Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

3.3.10

ΕΚΑΣ, Εφάπαξ και Επαγγελματίες μικρών χωριών «φέρνει» στη Βουλή ο Ροντούλης.

Στην ιστορία τριών φίλων του, οπαδών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός
Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης φέρνοντας στη Βουλή τρία σημαντικά ζητήματα, την διεύρυνση των κλιμακίων του ΕΚΑΣ που δεν έχει γίνει ακόμη, την υπερβολική καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους και την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων.




Στην ομιλία του ο κ. Ροντούλης μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Φίλος πρώτος, ονόματι Μαλικόπουλος από τη Λάρισα, ακραιφνής ΠΑΣΟΚος, επάγγελμα ταξιτζής, διαμορφωτής της κοινής γνώμης υπέρ του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ο οποίος με λαϊκή θυμοσοφία είπε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου μας είχε δώσει ελπίδα και προσδοκία, ο υιός Παπανδρέου μας ποτίζει φαρμάκι!». Αυτός ο κ. Μαλικόπουλος είναι ένας εκ των 20.000 ανθρώπων, που περιμένει να πάρει το ΕΚΑΣ. Είναι ένας από τους νέους 20.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ, το οποίο σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα εδίδετο στα τέλη Φεβρουαρίου ως 1η Μαρτίου.
Φίλος δεύτερος, δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος πήρε τη σύνταξή του εδώ και δύο ημέρες και περιμένει ακόμα το εφάπαξ από το Ταμείο Προνοίας. Δέκα έξι χιλιάδες τώρα και είκοσι χιλιάδες μέχρι το τέλος του 2010 είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που περιμένουν το εφάπαξ. Μεγαλοδικηγόροι των Αθηνών που ασχολούνται με τα ασφαλιστικά ζητήματα τρίβουν τα χέρια τους, γιατί τώρα αυτοί οι συνταξιούχοι οι οποίοι περιμένουν το εφάπαξ, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας εντόκως τις οφειλές που τους οφείλονται από το ταμείο μαζί με αποζημιώσεις. Τα λεφτά αυτά είναι λεφτά του δημοσίων υπαλλήλων που τους τα χρωστάει το ελληνικό δημόσιο. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα χαρτί στα χέρια τους, που να αναφέρει το ποσό και τον χρόνο της καταβολή του εφάπαξ, για να κάνουν τον οικογενειακό και οικονομικό τους προγραμματισμό.
Φίλος τρίτος, πωλητής σε λαϊκές αγορές. Έχει έδρα σε ένα μικρό χωριό της επαρχίας Λαρίσης πληθυσμού 1.800 κατοίκων. Σύμφωνα με εγκύκλιο: Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται, σε χωριά κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων φεύγουν από τον ΟΓΑ και πηγαίνουν στον ΟΑΕΕ με τριπλάσιες εισφορές. Αυτή είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ έναντι του αγροτικού χώρου; Έτσι θα επανακτήσετε την εμπιστοσύνη του αγροτικού κόσμου; Αυτή είναι η ανάπτυξη που επαγγέλλεσθε για τον αγροτικό χώρο; Αυτό πρέπει να σταματήσει. Χτυπάει τα μικρά χωριά».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ