Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.8.11

Αθήνα 3 Αυγούστου 2011

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ:

ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


Σκληρή μάχη έδωσε ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής ο κ. Σπύρος Γαληνός για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολυτέκνων του Αιγαίου να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα πανεπιστήμια με τους πολύτεκνους της Αθήνας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός, ότι τα τέκνα πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών μπορούν να κάνουν χρήση μόνο μιας περιφέρειας ως ειδική κατηγορία, κατά την κατάθεση του μηχανογραφικού, αυτή του τόπου κατοικίας τους. Αυτό αποτελεί σχεδιαστική αστοχία γιατί περιορίζει την επιλογή των παιδιών στις ειδικεύσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έτσι παιδιά πολυτέκνων ή τριτέκνων από τα νησιά του Αιγαίου που ενδιαφέρονται για Νομικές Σχολές, για Φιλοσοφικές Σχολές, για την Ιατρική, για το Πολυτεχνείο, και για κάθε σχολή που δεν υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εφόσον συμπεριλάβουν αυτές τις σχολές στο μηχανογραφικό τους δελτίο, κρίνονται με το σύνολο των υποψηφίων, και όχι ως ειδική κατηγορία, χάνοντας έτσι το δικαίωμα που έχουν λόγω της πολυτεκνικής τους ιδιότητας.
Το υπουργείο στην πράξη καταργεί την προνομία των πολυτέκνων και των τριτέκνων για τους κατοίκους των νησιών μας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί στεγανά και εισάγει μία τεράστια αδικία: ο πολύτεκνος κάτοικος των Αθηνών καταλαμβάνει αυτός την θέση π.χ. στην Ιατρική Αθηνών - δηλώνοντάς την ως ειδική κατηγορία - παρότι έχει χαμηλότερους βαθμούς από τον αντίστοιχο πολύτεκνο της Λέσβου.
Μα έτσι η ίδια η νησιωτικότητα, που αποτελεί επιταγή του συντάγματος μας, από προνομία μετατρέπεται σε τιμωρία. Και αυτό βέβαια είναι κατάφορα αντισυνταγματικό.
Η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου αντί να ενσκήψει πάνω από το αίτημα, να το κατανοήσει και να το επιλύσει επιδόθηκε σε ακατάσχετη στρεψοδικία και ρητορικά πυροτεχνήματα. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι το αίτημα του κ. Γαληνού δεν έχει κομματικό χαρακτήρα καθώς με άλλες όμοιες ερωτήσεις έχει τεθεί από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών Αιγαίου, και της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης.
Ο κ. Γαληνός μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε ότι: « η κ. Διαμαντοπούλου δημιούργησε πολύτεκνους δύο ταχυτήτων. Τους «καλούς» πολύτεκνους των Αθηνών (της εκλογικής της περιφέρειας) που δικαιούνται να ασκήσουν τα προνόμια τους σε όλες τις ειδικότητες και στους «κακούς» πολύτεκνους του Αιγαίου που έχουν δικαίωμα για λίγες ειδικότητες. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και όποιος πολύτεκνος του Αιγαίου διεκδικήσει το δίκιο του στα δικαστήρια, όπου πιστεύει ότι θα δικαιωθεί, θα με έχει αρωγό » .
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ