Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

8.2.12

Κραυγή αγωνίας για τον εμπορικό κόσμο του ν. Λέσβου αποτέλεσε η ομιλία του Σ. Γαληνού ενώπιον της ολομέλειας του κοινοβουλίου.

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2012
ΓΑΛΗΝΟΣ:
ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ



Κραυγή αγωνίας για τον εμπορικό κόσμο του ν. Λέσβου αποτέλεσε η ομιλία του Σ. Γαληνού ενώπιον της ολομέλειας του κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τον κ. Γαληνό στην Ελλάδα: «το κράτος αντιμετωπίζει τον εμπορικό κόσμο χειρότερα απ’ ότι ο βοσκός τις αγελάδες, γιατί ο βοσκός αρμέγει τις αγελάδες, αλλά τις προσέχει κιόλας, ενώ το κράτος «αρμέγει» τον εμπορικό κόσμο και μετά τον αφήνει να τον φάνε οι λύκοι»
Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει μία χιονοστιβάδα που παρασύρει ακόμα και επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πολύ ισχυρές βάσεις και προοπτικές ενώ η Λέσβος αντιμετωπίζει τον αθέμιτο ανταγωνισμό των απέναντι τουρκικών ακτών, που λειτουργούν υπό διαφορετικό φορολογικό καθεστώς και υπό κεντρική καθοδήγηση και στήριξη.
Ο κ. Γαληνός καυτηρίασε την αδυναμία του κράτους να περιορίσει το παραεμπόριο και να προστατέψει το νόμιμο εμπόριο καθώς και τις κρατικές πολιτικές που τεχνηέντως περιορίζουν την ρευστότητα στα νησιά μας. Οι δικαιούχοι επιδοτήσεων εκ συστήματος δεν πληρώνονται εγκαίρως, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να στερούνται αναγκαίους πόρους, και συνεπώς να στερείται η αγορά και από την ελάχιστη ρευστότητα που θα επέτρεπε έστω στοιχειωδώς στις επιχειρήσεις να επιβιώσουν.
Ο Βουλευτής ν. Λέσβου τόνισε ότι η επιβάρυνση των κρατικών πολιτικών στα προϊόντα μας, η επιβάρυνση που συνεπάγονται οι γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες και οι πολιτικές αστοχίες, εγχώριες και ευρωπαϊκές, είναι δυσβάσταχτη.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Γαληνού: «Είμαστε σύνορο και όριο όχι μόνο του ελληνισμού, αλλά και της Ευρώπης. Εδώ δοκιμάζεται και εδώ ελέγχεται η ορθότητα των ευρωπαϊκών πολιτικών. Και όταν κάτι ελέγχεται, πρέπει και να διορθώνεται, πρέπει να μπορεί να διορθωθεί. Πρέπει η προσαρμογή των πολιτικών στα κριτήρια του νησιωτικού και ακριτικού χαρακτήρα των περιοχών να αποτελέσει επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα εξυπηρετήσει όχι μόνο το εθνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό συμφέρον».
Λάβρος υπήρξε ο κ. Γαληνός εναντίων του ενδεχομένου κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου: «αυτό θα ήταν η χαριστική βολή για τα νησιά μας, το τελειωτικό χτύπημα. Όποιος διανοηθεί να απεμπολήσει αυτό το εθνικό δικαίωμα της χώρας μας, διαπράττει έγκλημα κατά του έθνους.»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ