Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε. * Καταγράφουμε την πολιτική ιστορία του Ελληνισμού

10.11.13

Τοποθέτηση του βουλευτή Τρικάλων Γιώργου Κυρίτση στην συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πρότασης Μομφής κατά της κυβέρνησης.



Τοποθέτηση του βουλευτή Τρικάλων Γιώργου Κυρίτση στην συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πρότασης Μομφής κατά της κυβέρνησης.





Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα ξεκινήσω με μια παρατήρηση. Ακούω τους υπουργούς και τους βουλευτές της κυβερνητικής πτέρυγας να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση επιδεινουμένη βελτιούται. Τους ακούω και απορώ. «Ζούμε στην ίδια χώρα;» διερωτώμαι. «Μήπως εγώ ζω σε άλλη χώρα;».
Και συνεχίζω. Είναι δυνατόν το πολιτικό προσωπικό που έφερε τη χώρα ως εδώ να προσπαθεί να μας πείσει ότι θα μας βγάλει από την κρίση; Ασφαλώς όχι. Γιατί δεν έχει αλλάξει νοοτροπία. Παραμένει στην ίδια λογική και ενεργεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτα σ’ αυτόν τον τόπο.
Θα αναφερθώ σε ορισμένα θέματα:
Ξεκινήσατε έρευνα για το ποιοι ευθύνονται που φτάσαμε ως εδώ;
Βάλατε χέρι σε όλους αυτούς που καταλήστεψαν το Δημόσιο;
Ελέγχθηκαν οι συμβάσεις του Δημοσίου για να φανεί πόσο κόστισαν τα έργα, ξεκινώντας από τα Ολυμπιακά;
Μπορείτε να μας πείτε κάτι για τις οφ σορ;
Μπορείτε να μας πείτε πόσους ελέγξατε απ’ όλες τις λίστες για το αφορολόγητο χρήμα;
Μπορείτε να μας πείτε έστω ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που οργανώσατε για τον πρωτογενή τομέα, φυτικό ή ζωικό; Για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων; Για την ενέργεια; Για το λαθρεμπόριο;
Σκανάρατε τα σύνορα; Τα λιμάνια;
Η επίσημη ανεργία βρίσκεται στο 27,6%. Στους νέους μέχρι 24 ετών, στο 55,1%. Τι κάνατε γι αυτό;
Να σας πω τι κάνατε. Κόψατε μισθούς, συντάξεις. Δημιουργήσατε 1,5 εκατομμύρια ανέργους. Στείλατε το λαό στα συσσίτια και τους σκουπιδοντενεκέδες. Δεν αφήσατε τίποτα όρθιο. Έτσι, χωρίς πρόγραμμα. Όμως με έναν τρόμο. Μην πειραχθούν οι ημέτεροι. Μην πειραχθούν οι φίλοι σας. Τους φίλους σας τους αφήσατε στο απυρόβλητο. Και ξέρετε καλά ποιους θεωρώ φίλους σας.
Φορολογικό νομοσχέδιο; Κατάπτυστο και άδικο. Νόμος για τον ενιαίο φόρο ακινήτων; Για τα σκουπίδια. Είναι φτιαγμένος από ανεκδιήγητους γραφειοκράτες. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης; Μόνο να γελάσει μπορεί κανείς.  Όλο αυτό εσείς το λέτε δικαιοσύνη. Και το χειρότερο: 150.000 νέους τους ξεριζώνετε από τα σπίτια τους και τους στέλνετε στο εξωτερικό.  Να μην μιλήσω για τον «πολιτισμό». Άγνωστη λέξη για εσάς.
Και τώρα ερχόμαστε σ’ εσάς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί την κάνατε αυτήν την πρόταση; Τώρα. Δεν ξέρατε ότι θα ενισχύσετε την κυβέρνηση; Ότι για έξι μήνες δεν θα μπορείτε να ξανακάνετε την ίδια πρόταση; Κι ο Σαμαράς, ενισχυμένος, θα μπορεί να περνά τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα; Αυτό σας συμφέρει πολιτικά;
Εμείς θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κυβέρνηση ότι θα μας βρείτε σ’ όλα αυτά τα μέτρα αντίθετους. Ότι δεν θα δεχθούμε να χρησιμοποιήσετε σαν πρόσχημα την πρόσκαιρη εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας.
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς με αφορμή την ΕΡΤ φύγαμε από την κυβέρνηση. Εσείς κάνατε την πρόταση δυσπιστίας τώρα και όχι τότε. Τις αυταρχικές μεθόδους της κυβέρνησης τις καταδικάσαμε. Εάν η πρόταση δυσπιστίας είναι για να καλύψετε δικά σας προβλήματα, παίζετε άσχημη πολιτική πόκα. Σ’ αυτήν την πόκα εμείς δεν συμμετέχουμε. Γιατί τη θεωρούμε άκρως επικίνδυνη.
Γιατί σήμερα έπρεπε να συζητάμε γι’ αυτά που δεν έγιναν κι όχι την πρόταση δυσπιστίας.
Γι’ αυτό και ψηφίζουμε «παρών» στην πρόταση δυσπιστίας.
Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ