Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

17.10.16

Παρέμβαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή για την τροπολογία με τις τηλεοπτικές άδειες, το ΕΣΡ και την τακτική «ψηφίζω-ξεψηφίζω»

Παρέμβαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή για την τροπολογία με τις τηλεοπτικές άδειες, το ΕΣΡ και την τακτική «ψηφίζω-ξεψηφίζω»


Το βίντεο της ομιλίας: https://www.youtube.com/watch?v=O0oBAncBfYA

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, έκανε παρέμβαση για τα θέματα της επικαιρότητας: παιδεία, τηλεοπτικές άδειες, ΕΣΡ, τακτική ψηφίζω-ξεψηφίζω στην Βουλή όπως και στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες που αποσύρθηκε.
Tην Παρασκευή το βράδυ κατατέθηκε αιφνιδιαστικά μια τροπολογία με την υπογραφή τεσσάρων υπουργών με την οποία έμπαινε μαύρο σε πέντε ημέρες στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία δεν έχουν πάρει άδεια. Χωρίς τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Θέλατε να νομοθετήσετε το κλείσιμο καναλιών. Η τροπολογία αποσύρθηκε, αλλά η υπογραφή μένει, δεν αποσύρεται. Αυτό το οποίο συνέβη ήταν μια θεσμική εκτροπή. Τάξη βεβαίως έπρεπε να μπει σε ένα άναρχο τηλεοπτικό τοπίο. Τάξη όμως δεν μπαίνει μόνο με το χρήμα, χωρίς τη συγκρότηση του ΕΣΡ, προκαλώντας μαύρο σε βιώσιμα κανάλια που έχουν δώσει εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις και πληρώνουν τους εργαζόμενους. Πήρατε πίσω την τροπολογία μετά τις αντιδράσεις, δεν αποκλείεται βέβαια να την ξαναφέρετε. Το ΕΣΡ από την πρώτη στιγμή έπρεπε να έχει συγκροτηθεί και κακώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν βοήθησαν στη συγκρότησή του. Με τη συναίνεση που απαιτείται πρέπει κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να συνεννοηθούν για να υπάρξουν τα 4/5 που απαιτούνται στην Διάσκεψη των Προέδρων και να συγκροτηθεί. Αλλά και αυτή καθ αυτή η απόσυρση της τροπολογίας ήταν μια παραδοχή ότι είναι απαραίτητη η συγκρότηση του ΕΣΡ. Πριν άραγε δεν ήταν απαραίτητη η συγκρότησή του για να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια;”
Συγχαρητήρια στον κ. Φίλη και ευχές για συνεννόηση με τον σύντροφό του Πάνο Καμμένο.
Καθώς σήμερα συζητούμε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να δώσουμε και συγχαρητήρια στον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη για την εκλογή του στη κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην συνεννόηση με το σύντροφό του πλέον Πάνο Καμμένο στα θέματα ειδικά του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η τακτική σας ψηφίζω – ξεψηφίζω στην Βουλή όπως και στο Συνέδριό σας.
Η λογική σας ψηφίζουμε, ξεψηφίζουμε μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο συνεχίζεται, έχουμε και μια τροπολογία που για άλλη μία φορά ξεψηφίζετε ότι ψηφίσατε. Δεν περιμέναμε βέβαια ότι αυτό οφείλεται σε μία κομματική σας λογική που είδαμε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητά ο πρόεδρός σας να λειτουργήσετε με την λογική ψηφίζω – ξεψηφίζω. Όμως αυτό το βλέπουμε να το κάνετε και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το βλέπουμε συνέχεια και αυτό αφορά τη χώρα. Αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν, η χώρα δεν είναι όπως το κόμμα σας”.
Για τα θέματα Παιδείας
Στην χώρα μας η παιδεία παραμένει δέσμια ιδεοληψιών και στερείται ενός πραγματικού προοδευτικού μεταρρυθμιστικού πλαισίου, ενός ουσιαστικού πολιτικού σχεδιασμού, που συνεπάγεται όραμα και διαβούλευση. Ήρθε επιτέλους η ώρα να αντιμετωπίσουμε την παιδεία ως ένα εθνικό θέμα και να την προφυλάξουμε από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ήρθε η ώρα να την θέσουμε στο κέντρο των προτεραιοτήτων μας. Ο εξισωτισμός προς τα κάτω δεν μπορεί να είναι λύση. Η παιδεία δεν μπορεί να συνεχίσει να εντάσσεται στο πρόγραμμα δογματικής λιτότητας, γιατί με αυτό τον τρόπο η χώρα δεν θα καταφέρει ποτέ να υπερβεί την κρίση.
Για τον τρόπο νομοθέτησης της κυβέρνησης.
Φέρνετε συνέχεια διατάξεις κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων. Έχετε γίνει κατά παρέκκλιση κυβέρνηση.

17/10/2016
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ