Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.3.10

"Σαράντα χρόνια διαβάζω βιογραφικά.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ





"Σαράντα χρόνια διαβάζω βιογραφικά.

Και αν και τα δικά σας φαίνονται καλά ωστόσο "κοντέρ" στην αγορά δεν έχετε.

Η Ελλάδα μοιάζει με μια εταιρεία με μεγάλα προβλήματα.

Και σε κάθε εταιρεία αν υπάρχει δουλειά, αν υπάρχει ταμείο, υπάρχει και λύση. Όλα όσα λέμε εδώ, όσα ταξίδια και να γίνονται-χρήσιμα ομολογουμένως- δεν θα υπάρχει λύση αν δεν υπάρχει δουλειά.

Προς αυτή τη κατεύθυνση δεν βλέπω τίποτα". Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην τοποθέτησή του σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης της επερώτησης Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ σχετικά με τις διεθνείς οικονομικές πιέσεις στη χώρα μας και το πολιτικό έλλειμμα της Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ανέφερε:



ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ

Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί σήμερα πνίγουν την οικοδομή. Η οικοδομή πρέπει να μείνει έξω από το πόθεν έσχες γιατί δεν υπάρχει άλλη "βαριά βιομηχανία" στην Ελλάδα εκτός απ' αυτή.



ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Μετά από 35 χρόνια που είχαμε συνηθίσει να έχουμε τροφό την Ε.Ε τώρα είμαστε μόνοι μας. Είχαμε ένα είδος ραθυμίας απ' το '80 και μετά. Αλλά τώρα που πρέπει να ενεργοποιηθούμε δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προοπτικές.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για χρόνια η οικονομία ήταν συνειδητά συντροφιά με την παραοικονομία. Έχουμε χάσει εν γνώσει μας τεράστια φορολογητέα ύλη και τώρα που η παραοικονομία πρέπει να συνεισφέρει στο να βγούμε από η κρίση, τώρα και την ξορκίζουμε.



ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δεν υπάρχει καμία λογική στις υπερβολικές παραχωρήσεις προς την Γερμανία. Δώσαμε 1 δις, ότι προσδοκούμε να πάρουμε από τν αύξηση του ΦΠΑ ,χωρίς να έχουμε πάρει τίποτα πίσω. Δώσαμε ΟΤΕ, ναυπηγεία, εθνικές οδούς και αεροδρόμια. Θα είχε φθάσει άραγε η Ολυμπιακή εκεί που έφθασε αν δεν πλήρωνε 13 φορές πάνω ελλιμενισμό με το νέο αεροδρόμιο; Ό,τι μας έχει δώσει η Ευρώπη μας το έχει πάρει πίσω διπλά.



ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Τα spreads αυξήθηκαν από την φημολογία και τις συζητήσεις επί συζητήσεων, όχι από την προοπτική της τυχόν προσφυγής στο Δ.Ν.Τ. Η ηττοπάθεια δεν ωφελεί. Χάσαμε από την άνοδο του ευρώ γιατί άλλο η ισοτιμία όταν μπήκαμε στη ΟΝΕ και άλλο η ισοτιμία σήμερα. Δεν ήταν προετοιμασμένη η οικονομία μας για μια τόσο μεγάλη άνοδο. Την Ελλάδα δεν τη συμφέρει το ακριβό Ευρώ γιατί τα προϊόντα μας δεν είναι ανταγωιστικά.



ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Εμείς θέλουμε να τα αντιμετωπίζουμε όλα με μέτρο και να ακολουθούμε μια λογική επεξεργασία, αλλά έχουμε ένα αίτημα: Πρέπει να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις. Αν δεν κάνουμε "ταμείο" θα πτωχεύσουμε.



ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Φέτος δεν έχουμε εκλογές και τα κόμματα έχουν πολύ λιγότερα έξοδα. Γιατί λοιπόν να μην μειωθεί η κρατική χορηγία κατά 50% σαν μια συμβολική κίνηση προς τον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό; Προτείνουμε επίσης να διενεργηθεί μια συνάντηση με όλους του πολιτικούς αρχηγούς και τους 3 πρώην πρωθυπουργούς όπου θα κατατεθεί η εμπειρία τους και θα υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για να βγούμε από τη κρίση.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ