώπη υπογράμμισε ο Β.Στίγκας:"Προσβλέπουμε σε μια ενωμένη Ευρώπη, όπου κυριαρχούν οι αξίες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού. Και όπου τα κράτη - μέλη της θα είναι απολύτως ισότιμα με την διατήρηση των πολιτικών και πολιτισμικών τους χαρακτηριστικών. Ευαγγελιζόμαστε την παλινόρθωση της Ευρώπης των εθνών και των λαών και όχι την Ευρώπη της θεσμικής ελίτ των ολιγαρχών.

Η Ελλάδα ως θεμελιωτής του πολιτεύματος της δημοκρατίας οφείλει να πορεύεται να συμπορεύεται ως εγγυητής της διασφάλισης των δημοκρατικών θεσμών και αξιών στον ευρωπαϊκό χώρο".

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών αναφερόμενος στις δεσμεύσεις και επιδιώξεις τους, σημείωσε:

"Δεσμευόμαστε να επιδιώξουμε την επίλυση των εθνικών μας θεμάτων με γνώμονα την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων στα πλαίσια της διεθνούς έννομης τάξης. Σκοπός μας είναι να συμμετέχουν οι νέοι μας στις πολιτικές εξελίξεις και όχι ως παρατηρητές, αλλά ως συνδιαμορφωτές.΄

Επιθυμούμε να εκφράσουμε μία νέα εθνική πατριωτική παράταξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις επιταγές της σύγχρονης εποχής με γνώση και σεβασμό στο παρελθόν μας και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον όπου ανήκει στα παιδιά μας και στις επόμενες γενεές των Ελλήνων. Στεκόμαστε απέναντι στην κοσμοπολίτικη διεθνιστική αριστερά και δεν συμφωνούμε με την σημερινή παγκοσμιοποιημένη κεντροδεξιά που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως τον αγγελιοφόρο της νέα ς τάξης πραγμάτων που κατά την γνώμη μας συνιστά έναν θεσμικό ολετήρα και αποδομητή των ευρωπαϊκών κρατών.

Επιδιώκουμε να εκπροσωπήσουμε στην κοινωνία και εντός αυτής της ιστορικής αίθουσας της Βουλής τον αγνό πατριωτικό χώρο ο οποίος έχει ως πρωταρχικό στόχο την κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία που επιτυγχάνονται μόνο με σκληρή εργασία, προώθηση θεσμικών εργαλείων για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και της οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης και ολόκληρου του κράτους, με αφετηρία την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατά την τελευταία δεκαετία μπήκαν στο στόχαστρο των ξένων οικονομικών και εθνομηδενιστικών μηχανισμών όπου πολλοί εξ αυτών ουσιαστικά καταστράφηκαν τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά.

Και είμαστε έτοιμοι να εκθέσουμε τα πιστεύω μας προκειμένου να μας γνωρίσετε, να μας ακούσετε και να καταστείτε κοινωνοί των βασικών μας πολιτικών και οικονομικών θέσεων τις οποίες ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον να εφαρμόσουμε ως υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος.

Ξέρουμε ότι είμαστε βαθιά δημοκράτες, πραγματικοί Έλληνες, με εθνική και θρησκευτική συνείδηση. Στοιχεία και δομικά χαρακτηριστικά της πολιτικής μας ταυτότητας, και της εν γένει πολιτικής μας αποστολής. Οι Σπαρτιάτες είναι ο αναγεννημένος φορέας της εθνικής πατριωτικής δεξιάς, που μέσα από το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αγωνίζεται για την ισονομία και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων.

Δεσμευόμαστε να επιδιώξουμε την επίλυση των εθνικών μας θεμάτων με γνώμονα την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων.

Θέλουμε και πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία, ώστε οι επερχόμενες γενεές των Ελλήνων να είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι θα κρατήσουν με σεβασμό την θρησκεία και την ιδέα της πατρίδας. Στοχεύουμε σε μια νέα σύγχρονη ισχυρή Ελλάδα χρησιμοποιώντας το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό μας, το οποίο με πρωτόγνωρους ρυθμούς εγκαταλείπει την πατρίδα προς ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό.

Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, όπως το Σύνταγμα ορίζει".

Στη συνέχεια ο Β.Στίγκας τόνισε ότι "οι Σπαρτιάτες στέκονται απέναντι σε κάθε προσπάθεια αλλοίωσης και της πολιτιστικής μας ταυτότητας και της επιχειρούμενης από το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα ισλαμοποίησης της Ελλάδας", ενώ επισήμανε: "Επιδιώκουμε να αναδεικνύονται οι άριστοι στους χώρους επιστήμης, της εργασίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.

Να αποφύγουμε άλλη μεταναστευτική αιμορραγία νέων επιστημόνων, αλλά και εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό.

Σαλπίζουμε και προσκαλούμε σε συμπαράταξη μαζί με όλους του Ελληνόψυχους που έχουν εθνική συνείδηση και καρδιά, τον νέο άνθρωπο, τον νοικοκύρη, τον αγρότη, τον δημόσιο υπάλληλο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον πολύτεκνο, τον άνεργο, τον φοιτητή που θέλει να σπουδάσει σε ένα καθαρό Πανεπιστήμιο, χωρίς καταλήψεις και απουσίες μαθημάτων.

Όλους αυτούς που οραματίζονται την Ελλάδα που μας αξίζει".

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ