Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.8.11

ΟΜΙΛΙΑ ΓΑΛΗΝΟΥ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΕΙ

Αθήνα 25 Αυγούστου 2011

Σημαντική ομιλία του βουλευτή ν. Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού στην ολομέλεια της βουλής για το νομοσχέδιο για την παιδεία. Ο κ. Γαληνός τόνισε ότι το νομοσχέδιο, στην αρχική μορφή που κατατέθηκε, δεν μπορούσε να αποτελέσει την λύση στα υπάρχοντα προβλήματα της παιδείας αλλά παραγωγικό αίτιο νέων πολύ μεγαλύτερων προβλημάτων.



Με το αρχικό μοντέλο διοίκησης για τα ΑΕΙ, που πρότεινε ο νόμος, δημιουργείτο ο κίνδυνος για την εκμηδένιση της ακαδημαϊκής ανεξαρτησίας και πνευματικής ελευθερίας, για την καθυπόταξη της ακαδημαϊκής ζωής μέσω της δημιουργίας σχέσεων εξάρτησης και υποταγής ανάμεσα στο πανίσχυρο συμβούλιο, μόνο τα μισά μέλη του οποίου εκλέγονται από την ακαδημαϊκή κοινότητα, και στα μέλη ΔΕΠ. Παράλληλα, με την αρχική μορφή του νομοσχεδίου, υπήρχε ο κίνδυνος να ανοίξει η κερκόπορτα για την είσοδο της διαπλοκής στα πανεπιστήμια. Ο βουλευτής ανέδειξε το δράμα των αδιόριστων εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, την χρόνια υποχρηματοδότηση της έρευνας ενώ αναφέρθηκε σε ζητήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τέλος ο κ Γαληνός υποστήριξε ότι οι διορθωτικές παρεμβάσεις που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία αποτελούν τρόπο για να απαμβλυθούν τα αρνητικά στοιχεία του νομοσχεδίου και να μπορέσει να υπάρξει διακομματική κοινοβουλευτική συναίνεση στην υποστήριξη του νομοσχεδίου.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ