Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

23.3.10

Κύρια σημεία της ομιλίας (πρωτολογία) του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με θέμα «το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης»

Αθήνα, 22.3.2010
Κύρια σημεία της ομιλίας (πρωτολογία) του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με θέμα «το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Γ. Καρατζαφέρης (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

Για την πρωτοβουλία του ΛΑ.Ο.Σ. ενόψει της Συνόδου Κορυφής:

Η ευρωβουλευτής μας, κα Τζαβέλλα, έθεσε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, κ. Τρισέ, το θέμα στήριξης των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μια πιθανή περίπτωση προβλήματος στην ελληνική τραπεζική αγορά. Στην απάντησή του, ο κ. Τρισέ δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες, όπως με την Ιρλανδία, αλλά και όλες τις χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ. Είναι αυτονόητο αυτό!

Για τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ:

Εμείς αντιληφθήκαμε μόνοι μας την πραγματική διάσταση των πραγμάτων και δεν γυρίσαμε την «πλάτη» στην πατρίδα, την ώρα που εκείνη μας χρειαζόταν. Η Ν.Δ. έκανε τρείς μήνες να καταλάβει την ανάγκη για αυτολογοκρισία και συμπαράσταση, λόγω της σοβαρότητας των πραγμάτων. Ωφέλησε καθόλου την πατρίδα αυτή η στάση;

Για την απουσία προτάσεων από τη συζήτηση:

Αυτό που δεν άκουσα σήμερα είναι προτάσεις: Πού θα βρούμε τα 10 δις που χρειαζόμαστε σε λίγες ημέρες; Και με ποια επιτόκια θα τα βρούμε;

Για το ΔΝΤ:

Την τελευταία φορά που ήρθε το ΔΝΤ, μετά τον ατυχή πόλεμο του 1897, έφυγε οριστικά το 1970! Συνεπώς, κανείς δεν το θέλει -πλην όμως έρχεται μόνο του! Αναρωτιέμαι: από ποιο ύψος επιτοκίου δανεισμού και πάνω θα απευθυνθούμε στο ΔΝΤ; Όταν θα φτάσουμε να δανειζόμαστε με 8%, 10%; ..Η κατάσταση θυμίζει τον ασθενή, που όλοι στην οικογένεια ξέρουν ότι πάσχει από καρκίνο, αλλά προσποιούνται ότι έχει βρογχίτιδα!

Για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής:

Θα συναντήσετε ένα φοβισμένο Μπαρόζο που αντιμετωπίζει το εξής δίλημμα: Είτε θα επιλεγεί η αξιοπιστία της ΕΕ που κρίνεται από τη στήριξη της Ελλάδας, είτε θα αποδειχτεί ότι η ΕΕ είναι «υποχείριο» της Μέρκελ.

Για τις «δυο κυβερνήσεις»:

Όπως φαίνεται από γεγονότα, αλλά και «διαρροές», στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν δύο τάσεις. Η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει, ενωμένη, ένα πρόγραμμα τη στιγμή που στο εσωτερικό της «βράζει», θυμίζοντας τις τελευταίες μέρες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Για τη σχέση μας με την Τουρκία:

Χθες τα τουρκικά μαχητικά ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας. Είναι φανερό ότι η Άγκυρα επιδιώκει ένα «θερμό» επεισόδιο ως διέξοδο από την κρίση και τα προβλήματα στο εσωτερικό της. Η προσοχή μας πρέπει να είναι εξαιρετικά τεταμένη για να μη ζήσουμε ξανά περιστατικά σαν κι αυτό των Ιμίων.

Για τα Σκόπια:

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής θα συναντηθείτε με τον κ. Γκρουέφσκι; Αν ναι, ποια θα είναι η στάση σας απέναντι στις αμερικανικές πιέσεις; Η στάση του ΛΑ.Ο.Σ. είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη: καμία εκχώρηση της ονομασίας Μακεδονίας. Αν για την ιθαγένεια και τη ψήφο στους αλλοδαπούς καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια για να την αποτρέψουμε, για την ονομασία Μακεδονία, θα βγούμε στους δρόμους! Ρωτώ τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: Ποια είναι η «κόκκινη» και ποια η «γαλάζια» γραμμή της ΝΔ στο θέμα; Ισχύει ακόμη η θέση του στο θέμα, για την οποία έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Για την είσοδό μας στην ΟΝΕ:



Πριν από 15 χρόνια το όραμα της εισόδου στην ΟΝΕ συνδέθηκε με την προοπτική για ένα σταθερό νόμισμα, χωρίς υποτιμήσεις. Δεν μας είπε όμως τότε κανείς ότι η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου θα αλλάξει τόσο δραματικά. Μπήκαμε στην ΟΝΕ με το ευρώ να είναι 0,87 του δολαρίου και, τώρα, έχουμε φτάσει το ευρώ να είναι ίσο με 1,6 του δολαρίου. Το ακριβό ευρώ «ξελίγωσε» την Ελλάδα διότι τα προϊόντα μας δεν είναι ανταγωνιστικά. Η Γερμανία θα πουλήσει τη Mercedes όσο κι αν κοστίζει. Μακάρι η ισοτιμία να επιστρέψει στο 1:1 γιατί όσο φθηναίνει το ευρώ, τόσο «ακριβαίνουμε» εμείς. Θα αναζωογονηθεί, κατ’ αρχήν, ο τουρισμός μας..



Για τη στάση της Γερμανίας:



Απαιτούμε άλλη συμπεριφορά από τη Γερμανία διότι φταίει κι αυτή για τη σημε4ινή μας κατάσταση. Μας πήρε τα ναυπηγεία, το αεροδρόμιο με την «αποικιακή» σύμβαση της Hochtief, την κατασκευή και εκμετάλλευση δρόμων, τις τηλεπικοινωνίες, το προϊόν της καθημερινής αγοράς με το 60% των χρημάτων του λιανεμπορίου που κατευθύνεται στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες (Lidl, MEDIA MARKTκλπ). Ό,τι μας έδωσε, τα πήρε πίσω στο πολλαπλάσιο.



Για την «αλληλεγγύη» των Ευρωπαίων εταίρων μας:



Πού είναι η συνοχή και η κοινοτική αλληλεγγύη που επαγγέλλεται ακόμη και αυτό το «υποκατάστατο» του Ευρω-Συντάγματος; Διαλύθηκε με το πρώτο φύσημα του Βοριά!



Για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά:



Στα πλαίσια κάποιων «αντιπαροχών» που περιμέναμε από τη Μέρκελ δεχθήκαμε και την παραλαβή του υποβρυχίου που είχε πρόβλημα. Αναλάβαμε εμείς να το πουλήσουμε και φυσικά τώρα θα πούμε ότι φτιάχτηκε και είναι αξιόπλοο για να μπορέσει να βρεθεί αγοραστής. Μιλάμε για τα ίδιο υποβρύχιο που ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ‘φέρετρο’, για τα οποίο είχαμε πληρώσει εκατομμύρια χωρίς να παραλάβουμε τίποτα, να ‘ναι καλά ο Τζοχατζόπουλος. Ούτε βέβαια, είχαμε ζητήσει εγγυητικές επιστολές όταν ξεκίναγε το πρόγραμμα ναυπηγήσεων. Όμως ελέγξτε αν ο κ. Σάφα, ο πρόεδρος της Abu Dhabi Mar μπορεί να διανυκτερεύσει στην Ελλάδα, γιατί η Interpol τον κυνηγά οχτώ χρόνια.



Για τα Νοσοκομεία και τα φάρμακα:

Στα νοσοκομεία η κλοπή που γίνεται είναι μεγαλύτερη κι απ’ αυτή στη SIEMENS! Αν αποφασίσετε, τώρα, να αναθέσετε τη λειτουργία και τη διαχείριση των νοσοκομείων σε έναν μάνατζερ, θα σας το κάνει με το 50% του σημερινού κόστους. Τι να αναφέρουμε; Τα φορτηγά που φτάνουν και δεν ξεφορτώνουν ποτέ τα φάρμακα στο νοσοκομείο, αλλά αφήνουν μόνο το τιμολόγιο; Ή για τα φάρμακα που κοστίζουν 0,10 ευρώ και ο πολίτης τα πληρώνει 5 ευρώ για να βάζουν κάποιοι «τρίποντα»; Και, επιτέλους, ας ιδρύσουμε μια Ελληνική Βιομηχανία Φαρμάκων, έχουμε τους ανθρώπους.

Για τη φορολόγηση της Εκκλησίας:

Υποσχεθήκατε διάλογο με την Εκκλησία, αλλά δεν τον πράξατε. Γιατί αυτό το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» στην επαφή σας με την Εκκλησία; Θα επιστρέψουμε, δηλαδή, σε πρακτικές του 1987; Η Εκκλησία δεν είναι εχθρός, αλλά αρωγός του τόπου. Μην την καθιστάτε, λοιπόν, «καθολικώς διαμαρτυρόμενη»

Για το επιχειρείν:

Η Αριστερά δαιμονολογεί την επιχειρηματικότητα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το υγιές επιχειρείν δίνει δουλειά και ελπίδα. Στο κάτω κάτω ο Λαναράς έφυγε, αλλά οι εργαζόμενοι είναι που έμειναν χωρίς δουλειά.

Για τη φοροδιαφυγή:

Η πραγματικότητα είναι ότι, για πολλά χρόνια, η παραοικονομία στην Ελλάδα συμβάδισε με την οικονομία. Είναι τώρα ο καιρός, σε αυτές τις έκτακτες περιστάσεις, να χρησιμοποιηθεί το χρήμα της παραοικονομίας για την αναζωογόνηση της οικονομίας. Καταργήστε το «πόθεν έσχες» από την οικοδομή που είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης.

Για τη φορολόγηση της αποζημίωσης ύστερα από απόλυση:

Να γίνει μία διάκριση ανάλογα με το ύψος της αποζημίωσης διότι υπάρχουν και golden boys» που λαμβάνουν, ως αποζημίωση, εκατό χιλιάδες ευρώ και, μετά από μία εβδομάδα, δουλεύουν σε αντίπαλη εταιρεία
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ