Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

12.5.10

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Αθήνα, 12 Μαΐου 2010
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 3213/2003, ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συντάχθηκε εν θερμώ, κάτω από ένα πλαίσιο που επέτρεψαν να δημιουργηθεί κάποιοι εξ ημών, με τη διαγωγή τους. Προκλήθηκε αναστάτωση στην κοινωνία που πολλαπλασιάστηκε από τα ΜΜΕ. Και τώρα, με αυτό το νομοσχέδιο, ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου κατά του πολιτικού κόσμου»

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία και άλλες διατάξεις», όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:



ΓΙΑ ΤΑ BLOGS

«Γιατί, αντιθέτως, δεν προστατεύετε τον πολιτικό κόσμο και τον κάθε πολίτη από χυδαίες επιθέσεις ανώνυμων bloggers; Τα blogs είναι χώροι έκφρασης, πρέπει να είναι ελεύθερα να γράφουν, αλλά επωνύμως! Πρέπει κάποιος να είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο, ό,τι δηλ. ισχύει για τις εφημερίδες. Ο πολιτικός κόσμος δέχεται βολές από ανώνυμους bloggers, που δεν μπορεί να τους βρει από την αρμόδια υπηρεσία, παρά μόνο εάν αφορά σε κακούργημα»



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

«Με αυτό το νομοθέτημα δίνουμε λόγο, στον ανώνυμο “ρουφιάνο”. Ο καθένας θα λέει ανώνυμα ό,τι θέλει. Ο τάδε πολιτικός έχει τρεις offshore. Με το που θα γίνει η καταγγελία, θα είναι όλες οι “ζωντανές” συνδέσεις έξω από το σπίτι του και, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που θα έχει διαταχθεί, σε κάποιους μήνες, ο πολιτικός θα έχει “κανιβαλιστεί”! Θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας!»



ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

«Στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται κι άλλες προβληματικές διατάξεις: Ας υποθέσουμε ότι κάποιος βρίσκεται σε διάσταση με τη γυναίκα του και δεν γνωρίζει ότι αυτή έχει π.χ. ανοίξει ένα νέο λογαριασμό. Αίφνης μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος και να πάει φυλακή γιατί δεν τον δήλωσε!»



ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙ OFF SHORE

«Η διάταξη για τις offshore θα εκπέσει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και θα γίνουμε ρεζίλι! Εφόσον η offshore δεν είναι παράνομη, γιατί θα είναι παράνομη η συμμετοχή; Να κληθεί να δηλώσει ο πολιτικός εάν κατέχει ή συμμετέχει σε offshore κι εάν αρνηθεί ή αποκρύψει κάτι, τότε να είναι υπόλογος!»

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

«Υπάρχει μια διάθεση για “αίμα στην αρένα!” Το θέμα μας απασχόλησε εντόνως και στο συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών. Να μη ζήσουμε όμως φαινόμενα τύπου «Μαρίας Αντουανέτας»!.. Το άρθρο 15 του Νομοσχεδίου είναι αμφιλεγόμενο. Όποιος μάρτυρας δίνει ένα όνομα υπουργού, του χαρίζεται ποινή. Είναι, μάλιστα, και “πονηρό” εν μέσω εξεταστικών!»



ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

«Ανοίξτε, επιτέλους, το θέμα των υποκλοπών και κάντε εξεταστική γι’ αυτό! Κάτι πρέπει να γίνει στην Κατεχάκη. Σε συνομιλία μου με Λονδίνο, “έπιασα” παρένθετο τηλέφωνο. Επαναλαμβάνω, παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του πολιτικού κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ακούγονται περίεργες αντηχήσεις… Το κατήγγειλα στον πρώην πρόεδρο της Βουλής, κ. Σιούφα, αλλά δεν έγινε κάτι..»



ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τι απέγινε η μηνυτήρια αναφορά που είχα καταθέσει τον περασμένο Φεβρουάριο με τα στοιχεία για την οικονομία;»



ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

«Είναι μερικά θέματα που δεν πρέπει να πάνε σε εξεταστική αλλά, απευθείας, σε προανακριτική! Η υπόθεση των ομολόγων να πάει απευθείας σε προανακριτική!»



Σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ενημέρωσε ότι αναζήτησε την πορεία της μηνυτήριας αναφοράς του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., με δική του πρωτοβουλία, για να διαπιστώσει ότι ουδείς, μέχρι εκείνη τη στιγμή (αρχές του μηνός), την είχε χρεωθεί(!!) ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε το εξής:

«Πρόκειται για αβλεψία ή για δόλο; Μήπως συνεχίζονται φαινόμενα της περιόδου Σανιδά; Μήπως η δικαιοσύνη ελέγχεται από «παράκεντρα»; Δεν μπορεί να κυβερνά ο οποιοσδήποτε αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών ή ο οποιοσδήποτε ανακριτής. Και νομίζω ότι είναι δική σας ευθύνη να επαναφέρετε τα πράγματα σε ευταξία».



ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

«Όσον αφορά στο θέμα που θίξατε: Εκείνοι οι οποίοι καταλήστεψαν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 τον δημόσιο πλούτο και έβγαλαν στην Ελβετία τα κεφάλαια του Έλληνα πολίτη, αυτοί έρχονται σήμερα ως τιμωροί και εισαγγελείς! Καλά θα κάνουν λοιπόν, όλοι αυτοί οι κεφαλαιοκράτες να προσέξουν πάρα πολύ, γιατί η επιείκεια με την οποία τους έχει συμπεριφερθεί ο πολιτικός κόσμος, νομίζω τους ενισχύει την αναίδεια και γίνονται πιο θρασείς απ’ ότι πρέπει. Ας προσέξουν. Οι πολιτικοί εδώ είμαστε ταγμένοι. Έχουμε ορκιστεί στο Σύνταγμα. Αυτοί έχουν ταχθεί να προστατέψουν το πορτοφόλι τους!»



Λαμβάνοντας το λόγο εκ νέου, μετά από ενδιάμεσες ανακοινώσεις του Προέδρου της Βουλής για τις περικοπές στη βουλευτική αποζημίωση και στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής, ο κ. Καρατζαφέρης είπε το εξής:





ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

«Θέλω να σχολιάσω την απόφαση του Κοινοβουλίου, ότι μειώνονται οι αμοιβές των βουλευτών περίπου από 6.500 σε 4.000 ευρώ. Να γίνει απολύτως κατανοητό στον κόσμο ότι γίνεται και εκ μέρους των βουλευτών μια σημαντικότατη θυσία πέρα από αυτή που γίνεται από τους πολίτες. Καλό θα ήταν, βέβαια, αυτό που αποφασίζουμε τώρα, κάτω από την πίεση της κρίσης, να το είχαμε αποφασίσει κατά τον προϋπολογισμό όταν το είχα εισηγηθεί το Δεκέμβριο».



ΓΙΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

«Ένα άλλο θέμα που θεωρώ εξέχον είναι να καλέσετε κάτω από τον θεσμικό σας ρόλο του ιδιοκτήτες καναλιών Πανελλήνιας εμβέλειας αλλά και την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων. Πιστεύω ότι άμα τους καλέσετε σε ένα γεύμα εργασίας θα μπορούν να εξαχθούν χρησιμότατα αποτελέσματα, γιατί παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό ότι δημιουργείται μια πρόσθετη πρόκληση από το ρόλο γραφίδων και μικροφώνων. Νομίζω ότι σ’ αυτό το πλαίσιο ευθύνης που καταδεικνύουν τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συμμετέχει και ο Τύπος. Μια συζήτηση δεν θα έβλαπτε.. Πρέπει να σας πω ότι το συζητήσαμε και στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Το είπα και στον πρωθυπουργό και δεν το απέκλεισε. Νομίζω ότι και εκείνοι έχουν και την διάθεση αλλά και την υποχρέωση να μπουν σε μια διαδικασία μιας ευρύτερης αλλά θα έλεγα και σοβαρότερης αντιμετωπίσεως των πραγμάτων που σήμερα κατακλύζουν και ταλανίζουν τον ελληνικό λαό»
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ