Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

11.2.11

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2011
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ"


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα το "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας", προλογικά, εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην Αρχηγού της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ, καταθέτοντας τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο ενός ευπατρίδη της πολιτικής που συνδύαζε ήθος, ευπρέπεια και έντονη αγωνιστικότητα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανέγνωσε το παρακάτω απόσπασμα από το λόγο της πρώην Προέδρου της Βουλής, κας Μπενάκη, κατά την επίσημη προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Παπούλια, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, πριν μερικά χρόνια:
«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της Συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης!!!»

Κατόπιν αυτού, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ κας ΜΕΡΚΕΛ:
«Αυτά είχαν ακουστεί μέσα στη Βουλή των Ελλήνων και κανείς δεν αντέδρασε. Εγώ ήμουν στην Ευρωβουλή τότε και φώναζα, αλλά οι φωνές δεν ακούστηκαν μέχρι εδώ..
Αυτά που πριν 6 χρόνια φάνταζαν εξωφρενικά, σήμερα, σε μεγάλο ποσοστό έχουν γίνει. Μένει ένα ποσοστό που δεν έχει γίνει ακόμα, το οποίο είναι αυτά που σήμερα πρεσβεύει και κελεύει η κα Μέρκελ.
Στις 25 Μαρτίου θα κληθείτε να πείτε το μεγάλο "όχι" ή ένα μεγάλο "ναι".
Δεν τοποθετηθήκατε ξεκάθαρα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Η στάση σας ήταν "ναι μεν αλλά."!
Εμείς βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε ήδη "βρεγμένοι". Τα περισσότερα που ζητά η κα Μέρκελ τα έχουμε ήδη υποστεί, ο λαός βρίσκεται σε εξαιρετική κοινωνική δουλεία..
Άρα, τι άλλο θέλει η κα Μέρκελ; Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας;
Θέλουμε την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης στη Βουλή».

Ύστερα από την μεσολαβήσασα απάντηση του κ. Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ:
«κ. Πρωθυπουργέ σας παρακολούθησα με την προσοχή που πάντα παρακολουθώ τις θέσεις σας. Σχετικά με την Αίγυπτο, απ΄ όπου και ξεκινήσατε, θέλω να θυμίσω και σε σας -αλλά και στην Αίθουσα- ότι η Ελλάδα, 30 χρόνια με τον Μουμπάρακ δεν πήγε άσχημα. Κάναμε μεγάλες επενδύσεις. Τράπεζές μας και μεγάλες επιχειρήσεις μας έχουν πάει εκεί και, βεβαίως, να θυμίσω ότι δεν έγινε τον τελευταίο μήνα δικτάτορας ο Μουμπάρακ. Το καθεστώς αυτό υπάρχει ίδιο και απαράλλαχτο πάνω από 60 χρόνια. Απλά τώρα δεν εξυπηρετεί τον Αμερικανό, ο οποίος θέλει να κάνει αυτές τις ασκήσεις τις οποίες κάνει, τις ίδιες ανόητες πολιτικές κινήσεις και ασκήσεις που έκανε επί 31 χρόνια στο Ιράν και του προέκυψε αυτό που του προέκυψε. Το ίδιο πράγμα πάει να γίνει τώρα. Εμείς λοιπόν θα έλεγα ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σ΄ αυτό το οποίο γίνεται.
Τώρα, βέβαια, θα ήμουν εξαιρετικά ικανοποιημένος αν είχε γίνει το ταξίδι σας κάτω, γιατί νομίζω ότι τα συμφέροντα της Ελλάδος είναι σημαντικά και φοβούμαι πάρα πολύ ότι υπάρχει κίνδυνος απ΄ αυτό που μπορεί να έρθει με την επικυριαρχία της Τουρκίας στην περιοχή, αν πάμε σ΄ έναν "light" Ισλαμισμό».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:
«Βέβαια, μια που είπατε για την Αίγυπτο, να σας πω, κ. Πρωθυπουργέ, ότι και στην Κύπρο έχουμε μια κινητικότητα. Αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ Ερντογάν και Τουρκοκυπρίων σε συνδυασμό με τα ευρήματα του φυσικού αερίου πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής από την κυβέρνησή σας. Περιορίζομαι εδώ για λόγους τους οποίους ευθέως αντιλαμβάνεστε».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ":
«Επί του τελευταίου θέματος που θέσατε: Μακάρι να είχαμε μια στέρεα αμυντική συμφωνία με την Ευρώπη! Εγώ δε θα ζητούσα τίποτε, ούτε επιμηκύνσεις ούτε «κούρεμα», τίποτα. Εάν η Ευρώπη μας εξασφαλίσει το μηδενισμό των κεφαλαίων που δαπανάμε για εξοπλισμούς. Αλλά η Ευρώπη δεν το κάνει αυτό. Εάν πει η Ευρώπη: "Εξασφαλίζω τα σύνορά σας από τις επιβολές της Τουρκίας, εξασφαλίζω ότι το ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ δεν θα κάνει βόλτες στη Μύκονο και την Πάρο", ώστε να μην αναγκάζομαι εγώ να παίρνω υποβρύχια με "καπέλα" και με μίζες - οι οποίες βγήκαν στη φόρα από το Spiegel - και να μην αναγκάζομαι να σπαταλάω τα χρήματά μου σε F-16 και σε φρεγάτες, τότε, βεβαίως και θα μπορέσω να ανταπεξέλθω. Είμαστε σ΄ αυτή τη δεινή θέση γιατί το 80% του πλούτου της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια -απ΄ τη μεταπολίτευση και μετά- έχουν πάει σε 3 χώρες. Ο πλούτος των αγροτών, των βιοτεχνών και των εργατών και όλων των Ελλήνων έχει πάει στην Αμερική, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Μας τα πήραν! Μας ξεγύμνωσαν!»

ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΕΥΡΩ:
«Κι όταν βεβαίως μπήκαμε στην ΟΝΕ, όπως μπήκαμε στην ΟΝΕ, εάν έπρεπε να μπούμε τότε στην ΟΝΕ, ήταν ευρώ-δολάριο: 0,87. Και πήγε 1.60. Το ακριβό ευρώ, ποιον κούρασε, κ. Πρωθυπουργέ; Τις χώρες που αναγκάζονται να κάνουν εισαγωγές. Ποιους ξεκούρασε, ποιους έκανε πλούσιους; Τις χώρες που κάνουν εξαγωγές. Δηλαδή, μας τα πήρε η Γερμανία, αυτή είναι όλη η ουσία».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ:
«Και η Γερμανία που μας τα πήρε νομίμως και παρανόμως, έρχεται σήμερα, να μας επιβάλει κυρώσεις, δηλαδή να μας πάρει την εθνική κυριαρχία. Αυτό μας λέει! Και πώς θα έρθει εδώ η Γερμανία να μας επιβάλει εμάς το Σύνταγμα; Δεν γίνεται αυτό! Δεν γίνεται, είναι εξωπραγματικό! Για να αλλάξει αυτό κ. Πρωθυπουργέ, πρέπει να αλλάξει ξανά αυτό το υποκατάστατο Συντάγματος, το Ευρωσύνταγμα και να περιέχει αυτήν τη πολιτική του 3%. Αν αλλάξει, εάν ψηφιστεί από όλους τους λαούς ή τα κοινοβούλια, τότε μπορεί μετά ως νόρμα να έρθει να συζητηθεί εδώ η αλλαγή του Συντάγματος.
Είναι λάθος δρόμος. Δεν μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα! Και ας πούμε ότι δέχεται η κυβέρνηση: Πρέπει να γίνουν αυτές οι εκλογές, οι επόμενες εκλογές του 2013, να πούμε ότι θα είναι «Αναθεωρητική» η Βουλή, και η μεθεπόμενη «Συντακτική». Δηλαδή, με την ταχύτερη διαδικασία, δεν μπορούμε εμείς να εναρμονιστούμε βάσει του δικού μας Συντάγματος, πριν το 2018. Τότε, όμως, δεν ξέρουμε εάν θα χρειαζόμαστε, πόσο και τι θα χρειαζόμαστε και αν θα υπάρχει ακόμα Ε.Ε. Επομένως, λοιπόν, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί κι εδώ χρειάζεται ένα "ΟΧΙ"».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ":
«Είπαμε Ευρώπη των ίσων δυνατοτήτων. Εκεί ενταχθήκαμε. Σε μία Ευρώπη που "μικρά" και "μεγάλα" κράτη θα έχουν τον ίδιο λόγο. Ενταχθήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι στην "Γερμανική Ένωση"! Γιατί αυτή είναι η μετεξέλιξη. Mιλάμε για Γερμανική Ένωση! Κανείς εδώ, σ΄ αυτή την Αίθουσα - πλην ελαχίστων - δεν θα ήθελαν πιστεύω να ενταχθούν στην Γερμανική Ένωση.
Τώρα, γιατί και κατά πόσο ο Σαρκοζί έγινε "κατοικίδιο" της κας Μέρκελ, αυτό είναι από την πολιτική κάποιων άλλων, οι οποίοι δεν ενίσχυσαν την προσπάθειά του να «βγάλει το κεφάλι έξω» ο κ. Σαρκοζί, οποίος διαπίστωσε την αδυναμία να παίξει τον άλλο ρόλο και τον άλλο πόλο μέσα στην Ευρώπη και πήγε και ενετάχθη στην αυλή της κα Μέρκελ, με ό, τι συνεπάγεται αυτό σήμερα για τις μικρές χώρες».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΛΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ:
«Για το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε κάποια πράγματα τα οποία θέσατε: Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει μία λογική σ΄ αυτά τα οποία αναφέρατε. Aλλά διαφωνούμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Πού διαφωνούμε: διαφωνούμε ότι οι γιατροί της χώρας έχουν να πληρωθούν από κυβερνήσεως Καραμανλή, από τότε. Υπάρχει γιατρός που δεν έχει πληρωθεί 18 μήνες. Το ξέρετε αυτό; Σας το έχει πει ο αρμόδιος υπουργός; Δεν πρέπει να πληρωθεί ο γιατρός; 18 μήνες δεν έχει πληρωθεί από το Δημόσιο. Και πάει στις τράπεζες και ζητάει λεφτά δανεικά, λες και είναι επαίτης ο γιατρός. Διαφωνούμε στο ότι ο Έλληνας ασθενής πληρώνει το φάρμακο τρεις φορές πάνω απ΄ ό, τι κοστίζει στην Κύπρο! Εκεί διαφωνούμε. Εκεί θέλουμε λύσεις.
Ξέρετε τι λείπει από την κυβέρνησής σας; Δεν λείπει η διάθεση ή η καλή πρόθεση, λείπει ο κοινός νους! Λύσεις σε προβλήματα τα οποία, πράγματι, είναι μέγγενη για τον ελληνικό λαό».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ:
«Κλείνω, και επειδή ξεκινήσαμε από εθνικά θέματα, θέλω να μου πείτε εάν έχετε ενημερωθεί για το ότι οι εξελίξεις στη Χάγη, σε σχέση με τον κ. Γκρουέφσκι, δεν πηγαίνουν και τόσο καλά, και αν έχετε σκοπό κάποιας ατύπου παρέμβασης. Ειδάλλως, η εξέλιξη δεν θα είναι απλώς κακή, θα είναι εξαιρετικά κακή. Και αυτό θα είναι κάτι που θα σημαδεύσει εντόνως και για πολύ, το μείζον αυτό θέμα».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ