Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

12.9.11


Υποτροφίες σε αγροτόπαιδα, αγροτικά επιμελητήρια και κτηνοτροφικό 

ΤΕΜΠΜΕ ζήτησε ο Ροντούλης από τον Σκανδαλίδη.


Την υλοποίηση του προγράμματος υποτροφιών για τα αγροτόπαιδα, την δημιουργία Αγροτικού Επιμελητηρίου και τη θεσμοθέτηση Κτηνοτροφικού ΤΕΜΠΜΕ, πρότεινε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης κατά την ομιλία του στη Βουλή επ’ ευκαιρία της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Οι προτάσεις του Λαρισαίου βουλευτή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν ως εξής:
«Θεωρούμε ότι είναι αδήριτος ανάγκη να συνεχιστεί και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα υποτροφιών στα αγροτόπαιδα, σε παιδιά δηλαδή τα οποία προέρχονται από οικογένειες αγροτών και φοιτούν σε μία σχολή, η οποία έχει γνωστικό αντικείμενο συναφές με τον αγροτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει, λοιπόν, σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία ένα τμήμα των επιχορηγήσεων προς ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ να κοπεί και να δοθεί εν είδει υποτροφίας σε αγροτόπαιδα με δύο προϋποθέσεις, ότι αυτά τα παιδιά θα αριστεύουν στις σπουδές τους και ότι το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα θα είναι χαμηλό.
Επίσης, είναι επιτακτικό να δημιουργηθούν τα Αγροτικά Επιμελητήρια. Πως γίνεται οι άλλοι επαγγελματίες να έχουν Επιμελητήρια, δηλαδή οι έμποροι το Εμπορικό Επιμελητήριο, οι μηχανικοί το ΤΕΕ, οι δικηγόροι τους δικηγορικούς συλλόγους κ.λπ., ενώ οι αγρότες να μην διαθέτουν ένα οργανωμένο φορέα, στον οποίο θα ενσωματωθούν επαγγελματικά; Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να γίνουν τέτοιου είδους τομές, γιατί οι αγρότες χρειάζονται πληροφόρηση, ενημέρωση, κατάρτιση, τα οποία θα τους πάνε μπροστά. Άρα, λοιπόν, αναμένουμε από την Κυβέρνηση να γίνει η δέουσα επεξεργασία, προκειμένου να προχωρήσει αυτός ο θεσμός του Αγροτικού Επιμελητηρίου.
Επιπροσθέτως, είναι αναγκαίο να θεσμοθετηθεί το κτηνοτροφικό ΤΕΜΠΜΕ. Το ακούμε συνεχώς και δεν βλέπουμε να υλοποιείται. Πολλοί κτηνοτρόφοι εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος ρευστότητας και χρηματοδότησης εγκαταλείπουν τις κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις και φεύγουν από το επάγγελμα, χωρίς να αφήσουν διαδόχους.
Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ζώα δεν περιμένουν να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση για να φάνε! Χρειάζονται το καθημερινό τους συσσίτιο. Τώρα, όμως, υποσιτίζονται! Πεθαίνουν κυριολεκτικά!
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι χρειάζεται μία χρηματοδότηση, μέσω ενός κτηνοτροφικού ΤΕΜΠΜΕ, όπως χρειάζεται και ένα πρόγραμμα πραγματικής γενετικής βελτίωσης και εκρίζωσης κάποιων ζωονόσων. Χρειάζονται δηλαδή απλά πράγματα, όπως το να χτυπήσουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ώστε να σταθεί η Ελληνική κτηνοτροφία στα πόδια της.
Βεβαίως, αυτό που απαιτείται πάνω από όλα είναι να δώσουμε ένα σήμα στον κτηνοτρόφο «προχώρα, η ελληνική πολιτεία είναι πίσω σου».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ