Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

4.11.12

Σημεία ομιλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων- «Κρατικός Προϋπολογισμός 2013»




Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012
 

Σημεία ομιλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα,  στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων-  «Κρατικός Προϋπολογισμός 2013»


«O Προϋπολογισμός του 2013, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, τους περιορισμούς και τη χρονική στενότητα μέσα στην οποία καταρτίστηκε, εμπεριέχει αλήθεια, τόλμη, ρεαλισμό και ευαισθησία, στο πλαίσιο του εφικτού.
Πρωτίστως όμως εμπεριέχει την ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης για να περάσει η χώρα από το σημείο καμπής της δύσκολης τροχιάς των τελευταίων ετών.
Τόσο ο Προϋπολογισμός, όσο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, αναδεικνύουν τη Στρατηγική της Κυβέρνησης. Βασικός άξονάς της είναι η σύζευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, ώστε η χώρα να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και της ύφεσης.
Θεμελιώδης επιδίωξη είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2013. Την πεποίθηση αυτή εγγυάται η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012, χωρίς αποκλίσεις, κυρίως κατά το 2ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.  
Υπάρχουν ήδη ορισμένες αχνές, πλην όμως θετικές, ενδείξεις αναστροφής του κλίματος και ανατροπής της αίσθησης του αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί. Δείγματα που επιτρέπουν εφεξής τη διαμόρφωση θετικών προσδοκιών για την Οικονομία.
Όμως, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό. Βρισκόμαστε στο σημείο καμπής, κάνοντας βήματα σταθεροποίησης της δημόσιας οικονομίας. Όμως, η αναγκαία προσπάθεια είναι μεγάλη. Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Ο αγώνας είναι αντοχής και όχι ταχύτητας.
Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μέσα σε ένα ανηφορικό τούνελ. Κατά την πεποίθησή μας, η ορθή Εθνική επιλογή είναι να προχωρήσουμε αταλάντευτα μπροστά επιταχύνοντας, ώστε να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν από αυτό. Δεν ωφελεί να αναλώνουμε εθνική ενέργεια ομφαλοσκοπώντας ούτε να φλερτάρουμε με πισωγυρίσματα. Το χρέος απέναντι στην Πατρίδα και στις θυσίες των πολιτών, επιβάλλει να προχωρήσουμε με ενότητα, σχέδιο, αισιοδοξία και σκληρή δουλειά».

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ