Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.9.11

«Τον Οκτώβριο του 2012 η λειτουργία του φράγματος της Γυρτώνης»
Απάντηση, έδωσε o Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, όσον αφορά την αποπεράτωση του έργου του φράγματος Γυρτώνης, μετά από ερώτημα που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.



Συγκεκριμένα η απάντηση αναφέρει τα εξής «Ήδη έχει δημοπρατηθεί από το Υπουργείο εργολαβία για την αποπεράτωση του ρουφράκτη Γυρτώνης προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ. Η σύμβαση του έργου προβλέπεται να υπογραφεί το Οκτώβριο του 2011.
Για την ολοκλήρωση της κατασκευής και τη θέση σε λειτουργία του ρουφράκτη Γυρτώνης υπολείπονται οι ακόλουθες εργασίες:
-Ολοκλήρωση της διάνοιξης της νέας κοίτη του ρουφράκτη
-Επιχωμάτωση του αποκοπτώμενου τμήματος της κοίτης του Πηνειού.
-Ολοκλήρωση του δρόμου πρόσβασης και κυκλοφορίας εκατέρωθεν του ρουφράκτη.
-Ολοκλήρωση των αναχωμάτων
-Κατασκευή τοπικού αρδευτικού δικτύου στην περιοχή των καταργούμενων γεωτρήσεων
-Εκπόνηση μελέτης υδατικού ισοζυγίου λειτουργίας του ταμιευτήρα Γυρτώνης
-Καθαρισμός της κοίτης και του χώρου
-Απασχόληση προσωπικού για την λειτουργία του ρουφράκτη
Η ημερομηνία περαίωση της νέας εργολαβίας θα είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και με το πέρας αυτής θα λειτουργήσει το φράγμα Γυρτώνης».
Σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από το αρμόδιο Υπουργείο, ο Λαρισαίος Βουλευτής τόνισε τα εξής:
«Μετά από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση των εργασιών για την εκτροπή του Αχελώου, το φράγμα της Γυρτώνης, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στον νομό Λάρισας, με το οποίο θα καλυφθούν οι αρδευτικές ανάγκες 200.000 στρεμμάτων του Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Λόγω της σπουδαιότητας του εν λόγω έργου, ευελπιστούμε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί το φράγμα, ώστε να δοθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν. Βέβαια, από την μεριά του ο ΛΑ.Ο.Σ. θα παρακολουθεί στενά το θέμα, ώστε να μην «παγώσει» μέσω γραφειοκρατικών και άλλων αγκυλώσεων».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ