Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

26.5.10

Εγώ το μόνο που κάνω είναι να διαβάζω τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Έθνος». Αν για εσάς περιποιεί τιμή εμείς δεν τον θέλουμε γιατί ξέρουμε τη δράση του! Μακράν η διάθεση λάσπης από εμάς!

Κύρια σημεία της σημερινής παρέμβασης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου Nόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: « Πρόγραμμα Καλλικράτης».




ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ:

«Γιατί τώρα; Ενώ βουλιάζουμε, ναυαγούμε, εσείς ψάχνετε για αντηλιακό! Η πρωταρχική μέριμνα θα έπρεπε να είναι το πώς θα βγούμε από την κρίση! Και ενώ ο «Καποδίστριας» του Αλέκου Παπαδόπουλου μετράει μόλις 12 έτη, εσείς φέρνετε τον Καλλικράτη! Γιατί; Δεν μπορούσατε να περιμένετε 2-3 χρόνια, ώστε να συζητηθεί και να μελετηθεί καλύτερα το σχέδιο; Ένας είναι ο λόγος: να “αρπάξετε” τις εκλογές, στήνοντας “προκάτ” κάλπες.
Αρχικά, και ενώ είχε ξεσπάσει η θύελλα στο μέτωπο της οικονομίας, εσείς φέρατε το νόμο για την παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες! Έτσι φτιάξατε μια δεξαμενή “ψηφοφόρων-μισθοφόρων”. Αμέσως μετά, φέρνετε τον Καλλικράτη και σχεδιάζετε περιφέρειες στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα, όχι όλου του ΠΑΣΟΚ. Παίρνοντας 13 μίνι πρωθυπουργούς, δημιουργείτε μία «μηχανή» εξασφάλισης της εξουσίας.
Ενδιαφέρεστε μόνο για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και όχι για την επόμενη ημέρα της Δημοκρατίας.
Λειτουργείτε όχι με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αλλά με το κατά πως εξυπηρετείται το ΠΑΣΟΚ.
Θα μπορούσα κι εγώ να αναφερθώ σε αντιδράσεις για το χωροταξικό σχεδιασμό από τον Έβρο έως την Κρήτη, ξεκινώντας και από την πατρίδα μου την Αρκαδία. Να αναφερθώ για παράδειγμα στις περιπτώσεις Αρναίας, Ιερισσού. Όμως, σημασία τώρα έχει ότι η Ελλάδα χάνεται κι εμείς ασχολούμαστε με τα επουσιώδη».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. :

Εμείς είπαμε το «ναι» (στο Μηχανισμό Στήριξης) διότι, πάνω απ’ όλα, βάλαμε το καλό της πατρίδας. Για να μη χρεοκοπήσουμε. Αυτό το «ναι» όμως συνεπάγεται τη δική σας υποχρέωση να δώσετε κάποια θετικά δείγματα γραφής. Ο Καλλικράτης συνιστά αυτά τα δείγματα γραφής; Εμείς είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και σοβαροί αυτούς τους μήνες της διακυβέρνησής σας. Όμως δεν θα ανεχτούμε να επιβάλλετε καθεστωτική αντίληψη στον τόπο.








ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.:

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά! Ποια είναι η πρότασή σας; Παίρνετε δικές μας προτάσεις και τις παραποιείτε –ίσως από έλλειψη εμπειρίας, ενδεχομένως από δογματισμό!
Κάνετε τώρα αυτό που εμείς λέγαμε για μείωση των τελών ελλιμενισμού στο αεροδρόμιο.
Πήρατε την πρότασή μας για τους ημιυπαίθριους και τη χαλάσατε. Έχουμε ελάχιστες αιτήσεις πολιτών σε σχέση με αυτούς.
Δεν δεχθήκατε την πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση (προσωπικοτήτων) και συνεχίζετε να προσπαθείτε με μία αναιμική κυβέρνηση που πλήττεται από αποπομπές, εξεταστικές κτλ.
Τα φώτα της δημοσιότητας είναι ακόμη στη ΝΔ, αλλά θα έρθουν και σε εσάς.
Όταν εμείς λέγαμε να μην φύγουν οι Κινέζοι από το λιμάνι, εσείς αντιδρούσατε. Τώρα οι κινέζοι φαντάζουν ως «όαση», αλλά πώς μπορούν πια να σας εμπιστευτούν;
Όποια προσπάθεια προσέγγισης έγινε με τους Ρώσους (με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης), εσείς την κλωτσάτε και στέλνετε τον Πούτιν στην αγκαλιά της Τουρκίας. Σας είπαμε: σταματήστε τη βίζα για τους Ρώσους. Έχουμε μόνο 40.000 επισκέπτες από τη Ρωσία, ενώ η Φινλανδία έχει υπερ-πολλαπλάσιους. Σταματήστε τη βίζα, έχουμε ανάγκη τα λεφτά από τον τουρισμό.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:

Φέρνετε ένα βάρβαρο ασφαλιστικό –πάλι θα βάλετε «χωροφύλακες» να μετράνε ποιοι από εσάς δεν θα το ψηφίσουν.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ:

Είναι διαφανής η διαδικασία που ακολουθείται στο Σκαραμαγκά; Είστε περήφανος που μπαινοβγαίνει και πάλι ο κ. Χάλακ στο Πεντάγωνο; Ο Χάλακ έχει γίνει «άτυπος σύμβουλος» του κ. Βενιζέλου. Όλοι ξέρουμε για τις προμήθειες και για το πώς βοήθησε ο κ. Χάλακ όταν ήταν να βοηθήσει…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στα τάρταρα! Δεν πείθετε κανέναν και για τίποτα! Ενώ πρόσφατα δανειστήκαμε από το Μηχανισμό Στήριξης, τα spreads παραμένουν άνω των 500 μονάδων! Οι καλές δημόσιες σχέσεις του Πρωθυπουργού δεν αρκούν! Δεν έχουμε παρά μόνο λίγες μέρες που σωθήκαμε και διαβάζω ότι η κυβέρνηση ψάχνει πάλι για λεφτά! Δεν έχετε κανένα σχέδιο, καμία γραμμή. Ούτε για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ούτε για την εξωτερική πολιτική! Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για «νησάκια». Αυτά τα νησάκια όμως, είναι για εμάς τα μεγάλα, σταθερά «αεροπλανοφόρα μας»


ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ:

Αυτή σας πρόσφερε την εξουσία, δεν την κερδίσατε εσείς! Η ΝΔ εξακολουθεί να αφαιρεί αντί να προσθέτει, να διαιρεί αντί να πολλαπλασιάζει



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Ραγκούση, ο οποίος έκανε λόγο για αποδείξεις, ώστε να μην θεωρηθούν «λάσπη» κάποια πράγματα, είπε:

(Για τον κ. Χάλακ):
Εγώ το μόνο που κάνω είναι να διαβάζω τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Έθνος». Αν για εσάς περιποιεί τιμή εμείς δεν τον θέλουμε γιατί ξέρουμε τη δράση του! Μακράν η διάθεση λάσπης από εμάς!

(Για τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ):
Κύριε υπουργέ, ο κόσμος δεν σας ψήφισε για την εξαγγελία του Καλλικράτη. Ο κόσμος σας ψήφισε γιατί τον κοροϊδέψατε και του είπατε ότι «λεφτά υπάρχουν!» Όμως ο κόσμος δεν τα είδε αυτά τα λεφτά. Αντιθέτως είδε το μισθό του να μειώνεται..

(Για τη συνολική πολιτική του ΠΑΣΟΚ):
Τώρα είστε πιο νεοφιλελεύθεροι και από τη Θάτσερ! Παλαιότερα ακολουθούσατε πολιτική «σοβιέτ». Διαλέξτε, επιτέλους, μία πολιτική για να δούμε πώς θα βγάλουμε την έρμη τη χώρα από τη δίνη!
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ