Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

17.3.11

ΟΜΙΛΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΡΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ 27 ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ





Τη Βουλή των Ελλήνων στην ανωτέρω Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση εκπροσώπησαν ο κ.Τσιρώνης Δημήτρης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και η κ.Βάσω Παπανδρέου, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.
Η Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες το διήμερο 14-15 Μαρτίου 2011, με θέμα : «Επενδύοντας στην πραγματική οικονομία : Μια εργαλειοθήκη για την ανάπτυξη, την καινοτομία και τη συνοχή».
Εκτός του κ.Δημ.Τσιρώνη και της κ.Βάσως Παπανδρέου, ομιλίες-παρεμβάσεις πραγματοποίησαν και οι Έλληνες Ευρωβουλευτές κ.Άννυ Ποδηματά της ευροομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η κ.Ρόδη Κράτσα της ευρωοομάδας της Ν.Δ. και ο κ.Νικ.Χουντής της ευρωομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η πλήρης παρέμβαση του Δημήτρη Τσιρώνη είχε ως εξής :
-Ευχαριστώ κ.Πρόεδρε για την πρόσκλησή σας να συμμετέχουμε σ’ αυτή την τόσο σημαντική Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση και τη δυνατότητα που έχουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες με τους συναδέλφους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους ομολόγους συναδέλφους μας των Εθνικών Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ε.Ε.
-Οι στόχοι των κρατών, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, να ικανοποιήσουν από τη μία πλευρά την ανάγκη για χρηματοπιστωτική σταθερότητα, μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους τους και από την άλλη πλευρά την ανάγκη για ανάπτυξη και συνοχή, είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων αντικρουόμενοι και τελικά οι οικονομίες τους υποφέρουν από ύφεση, ανεργία, φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό και τελικά αύξηση του χρέους τους.
-Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης των χωρών, απαιτούνται επιπλέον πόροι για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της συνοχής.
-Η Ελλάδα υποστηρίζει αυτή την ανάγκη αύξησης των πόρων της συνοχής και της ανάπτυξης.
-Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και οι αποφάσεις του πρόσφατου άτυπου συμβουλίου κορυφής για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης και σταθεροποίησης, που αποτελεί μια θετική εξέλιξη.
-Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που ανέφερε προηγουμένως στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα πρέπει να είναι απλά, κατανοητά και αποτελεσματικά, που θα υποβοηθούν και θα ενισχύουν τους στόχους της ανάπτυξης και της συνοχής, κατευθύνοντας τους πόρους στην πραγματική οικονομία και όχι στην κάλυψη των ρίσκων και των τοξικών ανοιγμάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.
-Η Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί η περιφερειακή προσέγγιση, όσον αφορά την επιλογή των πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς για τη χώρα μου η περιφερειακή ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα.
-Θεωρούμε επίσης ότι ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός, που δεν αποτελούν επιλεγμένη προτεραιότητα για την Ε.Ε., πρέπει να βρουν τη θέση τους στη νέα προγραμματική περίοδο, όπως και ο πρωτογενής τομέας, ο αγροτικός τομέας, που η συνέχιση της ενίσχυσής του και για την περίοδο μετά το 2013 αποτελεί προτεραιότητα.
-Τέλος, η εδαφική διάσταση αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτικής συνοχής και ανάπτυξης για την Ελλάδα. Προτείνεται να εξετασθεί η ενίσχυση και αναβάθμιση του Στόχου 3 της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας θεσμικά και οικονομικά, με την ενσωμάτωση των περιοχών με ειδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά, όπως οι νησιωτικές περιοχές, καθώς και οι ορεινές και απομονωμένες περιοχές.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ