Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

2.2.10

"To KKE είναι απέναντι στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ", δήλωσε η κ. Αλ.Παπαρήγα και απέρριψε την πρόταση για συναίνεση.

Απέναντι στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δήλωσε ότι είναι το κόμμα της, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή.



Η κ. Παπαρήγα, απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού για συναίνεση και στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τάχθηκε υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων, εμφανίστηκε έντονα επιφυλακτική σε ότι αφορά τις Εξεταστικές επιτροπές, ενώ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι δεν έχουν «αντιστασιακές περγαμηνές».

Ειδικότερα, η κ. Παπαρήγα, απαντώντας στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για διμερείς συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων ανέφερε: «Δεν είναι στην πρακτική μας να αρνούμαστε τέτοιες συναντήσεις, πολύ περισσότερο να αρνούμαστε να εκθέτουμε με διαφάνεια τις απόψεις μας. Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Δεν υπάρχει η παραμικρή συναίνεση για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στηρίζοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

«Για εμάς το κύρος της Ελλάδας», συνέχισε, «σχετίζεται με το αν εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Και εκχωρούνται. Από αυτή την άποψη δεν δίνουμε δεκάρα τι λένε οι διεφθαρμένοι ξένοι οίκοι για το κύρος της Ελλάδας».

Η κ. Παπαρήγα, υποστήριξε ότι «ναι, είναι υπαρκτό το πρόβλημα της διαφθοράς και της διαφάνειας» αλλά δεν δέχεται ότι η διαφθορά είναι η αιτία του προβλήματος, αλλά μέρος του.

Τα ελλείμματα και η ίδια η κρίση έχουν σχέση με τις αντιφάσεις της καπιταλιστικής πολιτικής αλλά εσάς σας συμφέρει η διαφθορά και η αδιαφάνεια να συσχετίζεται με την κρίση, σημείωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της υπογράμμισε:

«Δεν θα στηρίξουμε μέτρα που ανεβάζουν το κύρος της Ελλάδας απέναντι στην ΕΕ, γιατί τότε θα έχουμε συναινέσει στις αντιλαϊκές πολιτικές της. Θα αυξηθεί το όριο της συνταξιοδότησης, θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, θα μειωθούν οι μισθοί. Ή θα πρέπει να δεχθούμε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Εμείς αυτό το κύρος της Ελλάς το απορρίπτουμε. Οι αιτιάσεις αυτών των ξένων οίκων, είναι τιμή για εμάς».

Στη συνέχεια, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «δεν έχει «περγαμηνές αντιστασιακές» απέναντι στην ΕΕ και τους ξένους οίκους όπως «δεν είχε και η ΝΔ» και ότι δεν λέει τίποτα «για την εργατική αριστοκρατία».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίρνει αντιλαϊκά μέτρα, όπως είναι το Μητρώο αγροτών και με πρόσχημα τους λίγους μεγαλοεισοδηματίες του Κολωνακίου, που δηλώνουν αγρότες, οδηγεί σε θάνατο 300.000 φτωχούς αγρότες τους όποιους πετάει από την παραγωγή.

Έμφαση έδωσε και στο θέμα των Εξεταστικών Επιτροπών, εκφράζοντας τις έντονες επιφυλάξεις της καθώς όπως είπε, «όση διαφάνεια και να κάνετε, διαφάνεια σκοπών δεν θα υπάρχει, γιατί όλα υποτίθεται γίνονται για καλό σκοπό».

«Υπόθεση ρουτίνας έγιναν οι Εξεταστικές. Η κάθε κυβέρνηση που αναλαμβάνει κάνει εξεταστική αφού έχει εξασφαλίσει τους δικούς της», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Έξι εξεταστικές κάναμε και όλα αυτά για να ηθικοποιήσουμε το σύστημα. Ακόμα και αν πάει, αν πρέπει να πάει κάποιος πολιτικός φυλακή, σαν μανιτάρια θα ξαναβγαίνουν άλλοι».

«Το ξεκαθαρίζουμε χωρίς να θεωρήσουμε ότι έχουμε το μονοπώλιο της αντίστασης εμείς. Και μπλόκα και απεργίες στηρίζουμε. Παντού, όπου γίνονται μοχλός πίεσης για λύση προβλημάτων ακόμα και αν διαφωνούμε, πάμε και τα συζητάμε μαζί τους και στηρίζουμε τους αγώνες τους. Ακόμα και εκεί που διαφωνούμε ή τα θεωρούμε ανεπαρκή και συντεχνιακά. Όπου υπάρχει τρομοκρατία εργοδοτική, υπάρχει και ο ηρωϊσμός. Και αυτός δεν λοιδορείται», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Η δευτερολογία της Αλ.Παπαρήγα

Την πλήρη αντίθεση της στο διαχωρισμό των κατ' επάγγελμα αγροτών εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην δευτερολογία της, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης του αγώνα τους.

Ακόμα, υποστήριξε ότι υπάρχουν στα μπλόκα μεσαίοι και μεγάλοι αγρότες που πιστεύουν ότι θα επιβιώσουν παίρνοντας την ιδιοκτησία από τους μικρούς και πρόσθεσε ότι για το κόμμα της «το κριτήριο δεν πρέπει να είναι ηλικιακό, αλλά ιδιοκτησιακό».

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «κόμμα του πλούτου», ενώ χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνο ένας αρχηγός να εγκαλεί τον ένα ή τον άλλο γιατί δεν χρησιμοποιούν τη βία».
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ