Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

28.3.12

 
Αθήνα 28 Μαρτίου 2012
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Θέμα: Καθυστερήσεις στην έγκριση Σχεδίων Πόλεως, λόγω αποψίλωσης των υπηρεσιών




Η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών από υπαλλήλους, μέσω των συνταξιοδοτήσεων και τον μετατάξεων, έχει σαν αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν το φόρτο εργασιών. Αυτό συμβαίνει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και αφορά ακόμα και κρίσιμες υπηρεσίες με σημαντικές εξωτερικές επιδράσεις στην οικονομική δραστηριότητα. Ουσιαστικά η αποψίλωση του κρατικού μηχανισμού λειτουργεί ως τροχοπέδη στην συνολική οικονομική δραστηριότητα.
Χαρακτηριστική περίπτωση αυτής της τραγικής κατάστασης αποτελεί η έγκριση των σχεδίων πόλεως. Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ έχει αποψιλωθεί λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των μη αναπληρώσεων από νέους υπαλλήλους. Οι εγκρίσεις χρονίζουν. Περιπτώσεις που φτάνουν στην τελική φάση της έγκρισης όπως το Σχέδιο Πόλεως Χάλικα Μυτιλήνης φορτώνονται με απαράδεκτες επί πλέον καθυστερήσεις. Η κατάσταση αυτή είναι τελείως απαράδεκτη. Η καθυστέρηση της έγκρισης των σχεδίων πόλεως σταματάει την οικοδομική δραστηριότητα στον νησί εμποδίζοντας κάθε δυνατότητα ανάπτυξης. Έτσι με την καθυστέρηση των εγκρίσεων οι περιουσίες των πολιτών, που περιμένουν την έγκριση των σχεδίων πόλεως, απαξιώνονται και υπό τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης γίνονται εύκολη βορά των οικονομικών συμφερόντων.
Είναι καθήκον της κυβέρνησης να εγγυηθεί την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ώστε να προστατεύσει τους πολίτες που βάλλονται.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα;
Ο Ερωτών Βουλευτής


Σπύρος Γαληνός
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ