Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.8.11

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2011
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.



Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
Κανένας δικηγόρος δεν μπορεί να υπερασπίζεται επαρκώς τον πελάτη του εάν δεν πιστεύει στην αθωότητα του. Κι εσείς, σήμερα, κ. Αντιπρόεδρε, φανήκατε ότι δεν πιστεύετε ότι σώζεται η κατάσταση. Δεν βγαίνουν οι αριθμοί!
Απαιτείται αλλαγή ρότας! Αλλά δεν μπορείτε να την επιτύχετε ούτε εσείς, ούτε η ΝΔ. Διότι εσείς είστε οι θύτες! Πήρατε μία ισχυρή χώρα -μπορούσες κάποτε να πληρώσεις στο Λονδίνο με χιλιάρικο!- κι εσείς την φτάσατε να ασχολούνται όλα τα μεγάλα δίκτυα, BBC, CNN, με την κατάντια της χώρας μας!
Ανάσες παίρνουμε, το πράγμα σίγουρα δεν βγαίνει! Χαρήκατε σήμερα για το deal που έγινε. Άργησε κ. υπουργέ! Μιλάω από την άνοιξη του 2010 και μιλάω για συγχωνεύσεις. Αναφέρω ενδεικτικά τις ημερομηνίες που το έλεγα στη Βουλή των Ελλήνων: 11/6/2010, 12/7/2010, 1/10/2010, 19/1/2011, 2/3/2011, 4/3/2011, 4/5/2011, 21/6/2011, 28/7/2011, 4/8/2011, 26/8/2011.
Τώρα δεν είναι σίγουρο ότι θα πιάσει τόπο! Το «ασφαλές ελληνικό τραπεζικό σύστημα» που είπατε, θα συνεχίσει να είναι ελληνικό; Δεν θα είναι γιατί αργήσατε! Στη νέα τράπεζα που προκύπτει από τη συγχώνευση Alpha-Eurobank η οικογένεια Λάτση θα έχει κάτω από 17% -ενώ πριν είχε 45%- ενώ το νεοεισερχόμενο κεφάλαιο του Κατάρ θα έχει πάνω από 20%...
Μιλούσα από την περίοδο Καραμανλή για συγχωνεύσεις για να εξασφαλίσουμε το φεγγίτη απ΄ όπου μπορούσε να μπει η κρίση! Τώρα, οι τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα, δεν δίνουν λεφτά, θνήσκει η αγορά, αυξάνονται τα λουκέτα και η ανεργία..
Δεν κινδυνεύει καμία κατάθεση! Όμως, κεφαλαιακή επάρκεια έχει καμία τράπεζα σήμερα; Οι αναλυτές που λένε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα εισρεύσουν ξένα κεφάλαια στις τράπεζες από τις συγχωνεύσεις, υπολογίζουν ότι θα καταφέρουν να σωθούν μόνο 6 ή 7 μεγάλες επιχειρήσεις του χρόνου! Δεν δίνω τα ονόματα για να μην ληφθεί ως διαφήμιση. Και επειδή είναι οι ίδιοι αναλυτές που δεν μιλάνε μόνο με εμάς, μιλάνε και με την κυβέρνηση, έχετε αντιληφθεί σε ποιά κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Όλες αυτές οι υπερχρεωμένες ελληνικές επιχειρήσεις αυτομάτως θα περάσουν στα νέα αφεντικά και στον αυστηρό τους έλεγχο. Γιατί μέχρι τώρα η κάθε μεγάλη επιχείρηση που έχει πάρει λεφτά από την εκάστοτε τράπεζα, είχε αναφορά την ελληνική τράπεζα και η τράπεζα πίεζε ή συμβιβαζόταν. Τώρα, όμως, αυτή η μεγάλη επιχείρηση θα έχει ως αναφορά εκείνον ο οποίος βάζει τα κεφάλαια, το Κατάρ ή τον Ευρωπαίο ή τον Αμερικανό. Αυτή είναι η κατάντια της χώρας.
Σας έλεγα πριν από 25 μέρες ακριβώς, διαβάζω από τα πρακτικά της Βουλής, σχετικά με τις συγχωνεύσεις, 4/8/2011: «(...)Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα πράγματα. Δεν ξέρουμε ότι στο “μαγειρείο” -και εκεί θα έπρεπε να έχουμε συμμετοχή, κύριοι συνάδελφοι- γίνονται πολλά για συμπτύξεις, συγχωνεύσεις, συνενώσεις τραπεζών. Δεν έχει καταλάβει το Κοινοβούλιο ότι έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια -τεράστια μεγάλα μαχαίρια- τα οποία με γραφίδες και μικρόφωνα προσπαθούν να προσδιορίσουν τα συνοικέσια, εάν δηλαδή θα πρέπει η Εθνική να πάει με τη Eurobank ή αν θα πρέπει να μείνει απέξω η Eurobank για να πάει με την Alpha, για να μείνει ορφανή η Πειραιώς, να παντρευτεί εν συνεχεία με την Εθνική, αφού εν τω μεταξύ έχουν μαζέψει τα παραμάγαζα(...)»
Τα νέα τα ξέρετε! Το θέμα είναι ότι είστε απ΄ έξω σε όλα αυτά που μαγειρεύονται. Δηλαδή, έχετε αφήσει το καλοβολεμένο κεφάλαιο, το οποίο γνωρίζετε ότι ελέγχει εκτός από πολιτικά πρόσωπα ενίοτε και πολιτικά κόμματα, να κάνει τη δουλειά με τη δική του αδιαφάνεια και δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Μαζί με όλα αυτά έχουμε έναν κεντρικό τραπεζίτη, ο οποίος ενώ έχει δείξει δείγματα περίεργης συμπεριφοράς, συνέτρωγε προχθές με τον Πρωθυπουργό, όταν ακόμα εκκρεμεί η ουσιαστική απάντηση σε ερώτηση εννέα κορυφαίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το Τ3-Τ10. Όταν η κεντρική τράπεζα δεν έκανε τους ελέγχους που έπρεπε να κάνει, με αποτέλεσμα σήμερα να μας λένε στα χαρτιά για επισφάλεια 9% και όλες οι τράπεζες να έχουν 30% επισφάλειες και να το ομολογεί μόνο η Εμπορική και η Γενική που έχουν σκληρούς Γάλλους παρτενέρ.
Έτσι μπαίνει στο παιχνίδι η Blackrock. Τι σημαίνει Blackrock; Οικογένεια Rothschild. Η οικονομία του κόσμου είναι τρεις άνθρωποι, τους οποίους θα βρείτε πίσω από το «χωνευτήρι» των αποφάσεων, την περίφημη τριμερή, την προστάτιδα της λέσχης Μπίλντεμπέργκ. Rothschild-Morgan-Rockefeller. Παραδίδετε, δηλαδή, σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στις διαθέσεις της τριμερούς, με ό,τι σημαίνει αυτό, και το αντιλαμβάνονται καλύτερα όσοι έχουν περάσει απ΄ τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Οι οποίοι καυχώνται και το αναφέρουν στο βιογραφικό τους, αλλά ουδείς από αυτούς που πήγαν, ακόμα και πρώην πρωθυπουργοί, δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τη Βουλή. Τι λέγεται εκεί μέσα; Δεν πρέπει να μας πουν ότι πήγαμε και τα μέτρα που συζητήθηκαν ήταν α, β, γ. Γιατί, επιτέλους, φοβούνται; Τι τους δεσμεύει και πρέπει να ζούμε όλοι εμείς στο σκοτάδι;
Η κατάσταση, κ. αντιπρόεδρε, δεν ισιώνει. Δεν μπορείτε. Οι προθέσεις καλές. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Ούτε η Ν.Δ. μπορούσε. Και βούλιαξε, αφού φρόντισε προηγουμένως να βουλιάξει τον τόπο. Εάν δεν πάμε σε μια εθνική συνεννόηση, για την οποία μιλάω 2 χρόνια και την οποία αυτή την εβδομάδα ανακάλυψαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι της Ν.Δ., δεν πρόκειται το πράγμα να βγει.
Τότε θα πάμε με άλλον άξονα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε αυτό το ρεζιλίκι και τον ευτελισμό της χώρας, όπου η μέχρι πρόσφατα κουμουνιστική Σλοβακία, μας λέει ότι «η Ελλάδα είναι κλινικά νεκρή και θα εισηγηθώ στην Ευρώπη να μην πάρετε την επόμενη δόση» Κι εμείς το ακούμε. Όμως και ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προχθές ψηφίσατε μέσα στην Βουλή μια σύμβαση για την Σλοβακία, που εμείς τολμήσαμε και αρνηθήκαμε «ψήφο εμπιστοσύνης» στους υβριστές της Ελλάδας. Θέλω να πιστεύω ότι η χώρα μας έχει την αξιοπρέπεια να κρατάει τεφτέρι, για όλους αυτούς που μας μεταχειρίζονται έτσι στην κατάσταση που είμαστε...
Αλλά σε πείσμα όλων αυτών που ποντάρισαν και το 1897 εις βάρος μας, να τους θυμίσουμε ότι μετά από λιγότερο από 15 χρόνια, διπλασιάσαμε την Πατρίδα. Η Ελλάδα για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την Δόξα τραβά! Και ας καταλάβουν και στην Ευρώπη, ότι εμείς δεν θα πέσουμε. Εν ανάγκη, θα συνεχίσουμε μόνοι μας. Το κάναμε και μπορούμε να το ξανακάνουμε! Αλλά θα βρουν το ευρώ κάτω από το δολάριο και κάτω από το ελβετικό φράγκο. Ας συνειδητοποιήσουν ότι πιθανή έξοδος από το ευρώ, σημαίνει καταστροφή του ευρώ. Και μην μας εκβιάζουν!
Εμείς είμαστε μέτοχοι της Ευρώπης. Δεν είμαστε επαίτες και οι ζητιάνοι ενός εκάστου, για να κάνετε κουβέντα που στην καλύτερη εκδοχή παρεξηγείται με τους Φινλανδούς. Εμείς με την Ευρώπη συμφωνήσαμε, η Ευρώπη πρέπει να μας τα δώσει. Τώρα το τι θα κάνει η Ευρώπη με τα μέλη της είναι δικό της λογαριασμός! Δεν θα πάμε να εκλιπαρούμε την κάθε χώρα μεμονωμένα!
Και μπορούσατε να το πετύχετε. Οι συνθήκες του Ιουλίου του 2011 ήταν εξαιρετικά διαφορετικές από αυτές του Μαϊου του 2010. Τότε ήμασταν στριμωγμένοι γωνία, με δική σας βούληση, γιατί αφήσατε τα πράγματα να φτάσουν εκεί, ενώ ξέραμε τι θα συμβεί τον Ιούλιο του 2011 και έπρεπε να πάτε πιο επιθετικοί επάνω. Τι είχατε να χάσετε; Πως θα προχωρήσουμε όταν έχουμε νέο εκβιασμό;
Όταν πριν ένα μήνα όλοι, και ακραία κόμματα συμμάζεψαν τον λόγο τους, προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή η διαβόητη δόση. Και τώρα πριν καν γίνει η εκταμίευση, μας εκβιάζουν με την επόμενη δόση. Ποια οικονομία θα προχωρήσει έτσι; Πως θα έρθει ανάπτυξη;
Ένα φουγάρο ζήτησα. Όχι 55 -ένα σε κάθε Νομό. Ένα φουγάρο! Δεν το κατορθώσατε, γιατί δεν έχετε πείσει. Βάλτε έναν κλητήρα με μηχανάκι να μετράει στους κεντρικούς δρόμους τα ενοικιαστήρια. Αυξάνονται. Την ημέρα που τα δείτε να μειώνονται, να πείτε ότι «πάμε καλά». Θνήσκει η αγορά!
Και μπορεί να έχετε το κύριο μερίδιο της ευθύνης αλλά δε νομίζω ότι και τ ΄άλλα κόμματα δεν έχουν ευθύνη. Κινδυνεύει η Ελλάδα και ακούω στείρους λεονταρισμούς! «Εμείς μόνοι μας θα τα κάνουμε». Τι θα κάνετε εσείς της ΝΔ μόνοι σας; Μόνοι σας ήσασταν και το΄07 με ΄09 και τη βουλιάξατε την Ελλάδα και λακίσατε στην μέση της περιόδου!
Γιατί μας λέτε δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ ενώ τώρα έχετε και σεις προσέρθει στην προσπάθεια αυτή; Τότε έλεγε το ΠΑΣΟΚ: «δεκανίκι του Καραμανλή ο Καρατζαφέρης!» και τώρα λέτε τα αντίθετα. Ούτε την πρωτοτυπία δεν έχετε να βρείτε κάτι καινούργιο!
Σας λέγαμε τότε: «152 και 10 = 162!» και δεν θέλουμε ούτε αντιπροεδρία, ούτε Υπουργεία ούτε γραμματεία, ούτε τίποτα! Θέλω μόνο να αλλάξετε πολιτική γιατί βουλιάζει η χώρα! Δεν βλέπατε όμως μπροστά σας γιατί είχατε τα τσιτάτα του «ακραίου». Και αφού είδατε και αποείδατε εσείς στη ΝΔ ότι δεν πουλάει το πράγμα μιας που δεν έβγαινε ακραία φωνή από την καλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα των τελευταίων ετών, τώρα το ΄χετε ρίξει σε άλλο μοτίβο, της δήθεν «κωλοτούμπας». Όταν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τους πολιτικούς ελιγμούς που δύνανται να επιφέρουν ένα πολιτικό αποτέλεσμα, τόσο ως αδαείς θα μιλάτε για «κωλοτούμπες». Αυτό είναι το μειονέκτημά σας: αργείτε να μάθετε! Και σήμερα δεν υπάρχει η πολιτική του imperium. Ούτε απ΄ το ΠΑΣΟΚ, ούτε απ΄ τη ΝΔ. Πρέπει να καταλάβετε ότι θα πάμε μαζί. Όσοι μπορούμε και θέλουμε και έχουμε όρεξη. Επιτέλους να αναλάβουν οι καλύτεροι! Δεν είναι θέμα του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ. Είναι θέμα της Εθνικής Ελλάδος! Η Ελλάδα πρέπει να επιβιώσει! Εάν τώρα δεν μπορούμε να πάμε όλοι μαζί, πότε θα πάμε παρά τώρα που κινδυνεύει η Ελλάδα, που παρακαλάμε για λεφτά, που μας ξεφτιλίζουν οι πρώην κουμουνιστές; Δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος των ευθυνών μας και να πούμε πάμε όλοι μαζί; Να καθίσουμε οι καλύτεροι στην καρέκλα και να πάμε να πιάσουμε τις γνωριμίες μας... Τον δεξιό Πρωθυπουργό της Φινλανδίας ο κ. Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης να πιάσει τον Τίμο και ούτω καθεξής. Και όποιος θέλει απ΄ την Αριστερά να πιάσει και τους Αριστερούς.
Αλλά οι πολιτικοί σκέφτονται: Πως θα «στραμπουλίξει» το πόδι του ο Βενιζέλος ή ο Παπανδρέου για να πάρουμε εμείς την κούρσα... Ξέρετε μεγάλη Ολυμπιονίκης η Πατουλίδου αλλά πάντα ξέρει ότι αν δεν έπεφτε η πρωταθλήτρια δεν θα είχε πάρει το χρυσό. Ας το καταλάβουν καλά αυτό. Δεν θα στραμπουλίξει αυτή η κυβέρνηση ή η προηγούμενη που και την μία και την άλλη με τον ορθό λόγο εμείς στηρίξαμε στα δύσκολα. Το θέμα είναι να πάμε όλοι μαζί. Ο αντιπολιτευτικός είναι ο εύκολος λόγος. Και δεν νομίζω να υπάρχει κανείς στην αίθουσα που να αμφιβάλει γιατί τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Από την εποχή της TV PRESS ιδίως. Για την οποία είχε πει ο Μητσοτάκης ότι «αν δεν ήταν η TV PRESS δεν θα γινόμουνα πρωθυπουργός». Το ξέρω καλά, αλλά ξέρω καλά επίσης πότε ωφελεί αυτή η αντιπολίτευση και πότε χρειάζεται να βοηθήσουμε να βγει το πράγμα απ΄ το αδιέξοδο που είναι. Και σήμερα για μια ακόμα φορά το λέω. Η χώρα βρίσκεται σε τραγικά αδιέξοδα. Αυτοσχεδιασμούς κάνει. Αυτοσχεδιασμοί οι οποίοι μας δίνουν μια πρόσκαιρη αναπνοή.
Και επιτέλους κ. Αντιπρόεδρε, νικήστε τον κακό σας εαυτό. Τι ενιαίο μισθολόγιο είναι αυτό; Πάλι τα ίδια; πάλι παράθυρα: ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει ίδια χρόνια υπηρεσίας, ίδια πτυχία, ίδια λεφτά. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Ένας μισθός υπάρχει. Ποιος θα είναι; αυτός που βγαίνει από τους λογαριασμούς θα είναι, αλλά ίδιος για όλους. Δουλεύεις σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου, έχεις δέκα χρόνια, έχεις ένα πτυχίο θα πάρεις αυτά τα λεφτά. Γιατί όλα αυτά τα παράθυρα; Προσπαθώ να τα ερμηνεύσω και δεν καταλαβαίνω τι βγαίνει.
Μιλήσατε για αποκρατικοποιήσεις και τις αποσυνδέσατε από το χρηματιστήριο. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε εξελίξεις δυσάρεστες. Όταν έρχεται η ομάδα που έχει αναλάβει αυτήν την ευθύνη και λέει ότι θα δώσει 20 χρόνια στο αεροδρόμιο Hochtieff επιμήκυνση του χρόνου για 300 εκ., μιλάμε για 15 τον χρόνο. κ. Αντιπρόεδρε σας διαβεβαιώνω τόσα βγάζει το Hochtieff μόνο από το παρκινγκ των αυτοκινήτων και τα μαγαζιά που νοικιάζει! Ας κάνει μία έρευνα ο κ. Σαχινίδης. Θα το δει! Αύριο κιόλας και αν θέλετε προσκομίζω και τα στοιχεία. Απ΄ το παρκινγκ και από την ενοικίαση των καταστημάτων. Ο ελλιμενισμός, οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις; Τι πάμε να κάνουμε, να χαρίσουμε; Μπορώ να αποδείξω ότι τα λεφτά που μπορούμε να πιάσουμε είναι 7 δις. Εγώ σας λέω όχι 7 δις, 4 δις. Όχι όμως και 300 εκ! Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο μονοπάτι που αν αυτό είναι ο οδηγός της όλης κατάστασης, πολύ φοβούμαι ότι θα φτάσουμε σε καινούργιες εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές.
Κλείνω: Έχετε υπόψη σας ήμουν στην Κύπρο το τριήμερο και κατανάλωσα όλο το χρόνο να απολογούμαι για τη SIEMENS. Μας «δουλεύουν» τα αδέλφια μας στην Κύπρο για την κατάντια μας. Ενώ αυτοί μέσα σε 40 ημέρες έτρεξαν την εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για το μεγάλο γεγονός το οποίο είχαν στο νησί. Και επειδή εκκρεμούν εδώ και μήνες δύο δικογραφίες που έχουν έρθει απ΄ την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που αφορούν τους τομείς του τουρισμού και του αθλητισμού θα ήθελα να ρωτήσω επισήμως το ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει. Κωφεύει; Σφυρίζει αδιάφορα; Έχουμε σκοπό τη διαφάνεια; Θα τα φέρουμε τα θέματα εδώ ή θα τα κουκουλώσετε όπως κάνατε με τη SIEMENS και τα υποβρύχια;

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
Μιλήσατε για την ομοφωνία 250 και πλέον βουλευτών στο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μετά από αυτό, θα δώσουν και τις δέουσες οδηγίες να μην προχωρήσουν σε καταλήψεις η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ που ξεκίνησαν να απειλούν από χθες. Να μη θυμίσω τη ρήση του Σωκράτη..
κ. Υπουργέ, εάν δεν πίστευα ότι είστε πολύ χρήσιμος στο Κοινοβούλιο, θα έβαζα στοίχημα την έδρα μου με την έδρα σας, ότι το 2012 δεν πρόκειται να βγούμε στις αγορές!
Αλλάζουμε φορολογία Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο! Επιτέλους, παραδειγματιστείτε από άλλους πολιτικούς άνδρες σε κρίσιμες πάλι εποχές, όπως ο Σπύρος Μαρκεζίνης που έκανε ένα νόμο φορολογικό για 10 χρόνια που δεν άλλαζε με τίποτα και κράτησε την Ελλάδα 25 χρόνια! Πώς θα έρθει έτσι σήμερα ο όποιος επενδυτής;
Δεν έχετε θάρρος να τραβήξετε αυτιά! 14 ΔΟΥ σήμερα αποτέλεσμα 0! Τα είδατε τα αποτελέσματα; Επιτρέπετε η ΔΟΥ Αμαρουσίου -μέσα στο κεφάλαιο- να έχει 0 αποτέλεσμα; Ποιον κοροϊδεύουν; Τον ελληνικό λαό, τον πολιτικό κόσμο; Τραβήξτε αυτιά!
Τράπεζες: Θα αφελληνιστούν, κ. Υπουργέ. Εάν αυτό εξυπηρετεί την Ελλάδα είναι άλλο θέμα. Πώς θα γίνει επιχειρείν χωρίς τράπεζες; Δεν θα ελέγχουμε το τραπεζικό σύστημα και αυτό που λέμε κακό κεφάλαιο είναι και αυτό στο οποίο -πώς να το κάνουμε;- βασίζεται η οικονομία.
Έχουν κολλήσει όλα τα μεγάλα έργα σήμερα γιατί αρνούνται οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν. Να τι θα γίνει εάν έχουμε έλεγχο από ξένα κεφάλαια!
Ενιαίο μισθολόγιο: Ίδια προσόντα, ίδια χρόνια, ίδια λεφτά! Ερωτώ: Ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών με αυτό που κάνετε, θα παίρνει τα ίδια με αυτόν του Γεωργίας; Ευνοούνται τα ρετιρέ. Σας υπενθυμίζω ότι εάν ο Μ. Αλέξανδρος δεν χρησιμοποιούσε το σπαθί δεν θα έλυνε ποτέ το γόρδιο δεσμό!
Δικαιοσύνη: Το μεγάλο πρόβλημα ενίοτε είναι το ΣτΕ. Με την απειλή μιας ενστάσεως που το ΣτΕ καθυστερεί 5 χρόνια, βγάζουν κάποιοι λεφτά. Να προχωρήσουμε γρήγορα σε πράγματα που επιτρέπουν ταχύτατες παρεμβάσεις και ελιγμούς. Δεν προχωράμε έτσι, όταν μάλιστα και η Δικαιοσύνη εξαρτά και τους δικούς της μισθούς από το δικό της λόγο.
Τέλος, επειδή κάνατε μία ιστορική αναφορά, να σας θυμίσω ότι μετά τη μεγάλη καταστροφή από κάποιους όχι και τόσο σοβαρούς, ήρθε ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος. Δύο εθνάρχες πρωτοέγιναν πρωθυπουργοί, ο ένας από ένα κίνημα και ο άλλος από τα ανάκτορα. Αυτό ως καταγραφή για την Ιστορία. Και βεβαίως ο αρχιστράτηγος των μεγάλων επιτυχιών του ΄12-΄13 ήταν ο Κωνσταντίνος. Και επιτελάρχη είχε το Δούσμανη και το Μεταξά.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ