Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

4.12.09

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε του ΛΑΟΣ, πράγματι την Κυριακή συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αποτρόπαια, πράγματι, δολοφονία ενός νέου από ένα όργανο της τάξης το οποίο προσέφυγε σε μια πράξη βίας που δεν ήταν εντός των καλώς εννοουμένων καθηκόντων του και προκάλεσε γενική αγανάκτηση, αποδοκιμασία στην Υπηρεσία του και την ομάδα των εργαζομένων στην οποία ανήκει, δηλαδή των υπαλλήλων που έχουν ως κύριο καθήκον τη φρούρηση της τάξης. Μας ελύπησε όλους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Βεβαίως υπήρξαν γεγονότα που ξέφυγαν από τον έλεγχο. Υπήρξε σοβαρή οικονομική ζημία για τους ανθρώπους που εργάζονται και έχουν τις επιχειρήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας. Υπήρξε, θα σας διαβεβαιώσω, γιατί και ο ίδιος το είχα διαπιστώσει εκείνες τις ημέρες στο εξωτερικό, ευρύτατη δυσφήμιση της χώρας, που κι αυτή είχε ισχυρές οικονομικές συνέπειες.

Οι ζημιές ήταν μεγάλες και μεγάλη είναι και η ευθύνη όσων εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ή αποπειράθηκαν να το εκμεταλλευθούν, άμεσα ή έμμεσα για ιδιοτελείς πολιτικούς λόγους. Η ουσία όμως ποια είναι; Η νεολαία αντέδρασε σε μια πρόκληση, που ήταν ισχυρή και εξέφρασε την επιθυμία της να αλλάξει ο τρόπος ζωής της, να αλλάξουν οι συνθήκες μέσα στις οποίες οι νέοι αυτοί μεγαλώνουν, να υπάρξουν προοπτικές. Προοπτικές απασχόλησης, προοπτικές εκπαίδευσης, προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό ήταν το γενικότερο κλίμα που οδήγησε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους. Αυτό από μερικούς απεκλήθη επανάσταση.

Εμείς θα πούμε ότι δεν είμαστε εναντίον του να έχουν οι νέοι επαναστατικά οράματα. Τα οράματα όμως αυτά στην εποχή μας πρέπει να μην είναι η ανατροπή του ισχύοντος και αποδεκτού από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας κοινωνικού και πολιτικού καθεστώτος. Πρέπει να είναι η κατάκτηση της επιστήμης στις νέες τεχνολογίες, η μεταρρύθμιση της παιδείας, η αλλαγή στις συνθήκες και τους όρους εργασίας. Πρέπει να είναι δηλαδή βαθύτατη, ουσιαστική, ριζική και ταχύρρυθμη κοινωνική μεταρρύθμιση.

Αυτή την κοινωνική μεταρρύθμιση έχει ως στόχο η Κυβέρνησή μας. Αυτή περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της και προσπαθεί να την υπηρετήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει και σ' αυτές τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες έχει ανάγκη και τη συνδρομή της νεολαίας, έχει ανάγκη και τη συναίνεση και τη συνεργασία και την εποικοδομητική κριτική όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε.





ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ





Κύριε Πρόεδρε είμαι βέβαιος ότι αντιμετωπίζετε και εσείς όπως τα υπεύθυνα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα γεγονότα που ενδεχόμενα μπορεί να σημειωθούν, με αποφασιστική δημοκρατική ευαισθησία που σημαίνει ότι ο καθένας που μπορεί και θέλει να εκδηλώσει τα φρονήματά του είναι ελεύθερος να το πράξει μέσα στα πλαίσια των νόμων και των διατάξεων του συντάγματος που καθορίζουν τα σχετικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Μπορώ να σας πω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην ανεχτεί τη βία και την παρανομία. Δεν θα επιτρέψουμε καταστροφές περιουσιών, δεν θα επιτρέψουμε την κατάλυση κάθε έννοιας νομιμότητας, δεν θα επιτρέψουμε την άσκηση βίας εναντίον άλλων πολιτών, που ενδεχομένως δεν επιθυμούν να συμπεριληφθούν στις προθέσεις του οποιουδήποτε.

Υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχει προετοιμασία, απέδειξαν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην επέτειο του Πολυτεχνείου ότι και ο εορτασμός μπορεί να γίνει, και να γίνει μάλιστα με τρόπο πρωτοφανώς θα έλεγα επιβλητικό, και ταυτόχρονα να περιοριστούν επεισόδια στο ελάχιστο δυνατόν κάτω από μια συνδυασμένη δράση των δυνάμεων της Αστυνομίας.

Δεν θα ανεχτούμε λοιπόν την ανομία, δεν θα ανεχτούμε βανδαλισμούς και καταστροφές, δεν θα ανεχτούμε επιθέσεις σε πολίτες και ιδιαίτερα δεν θα ανεχτούμε επιθέσεις με φονικά όπλα σε ένστολους φύλακες της δημοσίας τάξεως.

Και τέλος δεν θα ανεχτούμε καμιά παράνομη ενέργεια που νοθεύει και εκτρέπει το νόημα της ημέρας αυτής, που είναι η περισυλλογή, η υπεύθυνη αναζήτηση από το σύνολο της κοινωνίας μέσων και τρόπων για να βρουν διέξοδο οι προθέσεις και οι ανησυχίες της νεολαίας χωρίς βία, χωρίς πράξεις που οδηγούν σε τέτοιου είδους απώλειες, όπως είναι η απώλεια αυτού του παιδιού.

Θα τιμήσουμε τη μνήμη αυτού του παιδιού με τον πολιτισμό μας, με τη δημοκρατική μας ευαισθησία, με την ευσυνειδησία μας, με την υπευθυνότητά μας. Οι φωνές της ανευθυνότητας, οι φωνές της καπηλείας θα μείνουν στο περιθώριο, σας διαβεβαιώ γι’ αυτό.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ