Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

30.8.10

Οι ερωτώντες βουλευτές Φώτης Κουβέλης Νίκος Τσούκαλης

Ερώτηση
Προς τους κ. κ. Υπουργούς
Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Σε νέα φάση το μεταναστευτικό πρόβλημα της Πάτρας»



Νέα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά έχει προσλάβει το μεταναστευτικό ζήτημα της Πάτρας. Η κατεδάφιση του καταυλισμού της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, δίχως την πρόνοια εναλλακτικών λύσεων, αλλά και η παντελής απουσία δομών διαχείρισης, έχει διαχύσει το πρόβλημα-όπως είχαμε εγκαίρως προβλέψει- σε ολόκληρη την πόλη, έχει δε καταστήσει παντελώς αδύνατη την υλοποίηση οποιουδήποτε μέτρου πρόνοιας (σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, υγιεινή κλπ)

Ήδη ο αριθμός των μεταναστών-προσφύγων αυξάνεται ραγδαία, η δε πολυεθνική σύνθεσή του απαιτεί νέες μορφές διαχείρισης, οι οποίες όμως για να υλοποιηθούν είναι απαραίτητες οι γνωστές αναγκαίες υποδομές. Εν τω μεταξύ η κοινωνία της Πάτρας βιώνει πρωτόγνωρες εκδηλώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης, με εξαθλιωμένους ανθρώπους να ψάχνουν για τροφή στους κάδους των απορριμμάτων, να συμπλέκονται για εξασφάλιση ζωνών επιρροής και μια θέση στον ήλιο και τα κυκλώματα να αποθρασύνονται.

Στην κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις τόσο του Νομαρχιακού Συμβουλίου για δημιουργία χώρων φιλοξενίας, όσο και της Κίνησης για τα δικαιώματα των μεταναστών-προσφύγων και της Μητρόπολης για συστηματική σίτιση και περίθαλψή τους. Την εξέλιξη αυτή παρακολουθούν απαθείς και αδιάφοροι οι επίσημοι τοπικοί φορείς, επανέρχεται δε από πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, ως «ριζική» αντιμετώπιση του προβλήματος, η αναποτελεσματική τακτική της καταστολής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του ζητήματος;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ