Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

15.4.11

Αθήνα 14 Απριλίου 2011

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ:


ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΙΡΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Εμμένει στην στείρα άρνησή του, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όσον αφορά τον άνεργο, ασφαλισμένο στο ΙΚΑ, που είχε καταφύγει στο τμήμα «Επειγόντων» του νοσοκομείου Μυτιλήνης και εξεδιώχθη επειδή δεν είχε να πληρώσει το αντίτιμο των 65 ευρώ που του ζητήθηκε για τις εξετάσεις, που ο γιατρός έκρινε απαραίτητες.
Το θέμα έθεσε στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο με ερώτησή του στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο κ. Σπύρος Γαληνός, βουλευτής ν. Λέσβου, από τις 10 Φεβρουαρίου.
Αντί, όμως να γίνει αποδεκτό το λάθος και να χρησιμοποιηθεί ως μία ευκαιρία για να βελτιωθεί η λειτουργία των μηχανισμών και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες το υπουργείο κατέφυγε στην στείρα άρνηση και στην συγκάλυψη. Ουσιαστικά μένει προσκολλημένο σε μία βολική γι αυτό εκδοχή των γεγονότων.
Σύμφωνα με τον κ. Γαληνό: «Τα λάθη είναι ανθρώπινα και από τον κρατικό μηχανισμό εν πολλοίς αναμενόμενα. Αυτό που κρίνει την πολιτική ηγεσία ενός υπουργείου είναι η προθυμία της να τα αναγνωρίσει και να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Με αυτή του την απάντηση ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έδειξε στον Λεσβιακό λαό ότι ούτε για την υγεία του ενδιαφέρεται ούτε αλληλέγγυός του είναι»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ