Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

5.9.10

Αύριο συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Οι εργασίες της ΙΕ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων κορυφώνονται αύριο Δευτέρα, με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 10.00 το πρωί.
Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα των εργασιών συνεδρίασαν οι Επιτροπές που αντιστοιχούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.



Στο πλαίσιο των παρεμβάσεών τους στις διάφορες επιτροπές, οι έφηβοι βουλευτές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και την Ομογένεια, εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για διάφορα θέματα και προχώρησαν σε προτάσεις με στόχο την επίλυση σειράς ζητημάτων που αφορούν τη χώρα μας.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κυριάρχησε το θέμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των γνωστών συνεπειών που έχει στη χώρα μας. Οι έφηβοι βουλευτές εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η πολιτισμική συνείδηση των κρατών-μελών στους κόλπους της Ε.Ε. και αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη άσκησης μιας αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής σε όλη την Ευρώπη.
Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου ήταν ο τουρισμός και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξής του στη χώρα μας. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της ενεργειακής κρίσης και οι συνέπειές της στην Ελλάδα, καθώς και οι δυνατότητες αξιοποίησης των πλούσιων πηγών ενέργειας που διαθέτει η χώρα μας.
Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, οι έφηβοι βουλευτές μίλησαν για την έλλειψη αξιοκρατίας σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και τόνισαν ότι πρέπει να ενισχυθεί η συμμετοχή των νέων στα κοινά.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, που παρακολούθησε τις εργασίες των τριών Επιτροπών, τόνισε απευθυνόμενος στους έφηβους βουλευτές ότι οι επισημάνσεις και οι προτάσεις τους θα είναι χρήσιμες τόσο για τη Βουλή όσο και για την κυβέρνηση που πρέπει να τις αξιοποιήσει.
Τις συνεδριάσεις των Επιτροπών παρακολούθησαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Θανάσης Παπαϊωάννου και ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής κ. Ευάγγελος Χρυσός.
Στις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής των Εφήβων προήδρευσαν οι βουλευτές:
Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο κ. Γρηγόρης Νιώτης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και ο βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας.
Στην Επιτροπή Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου οι βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνος Καρτάλης και Γιώργος Κοντογιάννης.
Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο κ. Βύρων Πολύδωρας, Αντιπρόεδρος της Βουλής και ο βουλευτής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ