Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

16.9.11

Αθήνα 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΛΗΝΟΣ: ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ

ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ


Με επίκαιρη ερώτηση επανέφερε για 4η φορά στην ολομέλεια της Βουλής το θέμα του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων της Λέσβου ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Γαληνός.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Γαληνός αναφέρθηκε στη ζημία που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου από την απαγόρευση εξόδου (καραντίνα) ζώντων ζώων από το νησί και ζήτησε την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ασθένειας (εμβολιασμοί-ψεκασμοί) και άρση της καραντίνας για τις περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την ασθένεια.
Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις ο κ. Γαληνός ζήτησε αυτές να αφορούν όχι μόνο τα ζώα που θανατώνονται αλλά και την συνολική οικονομική ζημιά που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι εξαιτίας της απαγόρευσης εξόδου από ολόκληρο το νησί ζώντων ζώων, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να προωθηθούν στις αγορές αιγοπρόβατα και από τις περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Στην απάντηση του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δριβελέγκας , για άλλη μια φορά, έδειξε ότι το Υπουργείο δεν έχει αντιληφθεί το εύρος του προβλήματος, υπεκφεύγοντας να δώσει μία ακριβή απάντηση και καλύφτηκε πίσω από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες νομικίστικες αιτιάσεις.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, ο κ. Γαληνός επανέρχεται με νέα ερώτηση σχετικά με το αν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει δρομολογήσει ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία να ζητά την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να αρθεί η συνολική καραντίνα που υπάρχει στο νησί αφού η πορεία της νόσου είναι φθίνουσα και έτσι να δοθεί πλέον οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και τέσσερα χρόνια οι κτηνοτρόφοι του νησιού.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ