Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.4.11

Καταδίκη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, μιλώντας στη Βουλή, της επίθεσης που δέχθηκε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ.ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ.ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ.

Αθήνα , 15 Απριλίου 2011



Καταδίκη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, μιλώντας στη Βουλή, της επίθεσης που δέχθηκε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.



Θέλω εκ μέρους της κυβέρνησης να καταδικάσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα γεγονότα αυτά τα οποία συνέβησαν σε μία πολιτική εκδήλωση ενός συγκεκριμένου κόμματος, από δήθεν αγανακτισμένους πολίτες.

Η Ελληνική Δημοκρατία , ο Ελληνικός λαός, γνωρίζει και έχει καταγράψει στη συνείδησή του γεγονότα αντίστοιχα του παρελθόντος, στις εποχές όπου «αγανακτισμένοι» πολίτες ,προερχόμενοι από τη Δεξιά ή οργανωμένοι από τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν επεισόδια εναντίον των δημοκρατικών πολιτών. Δεν μπορούμε να δεχθούμε εν έτει 2011, στη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία της χώρας μας, αντίστοιχες πρακτικές από δήθεν αγανακτισμένους πολίτες προερχομένους από την Αριστερά, όπως αποδεικνύεται.

Ο Συνασπισμός , ο οποίος ονοματίστηκε επισήμως, από τις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τις επίσημες δημόσιες ανακοινώσεις του δημάρχου της περιοχής, να καταδικάσει απερίφραστα την πρακτική των στελεχών του, επωνύμων στελεχών, υποψήφιου δημάρχου στην περιοχή ο οποίος ηγείτο αυτής της προσπάθειας, και με κάθε τρόπο να καλέσει τα μέλη του και τα στελέχη του να σεβαστούν τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της πολιτικής ηθικής. Γιατί αυτό που συνέβη είναι πολιτικά ανήθικο. Σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται στην ελληνική δημοκρατία να εκφράζεις την αντίθεσή σου, να διαδηλώνεις . Είμαι εγώ εκείνος που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη - και έχων την ευθύνη των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας - έχω πει επανειλημμένως ότι οι αστυνομικές αρχές είναι ακριβώς για να εγγυηθούν το δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα , να διαδηλώνει, να απεργεί. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα ιδιόμορφο παρακράτος που πάει να δημιουργηθεί όπου απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση των πολιτικών και την πολιτική δράση των κομμάτων ή των πολιτικών κινήσεων ή σε κάθε περίπτωση την εφαρμογή των νόμων.



Κύριε πρόεδρε ,

Λυπάμαι για τον έντονο τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνω αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη δημοκρατία. Αναφερθήκατε εσείς, θέλω να συμφωνήσω σε αυτό. Οφείλω όμως να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι ο Συνασπισμός δεν μπορεί και δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να σιωπά και να καλύπτει τέτοιου είδους πρακτικές.



?



Θα παρακαλούσα τον κ. Κριτσωτάκη να μην αναφέρεται στην Αριστερά πλέον. Γιατί από όσο γνωρίζω εγώ, η Αριστερά που γνωρίζει ο Ελληνικός λαός, η Αριστερά που τίμησε την ελληνική πολιτική ιστορία δεν αποδέχθηκε ποτέ τις αντισυγκεντρώσεις , τους αντιφρονούντες και τους ανθρώπους οι οποίοι εμποδίζουν τον πολιτικό διάλογο. Επρόκειτο για εκδήλωση ενός πολιτικού κόμματος. Δεν εγκάλεσα κανένα. Αναφέρθηκα στην επίσημη καταγγελία του ΠΑΣΟΚ προς το Συνασπισμό γιατί τα στελέχη του είναι αυτά τα οποία πρωτοστατούσαν στα επεισόδια. Δεν εγκάλεσα κανένα. Αλλά αναφέρθηκα στις επίσημες δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, ο οποίο αναγνώρισε τον επικεφαλής της ομάδας η οποία ήταν εκεί , όχι για να διαμαρτυρηθεί γενικώς για την πολιτική αλλά για να χτυπήσει τον υπουργό κ. Λοβέρδο. Πού; Όχι σε καμία εκδήλωση του κράτους αλλά σε μία κομματική εκδήλωση ενός πολιτικού χώρου, ο οποίος έχει δώσει τα πάντα, με τη ζωή και τη δράση των στελεχών του για πάνω από 35 χρόνια για την ισχυροποίηση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Γι αυτό λοιπόν κ. Κριτσωτάκη καλά θα κάνετε την Αριστερά να την αφήσετε κατά μέρους. Να μιλάτε για το ΣΥΡΙΖΑ, για το Συνασπισμό, για τις πολιτικές σας επιλογές, να διαβάζετε τις δηλώσεις του κόμματός σας και να μην προσπαθείτε με κάθε τρόπο να στείλετε την μπάλα στην εξέδρα.

Ερώτημα: Είδατε εσείς όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός τους συγκεκριμένους ανθρώπους να στέκονται και να επιτίθενται ενάντια στον Υπουργό σε μία κομματική εκδήλωση , σε μία πολιτική εκδήλωση; Ακούσατε όπως και όλοι οι υπόλοιποι το δήμαρχο της περιοχής να αναφέρει το όνομα του στελέχους του Συνασπισμού ο οποίος ηγείται αυτής της περιπτώσεως; Αναγνωρίσατε εσείς όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής τα στελέχη του Συνασπισμού σε τοπικό επίπεδο, τα οποία ήταν εκεί δήθεν για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική; Πού; Σε μία κομματική εκδήλωση, επαναλαμβάνω.

Κοιτάξτε, κύριε Κριτσωτάκη, ο Ελληνικός λαός , ο δημοκρατικός Ελληνικός λαός, γνώρισε καλά τι σημαίνουν αντιφρονούντες, τι σημαίνουν αντισυγκεντρώσεις , τι σημαίνουν εκείνοι οι οποίοι παριστάνουν τους διάφορους «αγανακτισμένους» πολίτες. Η δημοκρατία έχει κανόνες, όπως έχει όρια.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ