Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

11.2.11

Καμία υποχώρηση από το όριο των 10 στρεμμάτων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

«Υποστηρίζουμε την προστασία της βιοποικιλότητας, αντιδρούμε στις εκπτώσεις»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ



Ξεκάθαρη ήταν η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα σχετικά με την αρτιότητα των οικοπέδων για δόμηση σε περιοχές Natura: «Καμία υποχώρηση από το όριο των 10 στρεμμάτων».
Για το λόγο αυτό οι 4 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ κατέθεσαν τροπολογία προτείνοντας την επαναφορά του μέτρου (που η κ. Μπιρμπίλη αναγκάστηκε να αποσύρει) για το ελάχιστο εμβαδόν αρτιότητας των γηπέδων σε περιοχές Natura στα 10 στρέμματα και πλήρη κατάργηση των παρεκκλίσεων.
Σε ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρονται τα εξής:
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν αντικοινωνικά μέτρα για την οικονομία, που στήριξαν όλες τις ανατροπές στα εργασιακά, που δεν αντέδρασαν στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, «επαναστάτησαν» τώρα κατά του νομοσχέδιου της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, για τις ρυθμίσεις που αφορούν στα 10 στρέμματα στις περιοχές Natura και τις ελάχιστες διατάξεις που προσπαθούν να βάλουν κάποια τάξη στο χάος της αυθαιρεσίας σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.
Η αυθαιρεσία -παράνομη και νομιμοφανής- εκτρέφει και στηρίζει το πελατειακό κράτος, αλλά και τα φαινόμενα παρακμής στο κομματικό σύστημα.Η Δημοκρατική Αριστερά θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με συγκεκριμένες τροπολογίες, προκειμένου να ισχύσουν οι αρχικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις περιοχές Natura.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ