Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

28.3.12

Επί της Επίκαιρης Ερώτησης του Γιώργου Καρασμάνη συζητείται στη Βουλή η αδικία σε βάρος των δενδροκαλλιεργητών μας
Συζητείται την Παρασκευή (30/3/2012) και ώρα 10 το πρωί στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη για τον εμπαιγμό και την κατάφωρη αδικία σε βάρος των δενδροκαλλιεργητών του Νομού που ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις τους για καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα του 2009.


Με την Ερώτηση του ο Γιώργος Καρασμάνης καταγγέλλει την άνιση μεταχείριση των παραγωγών μας σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους άλλων Νομών. Επίσης εγκαλεί την ηγεσία του Υπουργείου, διότι δεν έχει τηρήσει δικές της δεσμεύσεις για την καταβολή στους παραγωγούς συμπύρηνου ροδακίνου της διαφοράς των 4 λεπτών το κιλό ως συμπλήρωμα της τιμής για τη σοδειά του 2009.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
Η Επίκαιρη Ερώτηση κατατέθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2012 αλλά η καθυστέρηση της συζήτησης της οφείλεται σε καθαρά διαδικαστικούς λόγους της Βουλής.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης :
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΑΘΗΝΑ, 20 / 3 / 2012
ΘΕΜΑ: «Αποζημιώστε άμεσα τους δενδροκαλλιεργητές για τις ζημιές του 2009»
Αποτελεί συνέχεια της Επερώτησης που συζητήθηκε την παρελθούσα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, με αντικείμενο τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες. Στα ερωτήματα της παραπάνω Επερώτησης δεν δόθηκαν απαντήσεις διότι, κατά την εκτίμηση του παρισταμένου υφυπουργού κ. Δριβελέγγα, ήταν πολλά και δεν προλάβαινε να τα απαντήσει. Έτσι, όπως ζητήθηκε από τον κ. υφυπουργό, αρχίζουμε να καταθέτουμε επί μέρους Επίκαιρες Ερωτήσεις, αρχής γενομένης από την σημερινή:


ΖΗΤΗΜΑ Πρώτο λοιπόν: Δεν έχουν αποζημιωθεί οι δενδροκαλλιεργητές (μηλοπαραγωγοί, κερασοπαραγωγοί κ.λ.π.), πληγέντες από ακραία καιρικά φαινόμενα το 2009, αν και η σχετική έκθεση του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ημαθίας, κατέγραφε ζημιές από 40% μέχρι και 90%, και παρά τις διαβεβαιώσεις της πρώην ηγεσίας του υπουργείου ότι οι άνθρωποι αυτοί θα αποζημιώνονταν.
Σημειώνουμε ότι, σε ορισμένους Νομούς της χώρας, παραγωγοί με ανάλογες ζημιές αποζημιώθηκαν – και πολύ ορθώς – όμως, οι δενδροκαλλιεργητές άλλων νομών όπως και της Πέλλας, έχουν αδικηθεί κατάφορα καθώς, για ίδιες ζημιές, ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί. Να ληφθεί δε υπόψη ότι οι ίδιοι δενδροκαλλιεργητές, και το 2010 και το 2011, είχαν ζημιές και από ακαρπία – που δεν αναγνωρίστηκε από τον ΕΛΓΑ – με συνέπεια, οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους να έχουν μείνει τρία ολόκληρα χρόνια χωρίς εισόδημα!
ΖΗΤΗΜΑ δεύτερον: Σημαντικός αριθμός παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου, που δεν εισέπραξαν τα 4 λεπτά ως συμπλήρωμα της τιμής για τη σοδειά του 2009 εξ αιτίας των λαθών του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπ. κ. Σκανδαλίδη.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ, λοιπόν, ο Κύριος Υπουργός:
- Πρώτον: Αν, έστω και την ύστατη ώρα, θα καταθέσει συμπληρωματικό πρόγραμμα ΠΣΕΑ, όπως έπραξε για άλλους Νομούς, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες δενδροκαλλιεργητές των άλλων νομών όπως και της Πέλλας.
- Δεύτερον: Αν θα δώσει εντολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για την άμεση πληρωμή στους παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου των 4 λεπτών που δικαιούνται και τα οποία δεν έχουν εισπράξει ακόμη με υπαιτιότητα του ίδιου του Οργανισμού.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ Κοσμήτορας της Βουλής Βουλευτής Πέλλας

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΡΙΤΗ
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ