Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

24.2.11

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2011
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στη σημερινή παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του νομοσχεδίου με θέμα την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, τόνισε τα εξής:





ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟ 2.610 ΕΤΩΝ:

«κ. υπουργέ, θα σας διηγηθώ μία πραγματική ιστορία, που συνέβη πριν από 2.610 χρόνια. Ο τύραννος της Κορίνθου, ο Περίανδρος, σοφότατος άνδρας, είχε ορίσει ένα δήμιο εκτέλεσης ποινών στο δρόμο για τους κατοίκους, ο οποίος ό, τι και να έκαναν αυτοί, τους έριχνε από 50 μαστιγώματα. Πήγαν, λοιπόν, κάποια στιγμή οι κάτοικοι στον Περίανδρο και του λένε “Δεν πάει άλλο”! Καλεί τότε ο Περίανδρος το δήμιο, του λέει να γδυθεί, διατάσσει το βοηθό του να τον μαστιγώσει 50 φορές και του λέει: “Τώρα που ξέρεις πόσο πονάει θα ξέρεις και τι ποινή να επιβάλεις”. Από την επόμενη ημέρα, τα 50 μαστιγώματα έγιναν 1 τη φορά..

κ. υπουργέ, μάλλον, πρέπει να σας πάμε στον Περίανδρο! Σας τα έφερε έτσι η ζωή που δε χρειάστηκε φαίνεται ποτέ να πληρώσετε ΦΠΑ, εγώ όμως που έχω πληρώσει αναρίθμητες φορές, πολλά λεφτά, ξέρω τι μάχη έδινα κάθε μήνα για να τα βρω. Γονάτιζα στην τράπεζα και παρακαλούσα να μου δώσουν..»



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ:

«Και είχες να κάνεις και με εφοριακούς που δεν ήταν πιστοί στον όρκο τους και ζητούσαν να τους πληρώσεις απλά για να είναι “ελαφρώς βάρβαροι”! Και τώρα εσείς δίνετε με αυτό το νομοσχέδιο υπερεξουσίες στους εφοριακούς -ορισμένοι εκ των οποίων είναι διεφθαρμένοι- και δικαίωμα να αυξήσουν το “πλαφόν” τους! Είναι σαν να λέτε στον κάθε επιχειρηματία “Πρόσεξε μην τύχει και μπει μέσα στο μαγαζί σου η εφορία, γιατί έκλεισες!”»



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

«Εάν το ζητούμενο αυτού του νομοσχεδίου είναι να καλυφθεί μία ταμειακή ανάγκη του Δημοσίου, είναι αντιληπτό. Όμως αυτό έχει ημερομηνία λήξης.

Η μεγαλύτερη ανάγκη είναι αυτή της ανάπτυξης. Εάν δε δώσετε εσωτερική ορμή προς τα εμπρός στην οικονομία, ποια επιμήκυνση, ποια μείωση επιτοκίων και ποια “κουρέματα” θα μας σώσουν;

Πείτε μου, κ. υπουργέ, ποια επιχείρηση θεωρείτε σήμερα ότι έχει ταμείο; Έχουμε έλλειμμα ταμείου, ακόμα και στις τράπεζες.. Εσείς λέτε, εάν σου επιβάλουν 2 εκατ. ευρώ πρόστιμο, το 1 πρέπει να το έχεις στο ταμείο σου, να το δώσεις μπροστά, για να πας στο δικαστήριο.

Εάν είστε υποστηρικτές των κατασκευαστών λουκέτων, τους κάνετε μεγάλη χάρη! Όμως, δεν είστε, κ. υπουργέ, είστε εσείς που πρέπει να μας βγάλετε από την ύφεση. Αλλάξτε το και να ξέρετε ότι έτσι δεν ηττάσθε, αλλά βγαίνετε νικητές έναντι αυτών που σας τα εισηγήθηκαν όλα αυτά και δεν έχουν ποτέ στη ζωή τους δει βιβλίο εσόδων εξόδων!»



ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ:

1. Μειώστε το ποσοστό από το επιβαλλόμενο πρόστιμο που πρέπει να καταβληθεί για να πας στο δικαστήριο, από το 50% στο 1/3 αυτού.

2. Δεχτείτε, λόγω έλλειψης ρευστού, να καταβάλει ο παραβάτης αυτά τα χρήματα σε ισόποση εγγυητική επιταγή, προκειμένου να παραπεμφθεί η υπόθεσή του στη Δικαιοσύνη. Έτσι, θα μπορέσει να βάλει π.χ. μια υποθήκη και να εξασφαλίσει την εγγυητική επιταγή. Ειδάλλως, με τα μετρητά, θα τον στείλετε στον τοκογλύφο.

3. ΦΠΑ: Με την κοπή του τιμολογίου, ο πελάτης να δίδει εξαρχής μία τραπεζική επιταγή προς το Δημόσιο, με το ποσό του ΦΠΑ που αντιστοιχεί. Έτσι, θα εισπράττετε και το ΦΠΑ στην ώρα του και θα αποφύγετε να κλείσετε κόσμο φυλακή.

Η διαφορά μας στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό είναι ότι ασκούμε αντιπολίτευση δέσμης ιδεών και προτάσεων!».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ