Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

26.5.10

Ροντούλης στη Βουλή: «Προσπάθεια εγκαθίδρυσης ΠΑΣΟΚικού κράτους μέσω του Καλλικράτη»

«Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι μια ψηφίδα στο παζλ των κινήσεων που κάνει η Κυβέρνηση, προκειμένου να επανιδρύσει όχι το ελληνικό κράτος, αλλά το ΠΑ.ΣΟ.Κικό κράτος», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστέριος Ροντούλης, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση».



Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ροντούλης μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Μετά την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες αλλοδαπούς που θα στηρίξουν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης το ΠΑ.ΣΟ.Κ, ακολούθησε ο «Καλλικράτης» προκειμένου οι πραιτοριανοί αλλοδαποί να τύχουν και της ανάλογης πολιτικής εκμετάλλευσης από το κυβερνών κόμμα. Το ΠΑΣΟ.Κικό σχέδιο ολοκληρώνεται με ένα τρίτο νομοσχέδιο που έχει να κάνει με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και του χωρισμού των Βουλευτών στους Βουλευτές των μονοεδρικών και στους Βουλευτές των περιφερειακών εδρών. Εδώ βρίσκεται και το μυστικό της κομματικής κοπτοραπτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που κάνοντας μια απλή συρραφή δήμων δημιούργησε δήμους Φρανκεστάϊν κατά τη θέληση των βουλευτών του που το μοναδικό που σκέφτονται είναι οι μονοεδρικές που θα δημιουργηθούν στο μέλλον.
Σχετικά με τη μη αντιστοίχιση των πόρων με τις αρμοδιότητες, πρέπει να τονιστεί, ότι όταν μιλάμε για πόρους προς στην τοπική αυτοδιοίκηση ουσιαστικά μιλάμε για φορολογική αποκέντρωση. Φορολογική αποκέντρωση, όμως, δεν σημαίνει, η κεντρική διοίκηση να κρατά τους φόρους και να τους κατανέμει ή να τους παρακρατά, όπως ήταν μέχρι τώρα η πρακτική. Σημαίνει, ότι θα ακολουθηθεί η αντίστροφη πορεία. Δηλαδή, οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ θα εισπράττουν τη φορολογία που επιβάλει βεβαίως το κράτος, χωρίς περαιτέρω ενίσχυση των φορολογικών βαρών για το δημότη και στη συνέχεια οι Δήμοι θα αποδίδουν προς το κράτος το οφειλόμενο ποσό αφού όμως πρώτα κρατήσουν το ποσό που τους αναλογεί. Έτσι, θα σταματήσει το φαινόμενο των παρακρατηθέντων πόρων, που υποδουλώνει στη βούληση του κεντρικού κράτους την τοπική αυτοδιοίκηση και την κάνει αναποτελεσματική.
Αυτό που κάνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «αγαπημένο θεσμό του πολίτη» είναι εγγύτητα της εξουσίας. Με αυτούς τους δήμους μαμούθ που δημιουργούνται, πού είναι το στοιχείο της εγγύτητας; Πού είναι το στοιχείο της τοπικότητας; Πού είναι το στοιχείο που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίπλα στον δημότη; Άρα, λοιπόν, η Κυβέρνηση διαπράττει ένα μεγάλο έγκλημα. Απομακρύνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το δημότη, διότι χτυπάει καίρια την τοπικότητά της.
Επίσης, με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα δημιουργηθούν στην ελληνική ύπαιθρο χώρα μικρές Αθήνες. Δηλαδή προϊόντος του χρόνου οι έδρες των συνενούμενων δήμων θα ενισχυθούν, ο πληθυσμός της υπαίθρου χώρας σταδιακά θα αρχίσει να αστικοποιείται. Το αποτέλεσμα θα είναι να ερημώσουν τα μικρά χωριά της ελληνικής υπαίθρου. Και αυτό το πράγμα θα χτυπήσει τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας.
Ένας γάμος με συνοικέσιο, μπορεί και να επιτύχει δεδομένων κάποιων συνθηκών. Γάμος με το στανιό όμως, άνωθεν επιβεβλημένος, δεν πετυχαίνει ποτέ. Δεν πετυχαίνει σε άτομα. Δεν θα επιτύχει, με μαθηματική ακρίβεια ούτε όσον αφορά ευρύτερες συλλογικότητες, όπως είναι οι ΟΤΑ.
Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη διάταξη του υφισταμένου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που προβλέπει τοπικά δημοψηφίσματα. Θα έπρεπε δηλαδή η Κυβέρνηση να κατεβάσει μία πρόταση σε κάθε νομό και να τη θέσει σε τοπικό δημοψήφισμα προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να συμμετάσχουν εκδηλώνοντας με δημοκρατικό τρόπο τη θέλησή τους.
Βεβαίως τον ελληνικό λαό άλλοτε τον επευφημείτε, όταν σας ψηφίζει και σας κάνει Κυβέρνηση και άλλοτε τον θεωρείτε ανώριμο. Καλά κάνετε, αλλά την απάντηση θα την πάρετε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές από αυτόν τον ελληνικό λαό που εσείς θεωρείτε ανώριμο, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα καταλαβαίνει και όταν έρθει η ώρα θα σας δικάσει για την πολιτική σας ασυνέπεια».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ