Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

22.4.10

Ερωτάστε κα Υπουργέ Αν προτίθεστε να ικανοποιήσετε το αίτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να δοθεί το υπόλοιπο ποσό 500 εκατ. ευρώ της δράσης για την ενίσχυση τους και την έξοδο τους από τη βαθιά κρίση στην οποία βρίσκονται;»

Άμεση ανάγκη που υπάρχει για να δοθούν τα 500 εκατ. Ευρώ του ΕΣΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά με την άμεση ανάγκη που υπάρχει για να δοθούν τα 500 εκατ. Ευρώ του ΕΣΠΑ που περικόπτονται από την πρώτη δράση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων:



«Κυρία Υπουργέ,

Είναι γνωστή η κατάσταση και το αδιέξοδο που δημιούργησε στην πραγματική οικονομία η κυβέρνηση της Ν.Δ. Με τις πολιτικές που ακολούθησε, η παραγωγική βάση της χώρας οδηγήθηκε σε απαξίωση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο και η αγορά σε πλήρη ασφυξία.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής με τη διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά μπορεί να συμβάλλει εκτός των άλλων η αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα η 1η Δράση ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης- Τουρισμού- Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Π.Ε.Π του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Η απόφαση της Κυβέρνησης για τη μείωση κατά 50% του προϋπολογισμού από 1,05 δις ευρώ σε 500 εκατ. Ευρώ, έχει προκαλέσει εύλογα τις διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων και τις ανησυχίες αυτών που ήδη κατέθεσαν προτάσεις.
Ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ κ. Ασημακόπουλος με δηλώσεις του στον κυριακάτικο Τύπο, τονίζει την αναγκαιότητα πλέον της χορήγησης και των υπόλοιπων 500 εκατομμυρίων ευρώ, αφού είναι το μόνο μέτρο που διαθέτει η κυβέρνηση για να βγουν οι επιχειρήσεις από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα.
Επειδή, για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη στήριξη των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων απαιτείται η τόνωση της πραγματικής οικονομίας με ουσιαστικά μέτρα και με άμεση οικονομική στήριξη τους από την κυβέρνηση

Ερωτάστε κα Υπουργέ

Αν προτίθεστε να ικανοποιήσετε το αίτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να δοθεί το υπόλοιπο ποσό 500 εκατ. ευρώ της δράσης για την ενίσχυση τους και την έξοδο τους από τη βαθιά κρίση στην οποία βρίσκονται;»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ