Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

19.3.10

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Κ. Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ



Γ. Καρατζαφέρης: «Σε αυτήν την έλλειψη ανταγωνιστικότητας που βρισκόμαστε, στο μέλλον θα χρειαζόμαστε φθηνότερη ενέργεια για να μπορέσουν τα προϊόντα μας να έχουν μια καλύτερη τύχη στις παγκόσμιες αγορές. Και βεβαίως, ναι μεν έχουμε τα καύσιμα τα οποία έχουμε, αλλά είναι ακριβή η ενέργεια και, από την άλλη είμαστε μονίμως κατηγορούμενοι γιατί δε συμφωνούμε με τους όρους του Κιότο, είμαστε η πλέον ρυπογόνος, από πλευράς ενέργειας, χώρα της Ευρώπης.
Η ερώτηση έχει επίσης να κάνει με το να ανοίξουμε ένα διάλογο για να αποβάλλουμε κάποιες βιωματικές εμπειρίες από το Τσερνομπίλ.. Ήδη στην Ευρώπη, σε κάποιες μετρήσεις που γίνονται, για πρώτη φορά οι ερωτώμενοι που έχουν θετική άποψη για την πυρηνική ενέργεια είναι περισσότεροι από αυτούς που έχουν αρνητική.
Βέβαια, η γειτονιά μας είναι «πυρηνική». Η Τουρκία, όπως κι εσείς είπατε, έχει συμφωνήσει με τη Ρωσία αλλά και με τη Νότιο Κορέα, πράγμα που σημαίνει ότι στα ανατολικά μας θα έχουμε μεγάλα πυρηνικά εργοστάσια που δεν ξέρουμε αν θα μείνουν μόνο στην παραγωγή ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς ή θα μπει πειρασμός άλλος, όπως ανατολικότερα στο Ιράν, με ό, τι συνεπάγεται αυτό.
Η FΥROM ετοιμάζει δύο πυρηνικά εργοστάσια. Η Ρουμανία, η Τσεχία, η Σλοβενία, η Ουγγαρία, λειτουργούν ήδη πυρηνικά εργοστάσια. Όλες αυτές οι χώρες έχουν πυρηνική ενέργεια. Το θέμα είναι κατά πόσο εμείς μπορούμε να πείσουμε το λαό για το τι πρέπει να γίνει και εδώ.
Είμαστε μια σεισμογενής χώρα. Σεισμογενής όμως είναι και η Καλιφόρνια. Και ας μη συγκρίνουμε τους σοβιετικούς παλιούς αντιδραστήρες οι οποίοι δεν είχαν καμία άμυνα και συνέβη αυτό που συνέβη στο Τσερνομπίλ.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι σ΄ αυτή τη συγκυρία όπου έχουμε ένα Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος δείχνει μια διάθεση να μας βοηθήσει, αισθάνεται όμως δέσμιος των επιλογών της κ. Μέρκελ, μήπως θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα διάλογο, με μία χώρα που έχει ίσως τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη, σε αντιδραστήρες και να λειτουργήσει το πράγμα αντισταθμιστικά. Βάζω σκέψεις προς επεξεργασία και δεν είναι αναγκαίο, βέβαια, αύριο το πρωί η χώρα μας να αποφασίσει να γίνει μια χώρα πυρηνικής ενέργειας. Όμως για να μην τρέχουμε πάλι πίσω από τα γεγονότα, να δούμε ότι όλη η αγορά δίπλα μας εξυπηρετείται από πυρηνική ενέργεια, και εμείς θα μείνουμε ακόμα στο κάρβουνο. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Πάντα ακριβότερα προϊόντα που δεν θα μπορούν να πουληθούν έξω. Ήδη βλέπετε ότι είμαστε σε έναν αποκλεισμό, να μας εκβιάζει η κ. Μέρκελ με τον τρόπο που μας εκβιάζει, να μας απειλεί, δεν μας δίνει την οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ μας αναγκάζει να δώσουμε δισ. για άλλα δύο υποβρύχια που δεν είχαμε στο νου μας..
Αυτός είναι ο περίγυρος. Ένας περίγυρος αρκετά ασφυκτικός και εκβιαστικός εις βάρος της χώρας. Κάποια στιγμή σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να βάζουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα για το αύριο τα οποία θα μας έρθουν πολύ ταχύτερα απ΄ ό,τι υπολογίζουμε, όπως ταχύτερα μας ήρθε και η οικονομική κρίση.»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ