Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

6.9.11

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό

Τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων έχουν κατακρεουργηθεί. Ειδικότερα, με τους νόμους που ψηφίστηκαν τους τελευταίους περίπου 18 μήνες μειώθηκαν οι συντάξεις, αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, συρρικνώθηκαν οι ιατροφαρμακευτικές παροχές. Εκτός όμως όλων των παραπάνω, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις το πλιάτσικο σε βάρος των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων.
 

Δεκάδες εκατομμύρια έχουν απολεσθεί από τα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της τοποθέτησής τους σε ομόλογα, μετοχές και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα. Για αυτό το πλιάτσικο, για αυτή τη λεηλασία καμία κυβέρνηση δεν έχει λογοδοτήσει απέναντι στον ελληνικό λαό.
Η κατάσταση επιδεινώνεται με την επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας, την αύξηση της εισφοροδιαφυγής, την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση των μισθών, με οδυνηρές συνέπειες στα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Το ΙΚΑ, αλλά και άλλα Ταμεία, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της στήριξης της εργοδοσίας που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν αναγκαστεί να δανειστούν εκατομμύρια ευρώ με μεγάλες επιπτώσεις σε βάρος των ασφαλισμένων.
Ταυτόχρονα, όπως επιβεβαιώθηκε και την Παρασκευή από τον Υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) αναφέρθηκε, ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν στην κατοχή τους ομόλογα ύψους 25 δις ευρώ, για τα οποία δόθηκε οδηγία να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων, με βάση τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι απώλειες από αυτή τη διαδικασία θα είναι τουλάχιστο 5 δις ευρώ, με ανυπολόγιστες συνέπειες στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Πρόκειται για μια καθαρή προσπάθεια μετακύλησης του κόστους της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, στα πλαίσια της ελεγχόμενης καταστροφής κεφαλαίου και της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Όλα αυτά καθιστούν την κατάσταση απειλητική, ακόμα και για τις εναπομένουσες πενιχρές συντάξεις και άλλες παροχές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός:
Τι μέτρα θα παρθούν για την προστασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, για να γίνει αποκατάσταση των ζημιών με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού Συστήματος και να σταματήσει η εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας;
Τι μέτρα θα παρθούν, ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματίες και το κράτος να καλύψουν όλες τις απώλειες και να γυρίσουν πίσω όσα έχουν πάρει με διάφορους τρόπους.



Η Γεν. Γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ
Αλέκα Παπαρήγα
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ